Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone 8 Plus – 64GB en 256GB – prijzen, informatie en geruchten

iPhone 8 Plus

Welkom op de iPhone 8 Plus informatie pagina van onze website! Apple heeft als opvolger van de toestellen uit de 7 en 7 Plus series de iPhone 8 en 8 Plus gepresenteerd. De Apple iPhone 8 Plus heeft een aangepast design met intern een aantal spectaculaire en handige nieuwe functies!

Lees hieronder verder voor uitgebreide informatie over de iPhone 8 Plus, en kom alles te weten wat je moet weten...

iPhone 8 Plus officieel gepresenteerd

Op 12 september heeft Apple drie nieuwe modellen gepresenteerd: de Apple iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De iPhone 8 is dit jaar het instapmodel van Apple en is daarmee ook het aantrekkelijkst geprijst ten opzichte van de andere modellen. De 8 Plus is daarentegen net iets minder goedkoop. Het scherm van de 8 Plus is 5.5-inch groot en beschikt over een LCD-scherm met True Tone-techniek. Dit betekent dat het scherm meekleurt met het licht in de omgeving.

De informatie over deze smartphone gaat verder onder de vergelijker.

iPhone 8 Plus 64GB

iPhone 8 Plus 256GB

 

iPhone 8 Plus; zilver, spacegrijs en goud zijn de drie kleuren...

De Apple iPhone 8 Plus (met 64GB en 256GB geheugen) is net als de gewone 8 beschikbaar in de kleuren zilver, spacegrijs en goud. Voor de kleuren rosegoud, wit en zwart, heeft Apple in 2017 dus niet willen kiezen voor de smartphones van dat jaar. 

Update 12 april 2018:

Inmiddels zijn de iPhones uit de 8 Plus en de 8 series ook in de rode kleur te krijgen, net zoals de iPhones uit de 7 en 7 Plus series. De kleur staat symbool voor de bestrijding van Aids en HIV. Van de opbrengst gaat een bepaald deel van de opbrengst (onduidelijk is hoeveel %) naar de organisatie 'Product RED', die onderzoek doet naar Aids en het bestrijden daarvan. Koop je een 8 Plus toestel in rode kleur, dan steun je dus automatisch dit goede doel.

Voor de plus varianten van de rode iPhones uit de 8 Plus serie betaalde je direct na het verkrijgbaar worden ervan, respectievelijk € 920,- en € 1090,-, voor 64GB en 256GB versies. De rode iPhones uit de gewone 8 serie met 64GB opslagcapaciteit kostte rond de €810,- bij introductie, en de 256GB variant had een startprijs van €980,-. De introductieprijzen voor de rode iPhones liggen uiteraard hoger dan de prijzen van de iPhone 8 Plus en 8 toestellen in de eerder al beschikbare kleuren.

Design van de Apple iPhone 8 Plus

Qua uiterlijk is, zowel de 8 als de 8 Plus, net even anders dan de modellen van vorig jaar. Ze beschikken beide over een glazen behuizing wat refereert naar de oudere 4 editie. Verder is het design van de iPhone 8 / 8 Plus hetzelfde als bij de Apple smartphones 7-serie. Dit is te zien aan de bekende homeknop, de Touch-ID-sensor en de ronde/ovaal-vormige camera op de achterzijde.

iPhone 8 waterbestendig

iPhone 8 Plus; draadloos opladen

Een van de functies waar wij het langst op gewacht hebben is toch wel het draadloos opladen van een iPhone. Eindelijk is het zover! De 8 en 8 Plus kunnen inductief draadloos worden opgeladen doormiddel van de glazen behuizing. Iedere magnetische oplader kan tegen de achterkant van het toestel worden gehouden om te zorgen dat je toestel wordt geladen. Het toestel kan dus ook worden opgeladen met laders van andere bedrijven. 

Draadloos opladen iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus - de specificaties

De Apple iPhone 8 Plus beschikt over diverse nieuwe specificaties:

 

 • A11 Bionic Chip, sneller dan de iPhone 7

De 8 heeft intern de gloednieuwe A11 Bionic chip waarmee een werkgeheugen gemoeid is van 2GB RAM en 3GB RAM-geheugen voor de iPhone 8 Plus.  

 

 • Glass-sandwich behuizing

De iPhone 8 (Plus) heeft een glazen behuizing, bekend van de iPhones uit 4 en 4s series. Daarmee wijkt het design van deze nieuwe smartphone af van de huidige iPhone apparaten. Dit heeft vooral als doel om de 8 (Plus) een nieuwe uitstraling te geven én het verbeterd de kwaliteit van het draadloos opladen.

 

 • 5,5‑inch Retina HD‑display

De iPhone 8 Plus heeft een 5,5 inch Retina HD display, die dus 0,8 inch groter is dan het 4,7 inch scherm van de gewone 8.

 

 • Verbeterde camera

De Apple iPhone 8 (Plus) beschikt over een 12 megapixel-camera waarmee, volgens Apple, ruim 80 procent meer licht wordt opgevangen. Met deze camera kan de iPhone 8 4K beelden opnemen met 60 beelden per seconde.

  

 • Drukgevoelige Touch ID

De drukgevoelige Touch ID is, net als bij de 7, ook op de iPhone 8 (Plus) aanwezig.

  

 • Optische zoom

Met de groothoek- en telelenscamera's op de 8 Plus kun je gebruikmaken van optische zoom, tot 10x digitale zoom voor foto’s en tot 6x digitale zoom voor video’s. 

  

 • Portretmodus

Portretmodus op 8 Plus is verder verbeterd (ook ten opzichte van de smartphones uit de gewone 8 serie). Hiermee creëer je een nog scherpere voorgrond en een mooi onscherpe achtergrond.

De opslagcapaciteit van deze smartphone

Bij de 8 Plus kan gekozen worden uit twee verschillende hoeveelheden op het gebied van opslag/geheugencapaciteit: de iPhone 8 Plus 64GB en de 256GB. Het lijkt erop dat Apple hiermee voorgoed afscheid heeft genomen van de 16GB en 32GB toestellen. Anders dan bij de iPhones uit de 7 serie heeft Apple ervoor gekozen om voor de 8 en 8 Plus geen 128GB variant op te markt te brengen, iets wat ook niet nodig is gezien de aanwezigheid van 256GB variant.

De Apple iPhone 8 Plus bestellen kan vandaag nog!

De Apple iPhone 8 Plus was in Nederland en België verkrijgbaar vanaf vrijdag 15 september 2017. Sinds die dag had je de mogelijkheid om deze smartphone te bestellen / pre-orderen. De nieuwe toestellen lagen vanaf vrijdag 22 september 2017 in de winkels. Wil je de iPhone 8 Plus bestellen, zodat je een van de (weinige) mensen bent in jouw omgeving met dit geweldige toestel? Dat kan..., en zowel met abonnement als zonder abonnement:

Bekijk en vergelijk abonnementen met iPhone 8 Plus.

Bekijk en vergelijk losse iPhone 8 Plus toestellen.

iPhone 8 spacegrijs zilver goud

De 8 Plus; de belangrijkste eigenschappen

Kort samengevat zijn de belangrijkste features van de smartphone:

 • Supersnelle A11 chip
 • Gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen
 • iOS 11, de nieuwste software van Apple
 • Hoogwaardig LCD-scherm, met een grootte van 5.5 inch
 • Glazen behuizing
 • Draadloos oplaadbaar
 • Drukgevoelige Touch ID
 • Helder speakergeluid

Prijs van de Apple iPhone 8 Plus

De introductieprijs van de Apple iPhone 8 Plus in Nederland:

 • Apple iPhone 8 Plus 64GB: 919 euro
 • Apple iPhone 8 Plus 256GB: 1.089 euro

Uiteraard dalen deze prijzen (na september 2017) geleidelijk aan, dit smartphone model wordt dus steeds lager in prijs!

Deze vergelijker voor losse toestellen biedt je de mogelijkheid om actuele iPhone 8 Plus prijzen te vergelijken:

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2500

Kleur

Dit zijn uiteraard de 3-5 beste losse toestel deals, voor alle aanbiedingen klik je hierboven op de 'Toon meer resultaten' button. Je krijgt dan alle prijzen te zien, en wel van alle webwinkels die deze smartphone op dit moment aanbieden. Uiteraard willen we je ook wijzen op de mogelijkheid om alle toestellen te vergelijken.

De iPhone 8 Plus refurbished (als los toestel) kopen, ook dat kan natuurlijk een uitstekende optie zijn. In deze staat is het aanbod alleen wel veel beperkter, in vergelijking met het aanbod van nieuwe toestellen. De verwachting is dat het refurbished aanbod voor deze smartphone in of na de zomer van 2018 gaat toenemen. Ook de prijzen zullen dan gaan zakken voor een refurbished 8 Plus toestel, des te meer aanbieders er zijn voor een bepaalde smartphone variant, des te gunstiger te prijs zal uitpakken, als gevolg van de strijd die aanbieders voeren om de laagste prijs.

iPhone 8 plus - bestellen