Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Navigeer:

iPhone 8 Plus – 64GB en 256GB – prijzen, informatie en geruchten

iPhone 8 Plus

Welkom op de iPhone 8 Plus informatie pagina van onze website! Apple heeft als opvolger van de toestellen uit de 7 en 7 Plus series de iPhone 8 en 8 Plus gepresenteerd. De Apple iPhone 8 Plus heeft een aangepast design met intern een aantal spectaculaire en handige nieuwe functies!

Lees hieronder verder voor uitgebreide informatie over de iPhone 8 Plus, en kom alles te weten wat je moet weten...

iPhone 8 Plus officieel gepresenteerd

Op 12 september heeft Apple drie nieuwe modellen gepresenteerd: de Apple iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De iPhone 8 is dit jaar het instapmodel van Apple en is daarmee ook het aantrekkelijkst geprijst ten opzichte van de andere modellen. De 8 Plus is daarentegen net iets minder goedkoop. Het scherm van de 8 Plus is 5.5-inch groot en beschikt over een LCD-scherm met True Tone-techniek. Dit betekent dat het scherm meekleurt met het licht in de omgeving.

De informatie over deze smartphone gaat verder onder de vergelijker.

iPhone 8 Plus 64GB

iPhone 8 Plus 256GB

 

iPhone 8 Plus; zilver, spacegrijs en goud zijn de drie kleuren...

De Apple iPhone 8 Plus (met 64GB en 256GB geheugen) is net als de gewone 8 beschikbaar in de kleuren zilver, spacegrijs en goud. Voor de kleuren rosegoud, wit en zwart, heeft Apple in 2017 dus niet willen kiezen voor de smartphones van dat jaar. 

Update 12 april 2018:

Inmiddels zijn de iPhones uit de 8 Plus en de 8 series ook in de rode kleur te krijgen, net zoals de iPhones uit de 7 en 7 Plus series. De kleur staat symbool voor de bestrijding van Aids en HIV. Van de opbrengst gaat een bepaald deel van de opbrengst (onduidelijk is hoeveel %) naar de organisatie 'Product RED', die onderzoek doet naar Aids en het bestrijden daarvan. Koop je een 8 Plus toestel in rode kleur, dan steun je dus automatisch dit goede doel.

Voor de plus varianten van de rode iPhones uit de 8 Plus serie betaalde je direct na het verkrijgbaar worden ervan, respectievelijk € 920,- en € 1090,-, voor 64GB en 256GB versies. De rode iPhones uit de gewone 8 serie met 64GB opslagcapaciteit kostte rond de €810,- bij introductie, en de 256GB variant had een startprijs van €980,-. De introductieprijzen voor de rode iPhones liggen uiteraard hoger dan de prijzen van de iPhone 8 Plus en 8 toestellen in de eerder al beschikbare kleuren.

Design van de Apple iPhone 8 Plus

Qua uiterlijk is, zowel de 8 als de 8 Plus, net even anders dan de modellen van vorig jaar. Ze beschikken beide over een glazen behuizing wat refereert naar de oudere 4 editie. Verder is het design van de iPhone 8 / 8 Plus hetzelfde als bij de Apple smartphones 7-serie. Dit is te zien aan de bekende homeknop, de Touch-ID-sensor en de ronde/ovaal-vormige camera op de achterzijde.

iPhone 8 waterbestendig

iPhone 8 Plus; draadloos opladen

Een van de functies waar wij het langst op gewacht hebben is toch wel het draadloos opladen van een iPhone. Eindelijk is het zover! De 8 en 8 Plus kunnen inductief draadloos worden opgeladen doormiddel van de glazen behuizing. Iedere magnetische oplader kan tegen de achterkant van het toestel worden gehouden om te zorgen dat je toestel wordt geladen. Het toestel kan dus ook worden opgeladen met laders van andere bedrijven. 

Draadloos opladen iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus - de specificaties

De Apple iPhone 8 Plus beschikt over diverse nieuwe specificaties:

 

 • A11 Bionic Chip, sneller dan de iPhone 7

De 8 heeft intern de gloednieuwe A11 Bionic chip waarmee een werkgeheugen gemoeid is van 2GB RAM en 3GB RAM-geheugen voor de iPhone 8 Plus.  

 

 • Glass-sandwich behuizing

De iPhone 8 (Plus) heeft een glazen behuizing, bekend van de iPhones uit 4 en 4s series. Daarmee wijkt het design van deze nieuwe smartphone af van de huidige iPhone apparaten. Dit heeft vooral als doel om de 8 (Plus) een nieuwe uitstraling te geven én het verbeterd de kwaliteit van het draadloos opladen.

 

 • 5,5‑inch Retina HD‑display

De iPhone 8 Plus heeft een 5,5 inch Retina HD display, die dus 0,8 inch groter is dan het 4,7 inch scherm van de gewone 8.

 

 • Verbeterde camera

De Apple iPhone 8 (Plus) beschikt over een 12 megapixel-camera waarmee, volgens Apple, ruim 80 procent meer licht wordt opgevangen. Met deze camera kan de iPhone 8 4K beelden opnemen met 60 beelden per seconde.

  

 • Drukgevoelige Touch ID

De drukgevoelige Touch ID is, net als bij de 7, ook op de iPhone 8 (Plus) aanwezig.

  

 • Optische zoom

Met de groothoek- en telelenscamera's op de 8 Plus kun je gebruikmaken van optische zoom, tot 10x digitale zoom voor foto’s en tot 6x digitale zoom voor video’s. 

  

 • Portretmodus

Portretmodus op 8 Plus is verder verbeterd (ook ten opzichte van de smartphones uit de gewone 8 serie). Hiermee creëer je een nog scherpere voorgrond en een mooi onscherpe achtergrond.

De opslagcapaciteit van deze smartphone

Bij de 8 Plus kan gekozen worden uit twee verschillende hoeveelheden op het gebied van opslag/geheugencapaciteit: de iPhone 8 Plus 64GB en de 256GB. Het lijkt erop dat Apple hiermee voorgoed afscheid heeft genomen van de 16GB en 32GB toestellen. Anders dan bij de iPhones uit de 7 serie heeft Apple ervoor gekozen om voor de 8 en 8 Plus geen 128GB variant op te markt te brengen, iets wat ook niet nodig is gezien de aanwezigheid van 256GB variant.

De Apple iPhone 8 Plus bestellen kan vandaag nog!

De Apple iPhone 8 Plus was in Nederland en België verkrijgbaar vanaf vrijdag 15 september 2017. Sinds die dag had je de mogelijkheid om deze smartphone te bestellen / pre-orderen. De nieuwe toestellen lagen vanaf vrijdag 22 september 2017 in de winkels. Wil je de iPhone 8 Plus bestellen, zodat je een van de (weinige) mensen bent in jouw omgeving met dit geweldige toestel? Dat kan..., en zowel met abonnement als zonder abonnement:

Bekijk en vergelijk abonnementen met iPhone 8 Plus.

Bekijk en vergelijk losse iPhone 8 Plus toestellen.

iPhone 8 spacegrijs zilver goud

De 8 Plus; de belangrijkste eigenschappen

Kort samengevat zijn de belangrijkste features van de smartphone:

 • Supersnelle A11 chip
 • Gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen
 • iOS 11, de nieuwste software van Apple
 • Hoogwaardig LCD-scherm, met een grootte van 5.5 inch
 • Glazen behuizing
 • Draadloos oplaadbaar
 • Drukgevoelige Touch ID
 • Helder speakergeluid

Prijs van de Apple iPhone 8 Plus

De introductieprijs van de Apple iPhone 8 Plus in Nederland:

 • Apple iPhone 8 Plus 64GB: 919 euro
 • Apple iPhone 8 Plus 256GB: 1.089 euro

Uiteraard dalen deze prijzen (na september 2017) geleidelijk aan, dit smartphone model wordt dus steeds lager in prijs!

Deze vergelijker voor losse toestellen biedt je de mogelijkheid om actuele iPhone 8 Plus prijzen te vergelijken:

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 1600

Kleur

Dit zijn uiteraard de 3-5 beste losse toestel deals, voor alle aanbiedingen klik je hierboven op de 'Toon meer resultaten' button. Je krijgt dan alle prijzen te zien, en wel van alle webwinkels die deze smartphone op dit moment aanbieden. Uiteraard willen we je ook wijzen op de mogelijkheid om alle toestellen te vergelijken.

De iPhone 8 Plus refurbished (als los toestel) kopen, ook dat kan natuurlijk een uitstekende optie zijn. In deze staat is het aanbod alleen wel veel beperkter, in vergelijking met het aanbod van nieuwe toestellen. De verwachting is dat het refurbished aanbod voor deze smartphone in of na de zomer van 2018 gaat toenemen. Ook de prijzen zullen dan gaan zakken voor een refurbished 8 Plus toestel, des te meer aanbieders er zijn voor een bepaalde smartphone variant, des te gunstiger te prijs zal uitpakken, als gevolg van de strijd die aanbieders voeren om de laagste prijs.

Het laatste nieuws over deze Apple smartphone

Wil je het laatste nieuws lezen over deze smartphone, dan kun je hieronder door de berichten en artikelen bladeren die we in deze rubriek hebben geplaatst. Hierin bevinden zich tal van interessante berichten, met waardevolle tips, weetjes, productinfo, en updates over deze smartphone. Gebruik de filters om naar een andere nieuwsrubriek te navigeren, om nieuws te lezen over een ander onderwerp.

Rode ‘Product Red’ iPhone 8 en 8 plus verkrijgbaar

Apple heeft de rode variant van de iPhone 8 en 8 Plus aangekondigd. Het gaat hier om product Red, een merk dat samenwerkt met Apple, Microsoft, Motorola en andere grote namen. Product Red is bedoeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar aids. Met de verkoop van de Red iPhone 8 en 8 Plus gaat een deel van de opbrengst naar deze organisatie.

 • donderdag 19 april 2018 09:23

Winnaar onder de iPhones: 8 Plus heeft de langste batterijduur

Phonearena, een website die regelmatig smartphones test, heeft dit keer gekeken naar de langste batterijduur. Hieruit is iPhone 8 Plus als beste naar voren gekomen. Tijdens de levensduur test bleek dit toestel het beste uithoudingsvermogen te hebben. De iPhone 8 Plus heeft hierbij zelfs de iPhone X ingehaald.

 • dinsdag 17 april 2018 09:18

Is de iPhone écht waterdicht?

We stellen steeds hogere eisen aan de nieuwste iPhone toestellen. Omdat er nogal wat ongelukjes mee gebeuren, waarderen we het wanneer de iPhone waterdicht is. Vanaf de iPhone 7 zijn deze toestellen getestop dit vlak. Maar waterdichtheid betekent niet altijd dat je met je toestel kunt gaan zwemmen...

 • dinsdag 20 maart 2018 09:18

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: wat zijn de verschillen...?

De iPhone 8 is het nieuwste model uit de normale series, de iPhone X is namelijk een special edition. Wie naar de iPhone 8 kijkt merkt al snel op dat deze in twee varianten verkrijgbaar is, de gewone 8 en de 8 Plus. Zijn er grote verschillen tussen beide toestellen? We hebben een mooie vergelijking tussen deze twee gemaakt.

 • vrijdag 16 maart 2018 15:04

Beveiliging nieuwste iPhones eenvoudig te kraken

De beveiliging van de iPhone X en iPhone 8 lijkt tot nu toe optimaal te zijn. Toch is het een ‘hack’bedrijf gelukt om deze beveiliging te kraken. Hiermee staan de nieuwste iPhones op een wankel voetstuk.

 • dinsdag 13 maart 2018 19:31

Snelladen van een iPhone; alles wat je moeten weten over snel opladen

Sinds de komst van de iPhone 8 in 2017 is het mogelijk om de nieuwere iPhones snel op te laden. Dit snelladen is erg handig maar kan niet direct met de accessoires uit de verpakking. Lees hier wat jij moet weten over het snel opladen van een iPhone.

 • maandag 22 januari 2018 21:07

iPhone 8 vs iPhone 7: de verschillen tussen deze iPhones

Iedere liefhebber van de Apple iPhone, zal zich de afgelopen tijd hebben afgevraagd of het wel de moeite loont om de nieuwe iPhone 8 aan te schaffen. Want wat is precies het verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 8?

 • zondag 21 januari 2018 21:49

Goedkoper jouw iPhone accu laten vervangen door Apple

In heel 2018 kun je de accu van je iPhone laten vervangen door Apple voor maar 29 euro. Voorheen kostte dit 89 euro dus reden genoeg om hier dieper op in te gaan. Lees hier of jouw iPhone in aanmerking komt voor deze iPhone-accureparatie aanbieding.

 • vrijdag 12 januari 2018 22:35

Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek iphone 8 plus, gesorteerd op datum. In deze rubriek bevinden zich in totaal 44 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.