Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er is onderzoek gedaan naar hoeveel Apple kwijt is aan productiekosten om de iPhone X te maken. Hij is duurder om te maken dan de iPhone 8 maar toch verdient de techgigant er meer aan dan de iPhone 8.

Prijzen onderdelen van de iPhone X

Verschillende websites en onderzoeksbureaus hebben zich gebogen over de vraag hoeveel de iPhone X nu eigenlijk kost voor Apple zelf. Over de eindprijs voor de consument is immers al veel geschreven. Zo ook Reuters, die beweert dat het percentage aan productiekosten kleiner is dan bij de iPhone 8. Op deze manier kunnen we goed een globale schatting maken van de winstmarge per iPhone X.

iPhone X

De verschillende iPhone X onderdelen bij elkaar opgeteld zouden zo’n 357 dollar kosten (+- 308 euro). Dit is 36% van de totale consumentenprijs terwijl bij de iPhone 8 de onderdelen zo’n 41% kosten van de eindprijs. Het Super Retina scherm van de iPhone X lijkt een duur geintje voor Apple. Ieder scherm kost namelijk 65 dollar in aanschafprijs en dat terwijl het iPhone 8 scherm ‘maar’ 36 dollar kost. Ook bij de inkoopprijs van het frame is een duidelijk verschil te zien. Daar waar de iPhone 8 nog een aluminium-behuizing heeft van 21,50 dollar per stuk heeft de iPhone 10 (X) een 36 dollar  roestvrijstalen frame. Let wel op dat er bij de bovenstaande prijzen marketing, logistieke en R&D kosten niet bij zitten.

Vergelijk zelf op prijs: Losse iPhone X toestellen

Reactie Tim Cook op prijs iPhone X

De CEO van Apple, Tim Cook, reageerde een aantal dagen terug koeltjes op de reacties over de vrij hoge prijs van de iPhone X. Hij gaf aan dat het niet meer dan logisch is vanwege de hoeveelheid nieuwe features en technologie die in de iPhone X is verwerkt. Hij zei: ‘iPhone X Costs Less Than a Coffee a Day’.

Vergelijk zelf op prijs: iPhone X abonnementen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer