Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je smartphone: grote kans dat je hem gedurende de dag geen seconde uit het oog verliest. Dit maakt hem direct één van de meest gebruikte gadgets. Sta je er eigenlijk wel eens bij stil hoe vies deze wordt? Volgens sommige onderzoeken is het scherm van een smartphone net zo vies als een WC-bril, toetsenbord of knopje van een stoplicht, zélfs met het gebruik van een beschermend telefoonhoesje. 

Daarom is het goed om hem regelmatig te voorzien van een goede schoonmaakbeurt. Zo geniet je dagelijks optimaal van je toestel en gaat hij bovendien stukken langer mee. Bij het schoonmaken is voorzichtigheid essentieel: vermijd schoonmaakmiddelen met bijtende stoffen, omdat deze het touchscreen of speciale coatings kunnen aantasten. Schakel daarnaast de smartphone altijd uit tijdens het schoonmaken: als er geen stroom is, kun je tenslotte ook geen kortsluiting veroorzaken.

1. Blinkend schoon

Zowel het scherm als de buitenkant van de smartphone reinig je eenvoudig met een (licht vochtige) microvezeldoek. Deze neemt vuil en vet op en voorkomt dat de speciale coating van je display wordt aangetast. Schoonmaakmiddelen kunnen onbedoeld schade aanrichten. Wil je bijvoorbeeld je hoesje met foto reinigen? Let dan op dat de print niet wordt aangetast. Andere stoffen, zoals een shirt, kunnen harde stofjes achterlaten die op hun beurt weer krasjes geven op je scherm. Maak je gebruik van een reinigingsspray? Spuit deze dan nooit rechtstreeks op het toestel, maar eerst op een schone doek. Zo voorkom je dat deze onbedoeld in de elektronica terecht komt en goed te doseren is.

2. Schoonheid zit van binnen

Denk bij het schoonmaken ook eens aan het geheugen van je smartphone: deze kan ook wel eens een opfrisbeurt gebruiken! Wanneer je smartphone ongemerkt volloopt met downloads, foto’s en apps kan het functioneren flink worden belemmerd. Werp een kritische blik op je verzameling apps, leeg de caches en verwijder onnodige downloads uit je browser. Opschonen betekent niet dat al je data weg moet: ook voor de opslag van al je bestanden zijn alternatieven beschikbaar, zoals een USB-to-go stick of een back-up naar de cloud.

3. Krasvrij

Krassen op het scherm zijn met stip op één de grootste irritatie onder smartphonegebruikers. Logisch: ze belemmeren je zicht en nemen hiermee een groot deel van je kijkplezier weg. Voorkomen is beter dan genezen. Kies dan ook voor een passende screenprotector voor je smartphone. Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende te verkrijgen: edge-to-edge, case friendly, anti-glare. Zelfs vloeibare screenprotectors of speciale varianten met een zelfhelende nano-techniek. Je scherm blijft er als nieuw uitzien en reageert weer perfect op aanrakingen. Een screenprotector vermindert bovendien het risico op schade aanzienlijk, wat op langere termijn een fikse besparing op kan leveren. Is het kwaad echter al geschied? Met een speciaal polijstmiddel zijn kleine krasjes gelukkig nog prima te verhelpen.

4. Schone accessoires

Niet alleen onze smartphone, maar ook onze accessoires worden dagelijks blootgesteld aan vuil en bacteriën. Denk aan in-ear oordopjes, een smartphonehoesje of zelfs de oplader. Om ook de levensduur van deze hulpjes te verlengen is het verstandig deze goed te onderhouden. Reinig regelmatig de (AUX-)poorten van je toestel en geef je lederen smartphonehoesje eens een poetsbeurt met een leeronderhoudsmiddel.

5. Voldoende power

Veel mensen doen hun smartphone weg zodra de accu kuren begint te vertonen. Werkt de rest van de telefoon nog prima? Bekijk dan eens de mogelijkheid om de accu te laten vervangen. Door een nieuwe accu of het gebruik van een powerbank kan deze nog prima een ronde mee.

Blaas je smartphone nieuw leven in! In combinatie met een Sim Only abonnement geniet je bovendien super voordelig van je smartphone. Of wellicht kun je iemand anders voor een prikkie blij maken met een ‘nieuw’ toestel.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.