Back to Top

Refurbished iPhone 6 kopen – los toestel zonder abonnement

Wil je een losse refurbished iPhone 6 kopen, dus een refurbished iPhone 6 (los toestel zonder abonnement)? Hier zit je dan goed! Hieronder vind je losse iPhone 6 toestellen (refurbished) die je op prijs vergelijken kunt, bij alle webwinkels die deze smartphone hebben. Vergelijk hier de goedkoopste deals!

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

Refurbished iPhone 6 (als los toestel); de voordelen

Lees je deze tekst, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een refurbished iPhone 6 smartphone van Apple, of misschien wel een andere refurbished iPhone, niet zijnde de 6. Een losse iPhone 6 in refurbished conditie kan een hele goede keuze zijn, want dit toestel is niet al te duur meer, voor iets meer dan 200 euro steek je hem al in je broekzak (peildatum april 2018, prijs is gebaseerd op een refurbished 16GB versie van de iPhone 6).

Net als de losse iPhone refurbished iPhone 5S, is de iPhone 6 refurbished ook nog heel goed te krijgen. De meeste webwinkels die zich richten op het verkopen van refurbished iPhones hebben deze smartphone nog in hun assortiment (althans in april 2018). Het lijkt erop dat, ondanks de komst van nieuwere smartphones die Apple elk jaar weer uitbrengt, de refurbished iPhone 6 het jaar 2018 en misschien ook wel 2019 overleeft. Wij schatten in dat dit toestel in ieder geval nog tot in 2019 te krijgen zal zijn, en misschien zelfs nog wel tot begin 2020.

De iPhone 6 is net als de iPhone 5S standaard uitgegeven in drie kleuren: zilver, spacegrijs en goud. Bij de refurbished aanbiedingen van de iPhone 6 zien we echter ook de kleuren wit en zwart opduiken bij een deel van de webwinkels die deze toestellen (los) aanbieden. Hiermee wordt ingesprongen op de vraag naar de kleuren wit en zwart, en door de buitenkap van de toestellen te vervangen is hetzelfde toestel eenvoudig dus ook in twee andere kleuren beschikbaar waardoor een nog bredere doelgroep wordt bereikt door aanbieders van losse  refurbished iPhones.

In tegenstelling tot de iPhones uit de 5 series is de iPhone 6 ook te krijgen met 128GB opslagcapaciteit (waardoor deze smartphone zich nog beter kan meten met de toestellen van nieuwere generaties), en daarnaast ook met 64GB, 32GB en 16GB. Dit geldt overigens zowel voor nieuwe losse toestellen als voor losse refurbished toestellen.

Refurbished iPhone 6 - 16GB variant

De refurbished iPhone 6 16GB is uiteraard de goedkoopste variant van deze smartphone, aangezien de prijs voor een smartphone nou eenmaal sterk wordt bepaald door de opslagcapaciteit en in veel mindere mate door de kleur. Het aanbod is voor deze toestelvariant is op het moment zeer goed (voorjaar 2018)  De prijzen voor deze refurbished iPhone 6 losse toestel variant liggen tussen de 230 en de 380 euro. Daarmee is dit toestel dus wel duidelijk minder goedkoop dan de iPhone 5S 16GB – refurbished.

Refurbished iPhone 6 - 32GB variant

De iPhone 6 32GB in refurbished staat is duidelijk minder goed te krijgen dan de iPhone 6 16GB. De instapprijs ligt – bij de goedkoopste aanbieder – ook 60 euro hoger dan de instapprijs voor de 16GB versie van deze smartphone. Qua kleuren zien we een beperkt aanbod, alleen de zwarte kleur wordt nog goed aangeboden (dit is vaak ook de kleur ‘spacegrijs’, omdat aanbieders niet altijd consequent zijn met de aanduiding van kleuren). Aangezien de 16GB en 64GB versie van dit toestel wel goed verkrijgbaar zijn, lijkt het beter om te kiezen voor één van deze varianten en niet voor een 32GB versie. De prijs van de 64Gb versie ligt bij sommige aanbieders zelfs lager dan de prijs van een 32gb versie, hoe vreemd dat ook lijkt.

Refurbished iPhone 6 - 64GB variant

De prijs voor een refurbished iPhone 6 64GB (los toestel) deed in april 2018 zo tussen de 250 en de 400 euro. De 64GB variant van de iPhone 6 is goed verkrijgbaar, net als de 16GB variant.

Refurbished iPhone 6 - 128GB variant

De refurbished iPhone 6 128GB variant kun je los kopen vanaf 340 euro, de prijzen liepen in het voorjaar van 2018 op tot richting de 400 euro, bij de aanbieders die minder goedkoop waren. Deze variant is matig verkrijgbaar, zoals de 32GB variant van deze losse smartphone.

De beste keuze (uit deze vier refurbished opties voor de losse iPhone 6) lijkt ons op dit moment de iPhone 6 64GB. De prijs ligt een duidelijk stuk lager dan de prijs van een 128GB versie, maar is niet veel hoger dan de prijs voor een 16GB variant. Met een 64GB iPhone kun je qua opslag mee in deze tijd, met een 16 of 32GB opslag is het nog maar de vraag of je telefoon niet al snel (weer) vol staat.

Ook de plus variant van de iPhone 6, de iPhone 6 Plus zou nog een goede optie kunnen zijn. De is wel niet iets minder goedkoop dan de iPhone 6, maar daar krijg je wel diverse extra’s voor terug. Lees de iPhone 6 informatie pagina en de iPhone 6 Plus informatiepagina, om een goed beeld te krijgen van de verschillen tussen deze twee losse toestellen.

Aanbieders van Apple iPhone 6 toestellen (los, refurbished staat)

De meeste webwinkels die de iPhone 5S en iPhone 5 los aanbieden in refurbished conditie, die hebben de refurbished iPhone 6 ook in hun voorraad opgenomen. Voor deze smartphone zien we begin 2018 aanbieders als Partly, Callstars refurbished, Phurby, Mobiel.nl, Belsimpel.nl en Telefoondiscounter.

Prijs vergelijken voor losse refurbished iPhone 6 toestellen

In onze losse toestellen vergelijkers plaatsen we de laagste prijzen altijd bovenaan. De prijzen lopen daarna verder op, als je naar onder scrolt in de vergelijker.

Bedenk je wel dat de prijs afhankelijk is van het aantal refurbished sterren: 3, 4 of 5. Het gaat hierbij om toestellen die respectievelijk ‘sterk gebruikt’, ‘licht gebruikt’ en ‘als nieuw’ zijn. Op de website van de aanbieder zie je om wat voor soort toestel het gaat, hoewel de prijs in de vergelijker ook al veel verklapt.

Wat een aanbieder onder 3, 4 en 5 sterren verstaat kan echter wel verschillen, alsook de garantietermijn en het geboden servicelevel. Sla hier acht op, dus je zou na het vergelijken van de prijzen voor de refurbished iPhone 6 ook moeten kijken naar de voorwaarden van de aanbieder(s), het serviceniveau, de garantietermijn en wat er wordt verstaan onder 3, 4 of 5 sterren bij die aanbieder(s). Daarnaast worden soms ook termen als A-grade en B-grade gebruikt, voor de aanduiding van de kwaliteit van refurbished iPhones. Dit kunnen dan 4 of 5 sterren zijn, maar ook dit zou je zorgvuldig moeten controleren op de website van de refurbished aanbieder(s).

Tip: Alle refurbished iPhone modellen op prijs vergelijken

Toch een iPhone 6 toestel kopen in nieuwe staat, of een andere smartphone bemachtigen?

Een nieuw los iPhone 6 toestel kopen is nu – begin 2018 – slechts in mindere mate nog mogelijk. Het aanbod van nieuwe iPhone 6 toestellen (los) richt zich vooral op de 32GB variant in de kleur spacegrijs. Het refurbished aanbod is dus duidelijk veel groter dan het aanbod van losse toestellen in nieuwe staat. Qua prijs ga je met een nieuw iPhone 6 toestel ook richting de 350-400 euro; refurbished scoor je de iPhone 6 dus echt een stuk voordeliger... Dit kun je uiteraard ook zelf zien in de bovenstaande vergelijker.

Net als voor een losse iPhone 5S (in nieuwe staat) geven we de verwachting af dat de iPhone 6 niet lang meer in nieuwe staat te krijgen is. Wil je dit toestel dus nog kopen (los), dan kun je het beste niet al te lang wachten, en je overwegingen maar beter meteen nog omzetten in daden. Vergelijk hier de prijzen van nieuwe losse iPhone 6 toestellen.