Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de zomer voor de deur wil je niet dat het geheugen van je iPhone vol is. Je wilt genoeg ruimte hebben om zoveel mogelijk foto’s te maken op jouw vakantiebestemming. Met deze tips zorg je voor meer ruimte op jouw iPhone.

Niets is meer vervelend dan een iPhone waarbij het geheugen vol is. Geen ruimte meer om nieuwe apps te downloaden en geen ruimte om je favoriete vakantiefoto’s te bewaren. Met deze tips maak je ruimte vrij op jouw iPhone.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De hoeveelheid apps

Wees kritisch op de apps die je allemaal op je telefoon hebt staan. Misschien heb je sommige ooit wel gedownload en daarna nooit meer gebruikt. Gebruik je een app niet meer? Verwijder deze dan! Je kan natuurlijk ook een app tijdelijk verwijderen als deze veel ruimte in beslag neemt. De ene app heeft namelijk meer ruimte nodig dan de andere app.

In de wolken

iCloud is een van de meest makkelijke manieren om jouw waardevolle foto’s, muziek en documenten te bewaren. En het fijne hiervan is dat de opslag niet op je telefoon staat, maar in de lucht hangt. Standaard krijg je 5GB ruimte in de cloud, maar natuurlijk is het mogelijk om meer geheugen te krijgen. Voor meer geheugen moet je helaas wel betalen.

Foto’s opslaan vanuit apps

Foto’s en video’s nemen ook veel ruimte in beslag op je iPhone. Misschien zit je in een aantal groepsapps waar veel foto’s ingedeeld worden dan is het verstandig om de foto’s niet automatisch te laten downloaden. Kies in Whatsapp voor de groepsapp en zorg ervoor bij media dat de foto’s niet automatisch in jouw filmrol opgeslagen worden. Dit scheelt aanzienlijk ruimte. Wil je de foto’s uit de groepsapp nou wel bewaren? Geen probleem! Download deze dan handmatig. 

Maak de cache van een app leeg

Een wat? Ja, de cache! Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is zeker het kijken waard. Een cache is een tijdelijke opslagruimte die ervoor zorgt dat de app sneller opent doordat de gegevens bewaard zijn gebleven. Dit onderdeel van een app kan je handmatig leegmaken. Dit creëert extra ruimte in het geheugen van jouw iPhone. 

Nog een laatste tip voordat je aan de slag gaat met het leegmaken van je telefoon. Wanneer je documenten, foto’s, video’s of andere gegevens echt heel waardevol zijn, maak dan altijd een back-up. Het zou heel vervelend zijn als sommige gegevens volledig verloren gaan!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer