Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het bedenken, designen, ontwikkelen en fabriceren van nieuwe iPhones duurt soms wel een aantal jaar. Om het uitlekken van verschillende iPhone prototypes te voorkomen heeft Apple iets slims bedacht.

Prototypes na prototypes doorgaan honderden test voordat er een uiteindelijk resultaat komt. Om te voorkomen dat een van deze iPhone prototypes uitlekt naar de media worden de prototypes gehuld in speciale cases.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone hoes voor iPhone prototypes

De iPhone hoes die om de prototypes heen gaan zijn zo groot dat het uiterlijk verborgen blijft. Informant Sonny Dickson bracht dit verhaal naar buiten via de website van MacRumors. Ook stuurde hij onderstaande foto’s mee ter verduidelijking. Het lijkt een vrij betrouwbare bron te zijn gezien zijn verleden. Sonny Dickson brengt regelmatig nieuws naar buiten over toekomstige plannen van Apple. Zo vertelde hij over de Theater Mode in WatchOS en de komst van iOS 10.3.

In de foto is een gigantische hoes te zien die gebruikt wordt voor potentiële iPhone modellen. De case is zelf voorzien van een beveiligd slot en een zegel zodat deze niet zomaar open gemaakt kan worden.

iphone prototype hoes

Paspoort voor de iPhone prototypes

Ieder prototype heeft een eigen paspoort met daarin genoteerd welke onderdelen aanwezig zijn en welke zijn getest. ‘Iedere werknemer schrijft zijn handtekening ernaast zodat Apple weet wie wat heeft getest’, aldus S. Dickson. Daarnaast beschikt iedere iPhone prototype over een QR code zodat Apple het product kan tracken. iphone prototype paspoort

Al met al lekken er toch regelmatig foto’s uit van potentiele Apple producten. Eerder lekte al de iPhone 7 Plus uit met zijn kenmerkende dual-lens camera. Apple doet er daarom ook alles aan om dit soort gevallen te voorkomen. 

Lees ook: De laatste nieuwsberichten over de iPhone 8

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.