Het kiezen van het beste abonnement voor jouw iPhone hangt af van je persoonlijke voorkeuren en gebruikspatroon. Of je nu kiest voor een sim-only abonnement of een abonnement met toestel, zorg ervoor dat je een plan kiest dat past bij jouw behoeften en budget. Door je opties goed te vergelijken en rekening te houden met de bovenstaande factoren, kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit je iPhone haalt en optimaal gebruik maakt van je mobiele diensten. Lees verder hoe je jouw ideale abonnement vindt.
Als je een nieuwe iPhone koopt, krijg je van Apple de mogelijkheid om binnen 60 dagen vanaf de aankoopdatum AppleCare+ voor je iPhone aan te schaffen. Of dat echt nodig is, daar zijn de meningen over verdeeld. AppleCare+ is de verlengde garantie van Apple die je op veel producten van de fabrikant af kunt sluiten. Het is een aanvullende garantie, maar op papier een verzekering. Zo kun je nog eens twee jaar dekking krijgen op schadegevallen, ook als het je eigen schuld is. Sommige mensen vinden dat een inboedelverzekering al genoeg dekking biedt. Is deze aanvullende garantie nuttig, of juist overbodig?
Heb je met je iPhone een Ghost Touch probleem? Verhelpen en oplossen is mogelijk als je de juiste dingen doet! Wij leggen het je uit in dit artikel.
Heb je een nieuwere iPhone en merk je dat je scherm van je toestel soms dingen doet, zonder dat je het scherm hebt aangeraakt? Of dat je iPhone iets anders opent dan waar je op getikt hebt? De kans is groot dat je toestel dan last heeft van zogenaamde ‘ghost touch’. Het is een probleem dat door Apple is erkend en het speelde vooral bij de iPhone X. Maar ook nieuwere toestellen vanaf de iPhone 11 lijken er sporadisch last van te hebben. Als je last hebt van ghost touch, is het belangrijk om de oorzaak ervan te vinden. Zo kun je weer volop van je toestel genieten.
Ben je een groot voetbalfanaat en wil je geen moment van de spannendste wedstrijden en krakers meer missen? Dan kun je ervoor kiezen om voetbal te kijken op je iPhone. Handig als je even niet thuis bent, maar wel graag de wedstrijd wil zien. Er zijn een aantal aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om voetbal te kijken op je iPhone. Zo kun je onder meer kiezen voor Viaplay, Ziggo Sport of ESPN.
Veel mensen weten niet dat hun oude telefoon nog geld waard is. Wanneer mensen een nieuwe telefoon kopen verdwijnt gebruikelijk hun oude telefoon in een kast of een lade, waarna deze veelal niet meer wordt gebruikt. Wat veel mensen niet weten is dat deze oude apparaten vaak nog geld waard zijn. Heb je nog een oude device, smartwatch of iPhone thuisliggen? Dan is dit zeker interessant voor jou.
Als je een Apple Watch hebt gekocht, krijg je daarbij standaard een bandje geleverd. Maar de bandjes op je Apple Watch zijn uitwisselbaar. Daardoor kun je een hele collectie van verschillende bandjes aanleggen. Als je zelf bandjes gaat kopen, doe je er goed aan rekening te houden met de verschillende materialen, kleuren en maten. Zo zijn er onder meer maten die overeenkomen met de kastgrootte van het horloge. Maar er zijn ook producenten – waaronder Apple zelf – die gebruikmaken van polsgroottes zoals S, M of L. Welk bandje moet je hebben?
Beter slapen door Night Shift? Probeer het zelf!
Apple kondigde in iOS 9 een functie aan die gebruikers van de iPhone, iPad en Mac beter moest laten slapen: Night Shift. Met deze functie is het mogelijk om het blauwe licht van je Apple apparaten te laten vervangen met een warmere tint rood. Op die manier zou je beter moeten slapen en eerder in slaap vallen. De gedachte is dat het blauwe licht een nadelige invloed heeft op je bioritme. Het hormoon dat mensen moe maakt heet melatonine en wordt afgebroken door fel blauw licht. Apple heeft daarom Night Shift ontwikkeld. Daarmee krijgt het scherm een warmere tint rood en zou je beter slapen. Maar werkt het echt en hoe kun je het zelf proberen?
Klinken je AirPods zacht, schel, dof, hol, of gewoon raar? Wat is er aan de hand? Wij helpen je in dit artikel met goede tips!
Heb je net nieuwe AirPods gehaald of heb je ze al een tijdje, maar klinken ze niet zoals je verwacht had? Bijvoorbeeld omdat het geluid regelmatig stottert tijdens het afspelen van muziek, ze haperen tijdens het bellen of gewoon niet lekker klinken? Dit kan verschillende oorzaken hebben, van hardware defecten tot problemen met de software. Bovendien kun je vaak ruimtelijke audio aan- en uitzetten of zelf het geluid aanpassen via de equalizer op de iPhone.
De iPhone gezondheid app maakt het mogelijk om je mentale gezondheid bij te houden!
Voel je je regelmatig neerslachtig en verdrietig, of ben je de laatste tijd juist erg vrolijk en positief? Wat je gemoedstoestand ook is, sinds iOS 17 kun je dit gemakkelijk bijhouden. Apple vindt het namelijk belangrijk dat je kunt vastleggen hoe je je voelt of hoe je denkt. Deze gegevens kun je later weer delen met je psycholoog of behandelend arts. Uiteraard is het aan de specialist zelf of hij wat met je gegevens wil doen, maar het kan wel een goede inkijk bieden van wat je dagelijks meemaakt. Apple heeft daarom zelfs vragenlijsten aan de app toegevoegd. Op die manier kan de psycholoog precies analyseren wat je denkt en hoe je je voelt. Zo weet je ook meteen of je een risico loopt op paniekaanvallen of een depressie.
Hoe werkt het downgraden van de iOS betaversie? Heb je uit nieuwsgierigheid een nieuwe testversie van iOS op je iPhone gezet, maar vind je dat er te veel fouten inzitten en wil je liever weer een stabiele versie van iOS installeren? Dan kun je betaversies op je iPhone uitzetten en de laatste stabiele release installeren. Dit noemen we downgraden. Maar het downgraden van een betaversie naar een stabiele versie van iOS heeft best wat voeten in de aarde. Bovendien zijn er spelregels. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar van iOS 17 downgraden naar iOS 16 van vorig jaar. Sinds iOS 3 signeert Apple namelijk updates voor het besturingssysteem. Je kunt dan alleen downgraden naar de versie die Apple wel ondersteunt. Maar hoe doe je dat?
Tussen de Mac en de iPhone werkt de Handoff niet, welke oplossingen zijn er? Wij leggen je uit wat je kunt doen om dit probleem te verhelpen.
We kunnen al meer dan tien jaar gebruikmaken van een van de handigste functies die Apple te bieden heeft als je gebruikmaakt van meerdere apparaten in het Apple-ecosysteem: Handoff. Als je bijvoorbeeld een iPhone en een MacBook bezit, kun je ‘verder gaan’ op de MacBook met de taak waar je op je iPhone of iPad mee begonnen bent. Zo kun je bijvoorbeeld tekst selecteren op je iPhone en kun je deze plakken op je Mac of iPad. Handig, want het scheelt een hoop overbodige klusjes zoals het naar jezelf e-mailen van een stuk tekst. Je kunt zelfs beginnen met het opstellen van een mail op je iPhone en deze op je Mac verzenden. Maar dan moet de functie wel goed werken.
De Focus ‘Autorijden’ op je iPhone bij de instellingen, kan je goed helpen om je aandacht erbij te houden tijdens het autorijden. De overheid voert er volop campagne voor: houd je smartphone niet vast tijdens het autorijden en laat je niet afleiden. Deze campagne heet ‘MONO’ en geldt dus ook voor het gebruik van je smartphone. Om ervoor te zorgen dat je je telefoon echt links laat liggen tijdens het autorijden, heeft Apple een handige functie bedacht waarmee je veilig de weg op kunt. Zo kun je tijdens het autorijden de Autorijden-focus inschakelen. Op die manier word je onderweg niet meer gestoord door meldingen, want deze worden tijdens het autorijden geblokkeerd.
Ben je je foto’s kwijt op je iPhone? Kun je dit herstellen: het antwoord is ja, en wij leggen je uit hoe. Uh oh, je hebt net foto’s gemaakt van je nieuwe huisdier of die prettige vakantie, maar nu ben je een paar foto’s kwijt. Of je hebt zelf foto’s verwijderd uit je fotoalbum op je iPhone, maar bent nu bang dat je die foto’s voorgoed kwijt bent. Goed nieuws: in veel gevallen kun je je foto’s op je iPhone terughalen. Maar de vraag is wel wanneer je de foto hebt verwijderd. Een foto komt in een speciale bewaarmap terecht als je deze op je iPhone verwijdert. De foto’s zijn dan nog niet echt weg. Daardoor kun je binnen 30 dagen naar je prullenbak op het toestel gaan en de foto’s terug toveren. Maar wacht je langer, dan ben je te laat en zijn je foto’s weg. Het kan ook gebeuren dat je je foto’s kwijt bent geraakt toen je de software van je iPhone hebt hersteld.
Heb je een iPhone, maar reageert je scherm niet meer op aanrakingen? Oplossen is goed te doen! Er kunnen verschillende zaken aan de hand zijn. Als je een screen protector hebt, kan dat de oorzaak zijn. Maar er kan ook meer aan de hand zijn. Bijvoorbeeld als je last hebt van waterschade of je iPhone hebt laten vallen. Maar reageert je iPhone uit het niets helemaal niet meer? Dan kun je een aantal dingen proberen.
Werkt Siri niet meer op je iPhone, en wil je dit oplossen? Lees dan verder hoe je de problemen kunt oplossen. Siri is al sinds 2010 je trouwe assistent op je iPhone en iPad. Later werd Siri ook uitgebreid naar andere apparaten. Door Siri te gebruiken, kun je aan de hand van je stem een commando geven of een vraag stellen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of je morgen een paraplu mee moet nemen, of Siri opdragen om een afspraak in je agenda te zetten. Met deze virtuele assistent wordt het gebruik van je Apple apparaten dus een stuk gemakkelijker. Om deze reden kan het vervelend zijn als de slimme assistent het opeens niet meer doet.
De gokindustrie brengt jaarlijks miljarden euro’s binnen. Dit wordt verder versterkt door het grote gebruik aan smartphones anno 2024. Zo maakt de nieuwe trend van online gokken naar mobiel gokken plaats voor nog grotere omzetten. Echter, komt dit als een gevoelig onderwerp voor de makers van Apple die nu de lijn moeten trekken welke apps er wel en niet welkom zijn in de Apple Store. Wanneer je gok apps toelaat in je App Store, krijg je te maken met zeer strenge regels en controles die niet altijd handig uitkomen. We vertellen je vandaag welke alternatieven je kunt gebruiken en hoe Apple te werk gaat.
We kunnen alvast stellen dat Apple een zeer strikt beleid heeft wat betreft gok apps. Zo zijn er tal aan alternatieven voor de echte gokkers onder ons. De beste alternatieven zetten we op een rijtje voor je.
Met deze tips voor toegankelijkheid kun je beter werken met je iPhone.
Heb je een iPhone, maar heb je er moeite mee om de tekst op je iPhone goed te lezen? Of heb je een aandoening waardoor het werken met een iPhone erg lastig gaat? Geen zorgen, want Apple zorgt ervoor dat je ook als je moeite hebt met de letters op je toestel te lezen, deze toch goed kunt gebruiken. Apple heeft zich jarenlang hardgemaakt voor inclusie en daarbij zijn mensen met een (visuele) handicap zeker niet vergeten. Daardoor zijn er veel toegankelijkheidsfuncties beschikbaar.
Gaat je iPhone niet over? - Het is al dagen stil op je iPhone, terwijl het toestel normaalgesproken maar niet ophoudt met geluid maken. Mensen klagen dat ze je maar niet kunnen bellen en dat je hun oproepen negeert. De iPhone gaat niet meer over. Gelukkig zijn er een aantal manieren om proberen zelf het probleem op te lossen van een iPhone die niet overgaat.
Beleg je in cryptocurrency zoals Bitcoin of gebruik je het op regelmatige basis? Dan ben je zeker niet alleen, want miljoenen Nederlanders zijn tegenwoordig actief in de cryptomarkt.
Deze digitale munten komen immers met talrijke voordelen. Je kan ze gebruiken als volatiel beleggingsinstrument en er mooie winst mee maken, of je kan er internationaal en anoniem geld mee versturen en ontvangen. Dan heb je nog andere toepassingen zoals cryptogames, cryptocasino’s of de mogelijkheid om er passief inkomen mee te verdienen.
Heb je last van vreemde of rare meldingen in je iPhone agenda, dan is dit gelukkig goed op te lossen. Wij leggen je uit wat je moet doen om het probleem te verhelpen!
Heb je een iPhone en krijg je opeens allerlei meldingen van je Agenda-app die je niet zelf hebt ingesteld? Dan is de kans groot dat je het slachtoffer bent geworden van een agenda-virus die rondgaat onder iPhone-gebruikers. Het is een manier van malafide bedrijven om je agenda vol te spammen met nepevenementen. Daardoor zie je steeds reclames voorbij komen voor websites die je helemaal niet kent. Een enorm irritant verschijnsel. Mocht je er last van hebben, dan hebben we een paar tips voor je, om je uit de brand te helpen.
Zoals elke Apple-fan wellicht wel weet, zijn recente iPhones echte krachtpatsers op het vlak van graphics en technische prestaties. Als je graag games speelt, is dit natuurlijk enorm aantrekkelijk. Maar de kwaliteit van recente videogames neemt ook alsmaar toe, met steeds hogere vereisten voor je apparaat.
Wil je echt het meeste halen uit je iPhone en je gaming-ervaring optimaliseren, dan zijn er een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden. We delen hieronder enkele tips die je meteen kan toepassen om je iPhone-gamingervaring te verbeteren!
Een eSIM naar je nieuwe iPhone overzetten, is goed te doen. We leggen je in dit artikel uit hoe je het doet!
Je hebt je nieuwe iPhone in handen en maakt gebruik van eSIM. Ieder jaar is het weer een beproeving om eSIM werkend te krijgen op je nieuwe iPhone. Dit dien je ook nog eens in één keer goed te doen, omdat de kans anders groot is dat je profiel beschadigd raakt en je de klantenservice van je provider moet bellen voor assistentie. In sommige gevallen heb je een volledig nieuw eSIM-profiel nodig en moet je naar de winkel van je provider om het probleem op te lossen. Bij sommige providers kun je ook gemakkelijk online een nieuwe eSIM aanvragen en downloaden. Hoe je de eSIM precies over moet zetten op je nieuwe toestel, verschilt per provider.
Werkt je iPhone met Magsafe opladen niet, of niet goed? Dan hebben we een aantal tips om dit vervelende probleem op te lossen. Sinds 2020 is het mogelijk om MagSafe op je iPhone te gebruiken. Alle iPhones vanaf de iPhone 12 en iPhone 12 Pro bieden je de mogelijkheid om je telefoon op te laten aan de hand van MagSafe. Handig, want zo kun je draadloos opladen. Maar dan moet het wel werken. Want wat kun je doen als je iPhone de MagSafe lader niet meer herkent, er niets wordt opgeladen of het opladen tergend traag gaat?