Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone X 64GB en 256GB – prijzen, informatie en review

iPhone XWelkom op de Apple iPhone X informatie pagina met een uitgebreide review over deze smartphone, die op 12 september 2017 is gepresenteerd door Apple tijdens de Apple Keynote. De iPhone 'X' refereert naar het 10-jarige jubileum van de Apple smartphones, waardoor men soms ook spreekt van iPhone 10. Deze 2017 smartphone is in een volledig nieuw design gestoken, en inmiddels is de iPhone X (64GB en 256GB) zilver en spacegrijs via ons te bestellen bij vele webwinkels!

Hieronder - in deze review - kun je nu meer lezen over de prijs, de specificaties en de details van de iPhone X, zoals Face ID gezichtsherkenning en AR-toepassingen. Informatie genoeg!

iPhone X - design en uiterlijk

De iPhone X heeft een compleet nieuw design gekregen ten opzichte van de iPhones uit de andere iPhone series. Daar waar de iPhone 8 en 8 Plus qua uiterlijk veel lijken op de 7 en 7 Plus. Aan de voorkant is duidelijk te zien dat de X smartphone van Apple de homeknop mist en zowat het hele scherm bedekt is met het daadwerkelijke beeld, iets wat we ook zien bij smartphones van andere merken, zoals de Samsung Galaxy Note 8. Dus geen randen om het design en de nieuwe functionaliteiten optimaal te kunnen toepassen. Aan de bovenkant is echter wel een kleine inkeping te zien waarin sensoren zijn verwerkt voor bijvoorbeeld de Face ID (gezichtsherkenning) en de selfiecamera. Zowel de voor- als achterkant van de iPhone X (10) zijn gemaakt van glas.

Noot: de informatie over deze smartphone gaat verder onder de vergelijker.

iPhone X 64GB

iPhone X 256GB

 

Apple iPhone X; zilver en spacegrijs zijn de kleuren

De Apple iPhone X wordt verkocht in twee bekende en populaire kleuren, namelijk in de kleur spacegrijs en in de kleur zilver! Hieronder zie je nu twee afbeeldingen van deze smartphone in spacegrijs en in de kleur zilver, maar daaronder vervolgen we de tekst weer.iPhone X kleuren

Opvallend is dat deze smartphone verscheen in 2017, maar net iets later dan de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus, maar dat deze smartphone niet in de kleur goud verscheen. In het voorjaar van 2018 verschenen echter berichten over een gouden iPhone X, die mogelijk in september 2018 beschikbaar komt, op het moment dat Apple ook met de nieuwe 2018-iPhones komt. Het is nog even afwachten of dit uit gaat komen, maar de lans lijkt ons in ieder geval groot; de maken van een extra kleur kost Apple namelijk niet zoveel moeite, maar het is wel weer een moment van extra aandacht voor het bedrijf en een hernieuwde focus op de al bestaande iPhone X, hetgeen de verkoopcijfers wel eens ten goede kan komen. Een rode iPhone X zou later ook nog op de markt gebracht kunnen worden door Apple, aangezien de iPhone 8 en 8 Plus (april 2018), en de iPhone 7 en 7 Plus (voorjaar 2017) ook in het rood zijn verschenen.

iPhone X kopen

Wil je de nieuwe iPhone X kopen? De iPhone X pre-order begon in Nederland 'officieel' op 27 oktober 2017, maar de iPhone X was bij een aantal webwinkels al vooruit te bestellen vanaf begin oktober... De introductie prijs van de iPhone X (oktober 2017) was wel fors ten opzichte van andere iPhones, maar daar krijg je dan wel het beste Apple toestel ooit voor:

  • De introductieprijs van de iPhone X 64GB: 1.159 euro
  • De introductieprijs van de iPhone X 256GB: 1.329 euro

Bekijk en vergelijk abonnementen met iPhone X

Bekijk en vergelijk losse iPhone X toestellen

In 2018 was er nog geen andere smartphone op de markt die zo stevig geprijsd was als de iPhones uit de X. Zelfs de duurste toestellen van het merk Samsung (de Galaxy S8, en de S9) noteren in 2018 prijzen die nog onder de 1.000 euro liggen. Het lijkt er sterk op dat Apple een elite toestel op de markt heeft willen brengen.

Apple iPhone X (10) - opslagcapaciteit

De iPhone X heeft een opslagcapaciteit van 64GB en 256GB. Hiermee lijkt het erop dat Apple voorgoed afscheid heeft genomen van 16GB en de 32GB iPhone-modellen. En net als voor de iPhone 8 is er dus ook voor de iPhone X (10) geen 128GB variant op de markt gebracht. Wij zijn echter van mening dat 64GB en 256GB varianten van de X voor de meeste mensen toereikend zullen zijn.

De belangrijkste eigenschappen/specificaties

De hoge prijs van de Apple iPhone X / 10 schept de nodige verwachtingen over de specificaties van het toestel. Dit zijn de belangrijkste nieuwe eigenschappen van dit model:

iPhone X; nieuw design

Zoals hierboven ook al vermeldt is, is de iPhone X het nieuwe paradepaardje van Apple. Hierbij hoort een compleet nieuw design. Dit zal, sinds de iPhone 6, voor het eerst zijn sinds jaren. De X heeft bijna geen schermranden hebben om het toestel een strakke uitstraling te geven. Aan de voorkant is er alleen een kleine uitsnede zijn voor de microfoon en selfiecamera. Ook is de welbekende homeknop verdwenen wat plaats heeft gemaakt voor een nieuwe statusbalk. Aan de achterkant vindt men de dubbele 3D-camera van 12-megapixel waarmee in 4K-kwaliteit video's opgenomen kunnen worden. 

Let op: de tekst gaat verder onder deze afbeelding:

iPhone X

Apple iPhone X camera

De Apple iPhone X camera aan de achterkant van het toestel heeft een dubbele lens. Deze heeft veel weg van de 7 Plus alleen is hij op de X een kwartslag gedraaid. Zoomen we verder in op de specs van de camera van deze smartphone dan komen we op de augmented reality opties. Met deze nieuwe functionaliteit kan de wereld om je heen opeens veel dynamischer worden. Op de voorkant bevindt zich de frontcamera (selfiecamera) welke is voorzien van Portrait Lightning. Hierdoor vangt de camera meer licht en worden jouw selfies nóg professioneler. 

iPhone X; draadloos opladen

Het draadloos opladen van een Apple smartphone is nu eindelijk ook een feit! Eerder kon dit al al met Samsung toestellen, waarmee dit bedrijf dus enige tijd heeft voorgelopen op Apple. Wat hebben wij hier lang op gewacht. Het wachten is dan eindelijk beloond, want deze nieuwe smartphone kan dus draadloos worden opgeladen. Geen gedoe meer met kabeltjes tenzij je de smartphone op een hoge snelheid wilt opladen. Vooral voor de skeptici die vonden dat, na het verdwijnen van de 3.5mm hoofdtelefoonaansluiting, de iPhone er zeer op achteruit was gegaan kan men nu tegelijk opladen én muziek luisteren.

Oled-scherm is een feit

Met een nieuw design komt ook een nieuwe voorkant. De iPhone X heeft een nieuw soort scherm, en wel een zgn. 'Oled-display'. Dit type scherm is energievriendelijker, zuiniger, duurzamer, zelfs buigbaar én geeft helderdere kleuren weer. LCD-schermen zijn hierdoor voorgoed verleden tijd. Het duurzame Oled-scherm op de iPhone X maakt zijn naam waar doordat hij amper energie verbruikt. Hierdoor wilt Apple het always-on-display gaan toepassen wat zorgt dat het scherm van deze smartphone altijd aan staat, maar heel weinig energieverbruikt. Deze always-on optie kan op smartphones evengoed vaak weer worden uitgezet via de telefooninstellingen.

Face ID gezichtsherkenning

Toch wel een van de interessantste opties is de overstap van de homeknop naar volledige gezichtsherkenning op de iPhone X. Deze nieuwe functionaliteit zal de toekomst worden, aldus Apple. Door middel van een infrarood 3D-scan zal Apple jouw gezicht tot in de kleinste details herkennen en maakt het tegelijkertijd ook onmogelijk om hiermee fraude te plegen. Apple beweerde zelf in de Keynote van 2017 dat de veiligheid van de Face ID hun hoogste prioriteit heeft. Een stuk veiliger dat een toegangscode of de vingerafdruksensor en toch heel effectief. Wij zijn benieuwd naar de gezichtsherkenning optie op de iPhone 10 en hoe apps hier in de toekomst van gebruik gaan maken. Het is al bekend dat er gebruikt kan worden gemaakt van Animoji. Met Animoji kun je een 3D-model van je gezicht laten maken en dit omtoveren in een emoji. Neem vervolgens een filmpje op met deze emoji en zo ben je een échte emoji. 

Kort samengevat zijn de belangrijkste verwachte features van de iPhone X:

  • Supersnelle A11 chip
  • Face ID gezichtsherkenning
  • iOS 11, de nieuwste software van Apple
  • Hoogwaardig Super Retina oled-scherm
  • Draadloos oplaadbaar
  • Augmented reaility opties
  • Compleet nieuw design met glazen behuizing

Bekijk hier alle eigenschappen en specificaties van de Apple iPhone X (10).

iPhone X prijzen vergelijken bij verschillende webwinkels

Vergelijk vandaag nog de actuele Apple iPhone X prijzen voor losse toestellen. De vergelijker hieronder toont je steeds de allerbeste aanbiedingen die er op dit moment zijn, en wel voor de laagste prijs! Alvast gefeliciteerd met je nieuwe smartphone;-) Klik op de meer resultaten button om alle deals en prijzen te bekijken en te vergelijken.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2500

Kleur

Mogelijk was het je al opgevallen... Eind maart 2018 was het nog niet mogelijk om een refurbished iPhone X (los toestel) te kopen, maar rond 10 april 2018 was Swoop de eerste aanbieder in onze vergelijkers voor de refurbished iPhone X. Wij verwachten dat deze toestelvariant in het derde kwartaal, of anders in het vierde kwartaal van 2018 ook zal worden aangeboden door andere refurbished smartphone aanbieders als Partly, Telefoondiscounter en Mobico. Het prijsvoordeel met een nieuw iPhone X toestel is nu nog maar een kleine 10% (gebaseerd op Swoop prijzen). De inschatting is dat dit eind 2018 neer gaat komen op zo'n 15-20%, wat in euro's bekeken dan evengoed nog een leuk bedrag is dat je kunt besparen door een refurbished versie aan te schaffen. In 2019 gaat het prijs verschil tussen nieuwe en refurbished varianten dan verder oplopen, dit was tenslotte ook bij de 8 en de 8 Plus zo en is het gevolg van het feit dat er dan meer aanbieders zijn, en het gevecht van die aanbieders om de laagste prijs.

iPhone x - bestellen