Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone XS – prijzen en smartphone informatie overzicht

Welkom op het Apple iPhone XS gedeelte van onze website. Op 12 september 2018 is bekend geworden dat de iPhone XS en iPhone Xs Max de nieuwste Apple smartphones zijn van 2018!! Apple heeft deze toestellen namelijk gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Apple Event.

De iPhone XS kopen en iPhone XS Max kopen is sinds 21 september mogelijk via onze website! De derde nieuwe smartphone van dit jaar, de 'iPhone Xr' komt in oktober 2018 pas in de verkoop. Op deze pagina geven we uitgebreide informatie en uitleg over de nieuwe iPhone XS, o.a. over de specificaties, het design, de kleuren, de geheugencapaciteit, de prijzen, het soort scherm, de releasedatum, informatie over het pre-orderen, de start van de echte verkoop, en nog veel meer! Lees hieronder op deze pagina verder, of vergelijk hieronder nu abonnementen voor de nieuwste iPhones van 2018!

Opmerking: de tekst over de nieuwste Apple XS smartphone gaat verder onder de vergelijker

iPhone Xs; de kleuren en de geheugencapaciteit van deze nieuwe smartphone

Voor wat betreft de geheugencapaciteit heeft Apple mogelijk geleerd van vorig jaar. Toen kon je alleen kiezen uit 64GB en 256GB, maar nu zijn er weer drie varianten qua opslag/geheugen, net zoals bij de iPhones uit de 7 en 7 Plus series. Anders dan toen is de geheugencapaciteit waaruit je kunt kiezen niet 32GB, 128GB en 256GB, maar heb je de keuze uit 64GB, 256GB en 512GB, wat zowel geldt voor de gloednieuwe iPhone Xs als voor de losse iPhone Xs Max. Bij de presentatie van deze opslagcapaciteiten valt natuurlijk niet alleen op dat er 3 soorten zijn, maar juist de stap naar een 512GB iPhone Xs en Xs Max valt op. Apple loopt nu weer voorop in de markt, andere smartphone merken bieden deze capaciteit voor het opslaan van foto’s video’s en apps immers nog niet aan.

Wat betreft de kleuren rapporteren we als volgt. Apple heeft dit jaar opnieuw gekozen voor de bekende kleurstellingen, spacegrijs, goud en zilver. De iPhone 8 en 8 Plus kwamen vorig jaar ook al in deze kleuren op de markt, en ook de iPhones uit de 7 serie waren onder meer in deze kleuren te krijgen. Kennelijk bevallen deze kleuren dus bij het publiek, anders zou Apple immers niet opnieuwe opteren voor deze kleurstellingen. Gezegd moet inderdaad worden dat deze kleuren bij veel mensen goed vallen. Zou Apple al bij de verkoop van de 7 serie iPhones hebben gezien dat goud, spacegrijs en zilver de meeste geliefde kleuren zijn…? Daar lijkt het achteraf gezien wel op.

Wil je liever een nieuwe iPhone in het wit, zwart, rood, blauw, roze of geel? Dan kun je beter nog even wachten tot de iPhone Xr is verschenen. De Xr is samen met de Xs en Xs Max gepresenteerd tijdens het Apple Event, op 12 september 2018. Deze smartphone komt namelijk in 6 kleuren op de markt. De fraaie kleuren van de Xr doen denken aan de kleuren van de iPhone 5C van enige jaren geleden, die nu nog steeds te koop is, hoewel enkel nog als refurbished variant, bij aanbieders van refurbished Apple iPhone toestellen. Lees hier meer over de budget iPhone van dit jaar: iPhone Xr officieel gepresenteerd.

De iPhone XS prijs

Wil je de nieuwe iPhone XS kopen? De Xs pre-order begon in Nederland 'officieel' op vrijdag 14 september 2018 om 9:00hr, maar de iPhone XS was bij een aantal webwinkels al vooruit te bestellen vanaf de avond van de lancering... De introductie prijs van de iPhone XS lag hoger dan die van de iPhones van vorig jaar, maar daar krijg je wel een geweldig toestel voor.

  • De introductieprijs van de 64GB variant: 1.159 euro
  • De introductieprijs van de 256GB variant: 1.329 euro
  • De introductieprijs van de 512GB variant: 1.559 euro

Uiteraard zijn dit de prijzen waarmee deze smartphones starten tijdens de iPhone XS pre-order fase, maar de ervaring leert elk jaar weer dat er webwinkels zijn die al vrij snel onder de de Apple adviesprijzen gaan zitten. In de ochtend van 14 september 2018 (bij het starten van de pre-sale) hadden Belsimpel.nl, AMac en Paradigit de laagste prijzen voor de XS, die op dat moment nog overeenkwamen met de introductieprijzen.

Veel mensen zullen over de bovenstaande prijzen zeggen: “dat is behoorlijk.” En geef hen eens ongelijk? 1.150-1.550 euro voor een smartphone is niet weinig, en het aankoopbedrag komt voor sommige mensen overeen met een heel maandsalaris. De trend is dat iPhones ieder jaar weer een stukje duurder worden, waar je dan weliswaar veel meer telefoon voor terugkrijgt. Daarbij komt ook dat smartphones een steeds belangrijke rol zijn gaan spelen in de samenleving, en meer verweeft zijn geraakt met alledaags zaken die een hogere aankoopprijs zouden kunnen rechtvaardigen.

Budget smartphone als alternatief voor de Xs en Xs Max; de Xr

Apple realiseert zich mogelijk zelf ook dat haar smartphones niet goedkoop zijn…, want de derde nieuwe Apple smartphone van 2018 is de iPhone XR geworden, een zogenaamde ‘budget smartphone’. Deze iPhone heeft een veel vriendelijkere prijs, die start tussen de 800 en 900 euro. Dit toestel is vanaf oktober te bestellen, eerst via een pre-order fase en daarna via de reguliere verkoop.

Klik hier om iPhone XR prijzen te vergelijken bij verschillende aanbieders.

Alle andere specificaties en eigenschappen van de iPhone XS

Hieronder kun je nu lezen over alle andere specificaties van de in september 2018 verschenen iPhone Xs.

Schermgrootte:

De XS is uitgerust met een 5,8 inch scherm. Anders dan eerdere iPhones zoals de iPhone 7 en de 8-iPhones is deze smartphone voorzien van een zogenaamd ‘randloos design’. Dit wil zeggen dat de voorkant van de XS-iPhone geen randen heeft. Dit geldt overigens ook voor de XS Max, alleen deze heeft een nog groter scherm, namelijk een 6,5 inch scherm (het grootste iPhone-scherm ooit). Wel heeft de XS smartphone bovenin op de voorkant een inkeping voor de camera waardoor het beeld niet helemaal volledig over de voorkant uitkomt, maar dit zal de extra pret bij het kijken van foto’s en video’s op dit apparaat niet bederven. Het lijkt er nu overigens erg op dat randloze designs de nieuwe trend gaan worden, aangezien Samsung haar modellen ook al een tijdje uitrust met deze beeldscherm opzet.

Soort scherm:

Zowel de iPhone Xs als de grotere versie de Xs Max hebben een OLED-scherm gekregen. OLED staat garant voor diepe zwarttinten, uitstekende en optimaal realistische kleurweergaves, en HDR.

Materialen die zijn gebruikt voor de iPhone Xs:

In deze iPhone Xs kun je het sterkste beeldscherm ooit verwachten, ook in vergelijking met alle andere smartphones die eerder zijn geproduceerd door andere merken. Dit wil zeggen dat het glas nog minder snel kapot gaat, maar wil niet zeggen dat je onvoorzichtig met je smartphone om moet gaan. Je Xs beschermen middels een hoesje wordt uiteraard wel aanbevolen. De banden van deze iPhone zijn van roestvrij chirurgisch staal (een legering van ijzer) gemaakt. Deze passen qua design goed bij het gebruikte glas in het toestel.

iPhone Xs: de camera’s aan voor- en achterkant:

Voor veel mensen is de kwaliteit van de in smartphones gebruikte camera’s erg belangrijk. Al is het alleen maar om de enorme hoeveelheid foto’s en video’s die er door veel mensen worden gemaakt en de toepassing hiervan in privé- en werksfeer.

De gebruikte A12 Bionic chip in het iPhone Xs toestel:

Ook de interne chip van de 2018 modellen is weer verbeterd. De iPhones van dit jaar kunnen bogen op de verbeterde A12 Bionic chip, een chip waarmee nog meer snelheid wordt gerealiseerd. Processen op je telefoon gaan sneller, en je er kan meer tegelijk draaien aan processen. Ook dat batterij van je iPhone Xs kan langer mee door deze chip.

Geavanceerde Face ID gezichtsherkenning:

Bij deze nieuwste iPhones is je gezicht je wachtwoord. Kan dat? Ja natuurlijk, want je gezicht heeft vele unieke kenmerken, en geen enkel gezicht is precies uniek, zelfs van een eeneiige tweeling niet;-) Op de Xs-iPhones werkt dit ook weer sneller dan op de vorige iPhones van 2017. Face ID vervangt hierbij Touch-Id (ontgrendelen via je vingerafdruk).

Het nieuwe besturingssysteem:

De iOS versie is bij alle drie de nieuwe iPhones van 2018 iOS 12. Dit is het nieuwste besturingssysteem van Apple voor Apple devices, waaronder dus deze Xs-iPhone.

Draadloos opladen:

De 8, 8 Plus en de X iPhone modellen kwamen al met draadloos opladen, en dit is iets wat je van de Xs ook weer kunt verwachten. Je hebt niet per se een kabel meer nodig om je toestel op te laden, dit kan ook gewoon zonder kabel, via de glazen achterkant (draadloos). Het opladen van de Xs gaat ook weer iets sneller dan bij de voorgaande iPhones, zoals de X.

Water- en stofbestendigheid:

Vanaf de iPhones 7 en 7 Plus hebben de iPhones IP 67 certificering. Dit wil zeggen dat de toestellen dompeldicht zijn, en bij 1 meter onder water gedurende 30 minuten gewoon nog blijven werken. De iPhones XS en XS Max voldoen zelfs aan de nog betere IP68 normering, wat wil zeggen dat ook bij 30 minuten lang 2 meter onder water, de toestellen gewoon nog blijven werken! De waterdichtheid neemt echter af naarmate de smartphones langer in gebruik zijn. De Xs en de Max versie daarvan zijn net als de 7 en 8-iPhones ook geheel stofdicht.

Tot slot…:

De iPhone Xs werkt met 4G LTE advanced, waardoor superhoge downloadsnelheden kunnen worden gehaald. Downloaden van grote hoeveelheden MB’s neemt veel minder tijd in beslag, en het bekijken van grote video’s gaat nog gemakkelijker.

Verloop van de pre-order fase en de (start van de) echte verkoop van de iPhone XS

Hieronder geven we nu aan wat je kunt verwachten qua pre-orderen en het starten van de echte verkoop. Gemakshalve hebben we hiervoor een lijstje met datums gemaakt.

Eind augustus 2018:

De eerste serieuze geruchten over de iPhones Xs en Xs Max deden de ronde. Hoewel er al een jaren geruchten gaan over allerlei nieuwe iPhones lijken deze geruchten serieuzer dan ooit. Tot de presentatie van de nieuwe smartphone bij het Apple Even is het nooit voor 100% zeker of de geruchten kloppen…

Woensdagavond 12 september 2018, 19:00hr Nederlandse tijd:

Het Apple Event vindt plaats, en de Xs en iPhone Xs Max worden aangekondigd. Ook de derde smartphone van het jaar 2018, de ‘XR-iPhone’ wordt aangekondigd. Verder komt Apple in haar presentatie met nog enkele andere producten waaronder een nieuwe iPad en een Apple Watch. iPhone.nl (wij dus) kondigen de nieuwe iPhones aan, alsmede de start van de iPhone Xs (Max) pre-order fase (officieus). 

Donderdag 13 september 2018:

De eerste online aanbieders van smartphones hebben de Xs en Xs Max (stiekem) al opgenomen in hun assortiment. Hierbij gaat het echter om officieuze aanbiedingen van de nieuwe Apple-iPhones, aangezien de echte pre-order fase pas een dag later start, om 9:00hr in de ochtend. Kennelijk wordt dit gedoogd?

Vrijdag 14 september 2018:

De officiële start van de pre-order fase, om 9:00hr (Nederlandse tijd). Aanbieders van iPhones bieden de Xs en Xs Max nu aan via hun website, als los toestel en/of met een abonnement.

Je kunt de gepresenteerde Apple producten, waaronder de Xr smartphone van Apple, nu alvast vooruit bestellen bij de webwinkel van jouw keuze. Je toestel wordt dan uitgeleverd zodra het op voorraad komt bij de aanbieder waar je de vooruitbestelling deed; op zijn vroegst vanaf 21 september 2018.

Pre-order, vergelijk prijzen: iPhone XS los toestel

Pre-order, vergelijk providers en prijzen: iPhone XS met abonnement

Vrijdag 21 september 2018:

De officiële verkoop start om 9:00hr (Nederlandse tijd). Bestellen is nu mogelijk met directe levering. Tijdens de pre-order fase moest je nog wachten op uitlevering van je XS, maar tijdens de echte verkoop kun je je iPhone binnen 1 of 2 werkdagen in huis hebben. Uiteraard hangt dit wel af van de hoeveelheden nieuwe Xs toestellen die Apple heeft kunnen leveren aan webwinkels die deze verkopen. Vorig jaar had Apple leveringsproblemen met de X.

De iPhone XS echt kopen:

iPhone XS prijzen vergelijken - losse toestellen

Abonnementen met iPhone XS vergelijken

Kwartaal 4 van 2018, 2019 en verder:

In oktober 2018 volgt de pre-order fase van de (veel) goedkopere XR smartphone. Een week later, of twee weken later komt ook deze smartphone in de echte verkoop. In de tijd die nu verstrijkt zullen de drie nieuwe smartphones die Apple in 2018 op de markt heeft gebracht steeds goedkoper worden.

Wanneer is de XS als refurbished iPhone te krijgen?

Vanaf zes tot negen maanden nadat nieuwe iPhones op de markt komen kun je deze meestal ook in refurbished staat aanschaffen. Deze prijzen liggen uiteraard lager, hoewel dat in het begin nog erg meevalt. Het prijsvoordeel voor een refurbished iPhone kan oplopen van 10 tot 40% in vergelijking met hetzelfde toestel in nieuwe staat. Zodra de XS in refurbished staat te krijgen is voegen we daarvoor toestellen vergelijkers toe op onze website. Op dit moment heb je enkel de keuze uit nieuwe iPhone XS toestellen, los of met abonnement.

iPhone xs - bestellen