Back to Top

Refurbished iPhone kopen (los toestel zonder abonnement, met garantie)

Bij de onderstaande webwinkels kun je een losse refurbished iPhone kopen (zonder abonnement). Selecteer eventueel eerst op type, prijs, kleur en geheugen.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 1600

Kleur

Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone zou je het beste kunnen zien als een ‘gereviseerde iPhone’. Een refurbished iPhone is naar de fabrikant teruggestuurd wegens mankementen. In de fabriek kijkt men het toestel vervolgens op tal van punten na. Niet (goed) werkende onderdelen worden vervangen. Als het iPhone toestel volledig is opgeknapt, en weer werkt als nieuw, dan komt deze weer op de markt beschikbaar als refurbished toestel. Een refurbished iPhone wordt doorgaans geleverd met oplader, en op het toestel wordt gewoon garantie gegeven (lees daarover hieronder meer).

Welke iPhones zijn als refurbished model te krijgen

Op dit moment zijn de iPhone 4 en 4S, de iPhone 5, 5C en 5S, de iPhone 6 en 6 Plus en de iPhone 6S en 6S Plus bij verschillende webwinkels als refurbished model verkrijgbaar. Deze Smartphone toestellen zijn in verschillende kleuren en condities verkrijgbaar, en ook met een verschillend geheugen (aantal GB’s). De iPhone SE en de iPhone 7 en 7 Plus zijn op dit moment (nog) niet te krijgen als refurbished model. Houd deze pagina en de resultaten in de toestelvergelijker echter in de gaten, want dit zal op termijn wel het geval zijn!

Prijzen van een refurbished iPhone

De goedkoopste refurbished iPhones kosten op dit moment rond de 120 tot 140 euro (voor een refurbished iPhone 4, 8GB). Voor een van de nieuwere refurbished iPhones, bijvoorbeeld een refurbished iPhone 6S of 6S Plus, betaal je op dit moment zo’n 600-700 euro. Op het moment van schrijven van deze tekst is het nog niet duidelijk hoeveel een refurbished iPhone 7 of refurbished iPhone 7 plus zal gaan kosten. Bij sommige aanbieders kun je je e-mailadres achterlaten, zodat je een e-mail ontvangt zodra deze refurbished toestellen op de markt komen. Hierboven op deze pagina kun je met de vergelijker eenvoudig prijzen vergelijken van refurbished iPhone toestellen.

Refurbished iPhone met garantie

Bij het kopen van een refurbished iPhone krijg je gewoon garantie, ook al is het toestel dus niet nieuw. De garantietermijn is meestal 24 maanden (controleer dit uiteraard wel op de website van de betreffende aanbieder). Dit hoeft dus geen reden te zijn om niet te kiezen voor een refurbished iPhone.

De voor- en nadelen van een refurbished iPhone

Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen en nadelen van een refurbished iPhone voor je op een rij gezet.

De voordelen van een refurbished iPhone toestel:

-   een refurbished iPhone is goedkoper dan een nieuwe iPhone
-   je refurbished iPhone is weliswaar niet nieuw, maar wél zo goed als nieuw door dat deze in de fabriek is nagekeken en niet (goed) werkende onderdelen daarbij zijn vervangen
-  net als bij een nieuw iPhone toestel krijg je doorgaans gewoon garantie op je refurbished iPhone
-  duurzaamheid; je geeft een ‘oude iPhone’ een nieuw leven
-  oudere modellen die niet meer als nieuw verkrijgbaar zijn, die kun je vaak nog wel als refurbished of gebruikt krijgen (denk op dit moment bijvoorbeeld aan de iPhone 4 en de iPhone 4S)

De nadelen van een refurbished iPhone toestel:

-  het toestel is niet nieuw, maar heeft minstens één eerdere eigenaar gehad (je weet verder niet wie)
-  een refurbished iPhone is meestal niet het nieuwste model dat er op de markt te krijgen is (niet alle modellen zijn ook als refurbished verkrijgbaar)
-  er zijn uiteraard prijsverschillen tussen nieuwe iPhones en refurbished iPhones, maar deze zijn vaak ook weer niet zodanig groot dat je daarom een refurbished iPhone zou moeten kopen, in plaats van een nieuwe.

Terug naar refurbished iPhone toestellen vergelijken