Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Als analisten speculeren over de nieuwe iPhone verwijzen ze regelmatig naar de iPhone 8. Ook de komende iPhones 7s en iPhone 7s Plus lijken al hun naam gevonden te hebben, maar niets is nog honderd procent zeker. Het kan dus zomaar ineens zijn dat de nieuwe toestellen van Apple een andere naam zullen krijgen.

Met het oog op het tienjarig jubileum van de iPhone, is het niet zo gek als Apple voor afwijkende namen zal kiezen. Apple-kenner John Gruber deelt deze visie en buigt zich over de alternatieve naamgeving waar Apple voor zou kunnen kiezen.

Lees ook: Wat we kunnen (specu)leren over de iPhone 8 door de HomePod lek

iPhone X?

Andere termen naast de iPhone 8 die de geruchtenmolen al eens hebben gehaald zijn de iPhone Edition, iPhone X, iPhone Pro en iPhone Plus. Al deze namen zijn naast ‘iPhone 8’ kanshebbers voor Apple’s nieuwe wonderkind. Apple brengt het nieuwe revolutionaire toestel uit ter ere van het tienjarig jubileum, namen als ‘iPhone Edition’ en ‘iPhone X’ zullen dus passend zijn voor deze situatie.

De iPhone 7s en 7s Plus mogen we ook niet vergeten. John Gruber stelt, na het zien van de iPhone-dummy’s, dat er geen s-modellen als opvolger van de iPhone 7 zullen komen. Alle dummy’s zijn volgens Gruber voorzien van een glazen achterkant. Dit wijst op de mogelijkheid tot draadloos opladen. Dit betekent voor de eventuele opvolgers van de iPhone 7 een te grote verandering. Meestal krijgen de s-modellen slechts een aantal uiterlijke aanpassingen en blijft verder de techniek nagenoeg hetzelfde. Het oordeel van Gruber is dus als volgt:

Lees ook: Ook Samsung maakt zich klaar voor de iPhone 8 lancering

Gruber bespreekt twee opties voor de drie iPhones die in september worden gelanceerd:

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 8 Pro of iPhone, iPhone Plus, iPhone Pro

Tot nu toe is Apple altijd erg consequent gebleven met de naamgeving van de iPhones. Alleen voor de iPhone 5c en iPhone SE maakte het bedrijf een uitzondering.

Update: Apple heeft uiteindelijk niet de iPhone 7S en 7S plus gepresenteerd, maar de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.