Back to Top

Refurbished iPhone 4S kopen – los toestel zonder abonnement

Wil je een losse refurbished iPhone 4S kopen, dus een refurbished iPhone 4S (los toestel zonder abonnement)? Hieronder bieden wij je losse iPhone 4S toestellen aan (in refurbished staat) die je op prijs vergelijken kunt, bij alle aanbieders. Vergelijk zelf de goedkoopste deals!

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

Refurbished iPhone 4S; de kleuren en de opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van de iPhone 4S was oorspronkelijk 8GB, 16GB, 32GB en 64GB, maar toen de iPhone 5 en 6 op de markt kwamen was alleen de 8GB variant van de iPhone 4S nog nieuw te krijgen. Hierdoor kozen mensen sneller voor de iPhone 5 en 6, en niet meer voor de toen al wat oudere nieuwe iPhone 4S.

Op dit moment kun je refurbished iPhone 4S toestellen (los) nog krijgen in de kleuren wit en zwart, met 8GB, 16GB, 32GB of 64GB aan opslagcapaciteit. Het aanbod van 4S iPhones in gereviseerde staat is het laatste jaar sterk teruggelopen, nu er zoveel aanbod is van de nieuwe refurbished toestellen en de 4S inmiddels al weer vele jaren oud is.

Wil je toch een losse iPhone 4S in refurbished staat, sla dan snel nog je slag

In april 2018 hadden slechts 3 partijen deze iPhone nog in hun refurbished iPhone assortiment, in totaal 10 toestellen / deals, waaruit je kunt kiezen. Het is niet waarschijnlijk dat deze aanbieders de losse iPhone 4S (als refurbished variant) na 2018 nog aanbieden. Misschien dat het aanbod van deze toestellen er al na de zomer van 2018 niet meer is. Sla dus snel nog je slag als je wil gaan voor een oudere, opgeknapte iPhone, en geen zin hebt om een duurdere iPhone te kopen. De vergelijker hierboven toont je altijd de goedkoopste aanbiedingen en de laagste prijzen voor alle iPhone modellen, vergelijk zelf maar.

De nadelen en voordelen van het kopen van deze smartphone

Het allergrootste voordeel is natuurlijk de prijs, je kunt een refurbished iPhone 4S kopen (als los toestel) voor een prijs tussen de 60 en de 200 euro, afhankelijk van het aantal GB’s aan geheugen en de kleur. De toestellen met 64GB zijn natuurlijk het minst goedkoop, en de goedkoopste toestellen voor dit model zijn de varianten met 8GB geheugen. De kleur (wit of zwart) maakt nauwelijks tot geen verschil in de prijs. In zijn algemeenheid zijn refurbished smartphones een stuk goedkoper dan dezelfde smartphones in nieuwe staat, maar koop je dan ook nog een ouder model, dan kun je echt voor een lage prijs je slag slaan, iets wat dus ook voor de iPhone 4S geldt in deze staat.

Tegenover de lage prijs staan uiteraard wel nadelen. Zo heb je – als je voor dit toestel gaat – natuurlijk totaal niet het nieuwste toestel, en heb je maar een beperkte opslagmogelijkheid, iets wat zeker geldt als je voor de 8GB of de 16GB variant zou gaan van deze iPhone. Ook de klassieke kleuren wit en zwart worden (sinds de komst van Apple kleuren als spacegrijs, zilver, goud en roségoud) niet gezien als heel ‘trendy’, hoewel je met wit en zwart wel altijd voor de dag kunt komen. Je zou kunnen zeggen, met zwart of wit speel je op safe.

Verder moet rekening gehouden worden met een beperkte ondersteuning. Nieuwe iOS versies van Apple zijn niet altijd meer te downloaden voor oudere iPhones. Op een iPhone 4S wordt (hooguit) nog iOS 9 ondersteund. Daarna zijn er al diverse nieuwere iOS versies uitgebracht door Apple, die je niet kunt gebruiken op een iPhone 4S (ongeacht de staat, nieuw of refurbished, dit maakt geen verschil daarvoor). Je smartphone is hierdoor niet onbruikbaar, maar waar je wel rekening mee moet houden is dat er geen grote beveiligingsupdates meer worden uitgebracht door Apple. Bij serieuze gaten in de beveiliging komt Apple nog wel eens met updates uit voor oudere iOS-versies'. Iets waar je verder nog acht op moet slaan is dat apps oudere toestellen op een gegeven moment niet meer ondersteunen. Wil je vooral bellen, op Facebook, berichten sturen en WhatsApp-en? Dan is de iPhone 4S niet beperkend.

Refurbished iPhone 4S – alternatieve aanbiedingen

Staat een wat oudere los iPhone toestel je – bij nader inzien - toch wat tegen? Kies dan voor een nieuwere iPhone van een nieuwere generatie, bijvoorbeeld de iPhone SE - refurbished, iPhone 7 - refurbished, iPhone 8, refurbished of iPhone X, refurbished, of één van de iPhones van de generaties daarna (in april 2018 nog niet op de markt).