Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een voormalig werknemer van de Pegatron-fabriek heeft in het geheim vertelt hoe Apple ervoor zorgt dat de nieuwste iPhones niet uitlekken. Mede dankzij extreme beveiliging en meer.

Nieuwste iPhones geheim houden 

Of Apple altijd maar blij is met alle geruchten die er rondslingeren over de toekomstige iPhones is nog maar de vraag. Het verrassingseffect is er daarom voor de meeste Apple liefhebbers wel vanaf zodra Apple een nieuwe telefoon presenteert. Toch proberen ze ieder jaar weer opnieuw om zo min mogelijk te laten weglekken. En daar gaan ze, al zeg ik het zelf, onwijs ver in.

Lees ook: Zo houdt Apple producten en merknamen geheim

Voormalig Apple werknemer, Deijan Zeng, klapt uit de school over de verschillende maatregelen. Hij beleefde met eigen ogen hoe Apple de iPhone 7 geheim probeerde te houden voor de buitenwereld. Volgens Zeng selecteert Apple een apart groepje werknemers om aan een nieuwe iPhone te werken. Dit groepje wordt streng selecteert om te zorgen dat zij aan de juiste eisen voldoen. Ook moet dit groepje iedere dag door metaaldetectors en moeten ze hun elektronische apparaten ’s morgens inleveren.

pegatron fabriek apple

Werken in kleine teams en kleine projecten

Alleen belangrijkere en senior-medewerkers kregen het recht om hun eigen telefoon bij zich te houden. Maar ook deze werken uitvoerig gecontroleerd om verborgen vakjes en gemaakte foto’s/video’s, aldus Zeng. Probeert een werknemer toch een nieuwe iPhone te fotograferen of mee te nemen dan wordt direct de politie ingeschakeld.

Dankzij kleine teams en streng geselecteerde mensen blijft het uiteindelijke product vaak ook wel geheim. Apple zorgt ook dat ieder team maar een klein deel van het totale product in handen krijgt. Zo is het haast onmogelijk om het complete product te laten uitlekken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.