Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft in 2019 TV Plus aangekondigd: de nieuwste streamingdienst met films en series. Groot nieuws dat zich als een lopend vuurtje over de hele wereld verspreidde. Hiermee wordt Apple TV een grote concurrent van Netflix. Het minder bekende YouTube TV lijkt hier geen hinder van ondervinden. YouTube TV versus Apple TV Plus: dit kun je verwachten.

Over YouTube TV

Nog geen kennis gemaakt met YouTube TV? Deze online streamingdienst is in Nederland niet beschikbaar, maar in Amerika zeer populair. Voor $40 per maand kijk je live nieuws, shows en sport. Helaas zijn de meer dan 60 netwerken niet in Nederland beschikbaar, maar dit kan zomaar veranderen wanneer Apple met zijn eigen streamingdienst komt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple TV Plus in meer dan honderd landen

Het Amerikaanse bedrijf Apple (bekend van iPhone smartphones) heeft laten weten dat de nieuwe streamingdienst in meer dan honderd landen beschikbaar komt .Apple heeft inmiddels grote namen als Steven Spielberg, Jennifer Aniston en Oprah Winfrey binnen weten te halen. Apple TV belooft een breed aanbod van verschillende shows, nieuws, films en series. Netflix gaat hier een stevige concurrent mee krijgen, maar voor YouTube TV is er geen reden tot zorg.

YouTube films en YouTube kids

Hoewel YouTube TV niet in Nederland werkt, is er wel de Nederlandse versie van YouTube Kids. Dit is een kindvriendelijke versie van de YouTube applicatie, waarmee kinderen op een veilige en leuke manier de wereld van online video's kunnen ontdekken.

Een goed alternatief voor YouTube TV is YouTube films. Dit is het filmkanaal van YouTube met de nieuwste (Amerikaanse) films. Deze films zijn gewoon Nederlands ondertiteld en hiermee gemakkelijk te volgen. Je huurt of koopt een YouTube film vanaf €2,99. YouTube heeft ook een sportkanaal, waar je het laatste nieuws en de beste sportwedstrijden volgt. Gratis en voor niets, maar houd er wel rekening mee dat het om korte filmpjes (vaak maximaal een halfuur) gaat. Je hebt overigens ook de mogelijkheid om live sport via een van de vele Nederlandse webcams te volgen. Snowworld.nl is altijd van de partij.

Komt YouTube TV naar Nederland?

Nu Apple TV Plus naar Nederland komt (najaar 2019), lijkt het interessant om Netflix of Videoland aan de kant te schuiven. Het is echter nog even wachten op de abonnementsprijs: in Amerika liggen de tv abonnementsprijzen een stuk hoger dan in Nederland. Kunnen we binnenkort ook YouTube TV in Nederland verwachten? Die kans lijkt op korte termijn (2019) zeer klein: de YouTube streamingdienst is zelfs in Amerika niet overal beschikbaar. Jammer dat YouTube hier niet eerder aan heeft gedacht: nu gaat Apple er met de eer vandoor.

Populaire Nederlandse kanalen en video's

De best bekeken of meest populaire video (kanalen) van Nederlandse bodem:

  • Enzo Knol
  • Kwebbelkop
  • Blonde Tigers
  • Slam!
  • StukTV

Ook sportuitzendingen kunnen op veel kijkers en volgers rekenen. it soort video's is gewoon vanaf de Nederlandse PC, laptop tablet en smartphone te bekijken. Nog geen YouTube op je smartphone? Download de YouTube app op iTunes of in de Google Play Store. Het downloaden en gebruik van deze app is volkomen kosteloos.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer