Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wij krijgen regelmatig de vraag: 'Hoe verwijder ik mijn oude tweets?'. Om met de hand al je oude, soms beschamende Twitter berichten te verwijderen is bijna onmogelijk. Er zijn verschillende manieren om dit geautomatiseerd te laten plaatsvinden.

Waarom zou je tweets verwijderen?

Heb jij binnenkort een belangrijke sollicitatie, maar ben je bang dat je wellicht toekomstige werkgever met een Google zoekopdracht al jouw beschamende tweets tegenkomt? Het is nu makkelijker dan ooit om op Twitter geavanceerd te zoeken naar tweets van een aantal jaar geleden. 

Natuurlijk is een optie om 'het slot erop' te zetten. Het privé instellen van een Twitter account is erg gemakkelijk, maar ontneemt je de mogelijkheid om openbaar te tweeten, iets dat je waarschijnlijk wél wil.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Twitter-archief opslaan

Vóór je afscheid neemt van meerdere levensjaren aan tweets kan je deze nog opslaan. Twitter biedt de mogelijkheid om een zogenoemd Twitter-archief te downloaden. Onder de Instellingen bij je account is er een optie 'Je archief opvragen'. Vervolgens stuurt Twitter een link toe met een volledig archief.

Hoe verwijder ik mijn tweets?

Er zijn verschillende websites die het verwijderen van Twitter berichten, conversaties en retweets mogelijk maken. Twitter houdt tot 3200 tweets tegelijkertijd online, waardoor je er maar 3200 in één poging kan verwijderen. Wij raden het gebruik van de website Tweetdelete aan. Na het verlenen van toegang kan je instellen welke tweets verdwijnen (bijvoorbeeld alles vóór 2011). Niet alle tweets zullen direct verdwijnen, dit duurt namelijk ongeveer een uur.

Als het om méér dan 3200 tweets in de gekozen periode gaat kan je Tweetdelete meerdere malen inzetten. Daarnaast biedt de dienst ook de mogelijkheid om te zoeken op bepaalde woorden, zodat je alleen 'schadelijke' tweets verwijdert.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.