Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus kunnen in diverse kleuren besteld worden waaronder de nieuwe kleur: ‘Jet black’ (gitzwart). Tijdens het Apple Event gaf Apple een uitleg hoe, in negen stappen, deze kleur wordt aangebracht.

Stap 1 van het proces is volgens Apple designer Jony Ive wel een van de meest unieke. Tijdens deze stap wordt de iPhone 7 3D gepolijst. Een roterende machine bewerkt de aluminium behuizing met een speciale poeder, wat zorgt voor een spiegeleffect.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

stappen jetblack iphone 7

Vervolgens wordt de aluminium iPhone 7 gedoopt in een ‘anodization tank’ waarbij oppervlakkige elektriciteit deeltjes vast komen te zitten aan de behuizing. Dit maakt de iPhone beter bestand tegen slijtage en wordt het toestel roestvast.

stappen jetblack iphone 7

De oppervlakte wordt vervolgens lichtelijk poreus gemaakt zodat de gitzwarte verf goed hecht aan de oppervlakte. Volgens Jony Ive (Chief design Officer van Apple) zorgt deze sterke hechting voor een ondoordringbare laag. Ook de kleur komt hierdoor beter tot uitdrukking en dit verklaart, volgens Apple, de onwijs diepe zwarte kleur.

stappen jetblack iphone 7

In de laatste stap wordt de gehele iPhone door een bad met een magnetische lading gespoeld. Hier zitten hele kleine stukjes ijzer in verwerkt die de telefoon een extra beschermende laag geven. Apple heeft zelfs aangegeven dat door deze laag de gitzwarte iPhone 7 en iPhone 7 Plus wellicht wat eerder zichtbare krassen vertoond. Het advies is daarom om een goede case of beschermhoesje aan te schaffen om dit te voorkomen.

stappen jetblack iphone 7

De nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden vanaf 16 september officieel in de verkoop gedaan. Op dit moment kun jij hier de iPhone 7 en hier de iPhone 7 Plus pre-orderen. De gitzwart gekleurde iPhone is alleen beschikbaar bij de 128GB en 256GB versies.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.