Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de iPhone zijn er verschillende manieren om te betalen. Bijvoorbeeld als je net eten hebt besteld en deze thuis wilt laten bezorgen. Of bijvoorbeeld wanneer je een product hebt gekocht in een webshop. Maar ook als je in een fysieke winkel staat, kun je je iPhone gebruiken om te betalen. Bijvoorbeeld aan de hand van Apple Pay. Apple Pay is al een paar jaar actief in Nederland en is bij vrijwel alle grote banken te gebruiken. Een aantal banken is nog niet bij het systeem aangesloten.

Manieren om te betalen op iPhone

Op je iPhone kun je op verschillende manieren betalen. Reken bijvoorbeeld je online en offline bestellingen af aan de hand van Apple Pay. In Nederland betaal je bij een webshop meestal met iDEAL, al zijn er ook steeds meer bedrijven die Apple Pay aannemen als betaalmethode. Daarnaast kun je betalen met je creditcard of met PayPal.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple Pay

Wil je betalen met je iPhone? Dan kun je Apple Pay gebruiken. Steeds meer online webwinkels maken het mogelijk om met twee drukken op de aan/uit-knop en je Face ID of toegangscode af te rekenen. Het handige van Apple Pay is, dat je deze functie ook kunt gebruiken in de winkel. Deze dienst kun je bijvoorbeeld gebruiken op je Apple Watch of je iPhone zelf.

Je betaalt voor het gebruik van Apple Pay niets extra per transactie en bij de grote banken is het gebruik van de dienst volledig gratis.

iDEAL

Een andere populaire manier om online te betalen is aan de hand van iDEAL. Dit is een systeem dat alleen in Nederland actief is en bij de meeste webwinkels wordt gebruikt. Met iDEAL is het mogelijk om bij het afrekenen aan te geven welke bank je gebruikt. Daarna word je meteen doorgestuurd naar de betaalomgeving van je bank, zodat je in een paar klikken af kunt rekenen.

Bij bijvoorbeeld online gokken kun je zien of een online casino iDEAL accepteert. Ook de meeste restaurants, bestelsites en webwinkels maken gebruik van deze betaalmethode. Daarmee is iDEAL de gouden standaard in Nederland, en dat al vele jaren lang.

Creditcard

Steeds meer webwinkels bieden de mogelijkheid om met creditcard te betalen. Dit doe je handig op je iPhone, want je kunt je creditcard gegevens namelijk opslaan in je sleutelhanger van iCloud. Dit is volledig veilig. Het voordeel is dat je dan geen getallen of andere informatie van je creditcard meer hoeft over te typen. Je kunt de CVV/CVC-code niet invoeren in je sleutelhanger. Deze code werkt namelijk als je pincode. Dat betekent dat je deze altijd moet onthouden en voor jezelf moet houden.

PayPal

Ten slotte bieden de meeste webwinkels de mogelijkheid om met PayPal te betalen op je iPhone. Dit is al een jarenoude betaaldienst die je vooral kunt gebruiken voor internationaal betalingsverkeer. Daarvoor heb je wel eerst een account nodig. Deze kun je koppelen aan je bankrekening, zodat PayPal het geld van je bankrekening af kan schrijven. Mocht je dat niet willen, dan kun je ook kiezen voor vooraf online storten. PayPal installeer je gemakkelijk als app op je iPhone, zodat je snel verder kunt met afrekenen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer