Back to Top

Refurbished iPhone kopen (los toestel zonder abonnement, met garantie)

Bij de onderstaande webwinkels kun je een losse refurbished iPhone kopen (los toestel, zonder abonnement). Selecteer eventueel eerst nog op iPhone model, prijs, kleur of geheugen via 'Filters'.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2500

Kleur

Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone zou je het beste kunnen zien als een ‘gereviseerde iPhone’ of een opgeknapte, gebruikte iPhone. Als een iPhone als refurbished toestel wordt aangeboden (nadat het toestel dus een eerdere eigenaar had), dan is het toestel eerst nagekeken op een groot aantal punten. Niet (goed) werkende onderdelen worden vervangen.

Als het iPhone toestel volledig is opgeknapt, en weer werkt als nieuw, dan komt deze weer op de markt beschikbaar als refurbished toestel. Een refurbished iPhone wordt doorgaans geleverd met oplader, en op het toestel wordt gewoon garantie gegeven (lees daarover hieronder meer). Het verschil tussen een gebruikte iPhone en een iPhone in de staat refurbished is dat een gebruikte iPhone niet is nagekeken, maar overgaat van de eerdere eigenaar naar de volgende eigenaar, zonder dat er ook maar iets aan het toestel is gedaan in de zin van controle op niet werkende of defecte onderdelen, reinigen (van de binnenkant en buitenkant). Gebruikte iPhones hebben dus geen garantie op een goede werking, maar voor refurbished iPhones is dat dus juist wel het geval.

Wanneer komen iPhones in deze variant beschikbaar?

In principe worden alles iPhone toestellen op een gegeven moment ook als refurbished model aangeboden. Hier gaat meestal enige tijd overheen. Als een iPhone model nieuw op de markt is verschenen kan hier wel 6-12 maanden overheen gaan, voordat het iPhone model ook refurbished verkrijgbaar wordt. Ergens is dit goed te begrijpen, mensen moeten een nieuw iPhone model eerst in gebruik nemen, en er dan vervolgens op uitgekeken raken, of klaar mee raken vanwege defecten en/of mankementen, waarna een dergelijk toestel een refurbished-revisieproces ingaat, om daarna als refurbished iPhone toestel op de markt beschikbaar te komen.

Welke iPhones zijn als refurbished model te krijgen?

Niet meer verkrijgbaar als los refurbished iPhone toestel:

Inmiddels zijn een los iPhone 3G en een los iPhone 4 toestel niet meer te krijgen in refurbished conditie. De iPhone 4S refurbished is als los toestel nog wel te krijgen, zij het zeer beperkt (voorjaar 2018). Naar verwachting loopt het aanbod voor deze smartphone variant nog in 2018 uit. 

Verkrijgbaar als los refurbished iPhone toestel:

De volgende refurbished iPhones van de wat oudere generaties zijn op dit moment nog te krijgen:

  • iPhone 4S tot en met de 6 Plus

Voor de nieuwere iPhone generaties zijn er aanbiedingen beschikbaar voor de volgende iPhone soorten:

Refurbished iPhones met abonnement:

Liever een iPhone in refurbished conditie mét abonnement, dat kan natuurlijk ook. Kijk in dat geval via de vorige link in onze abonnementen vergelijker. Klik op een van de aanbiedingen daarin, en kijk op de website van de aanbieder of de iPhone die je interesse heeft ook als los refurbished toestel kan worden gekocht i.c.m. het betreffende abonnement.

Prijzen van een refurbished iPhone

De goedkoopste iPhones in deze toestelconditie kosten op dit moment rond de 60 tot 175 euro. Dit is het bedrag wat je nu (voorjaar 2018) neerlegt voor gereviseerde iPhone 4S toestellen, iPhones van de 5 serie en voor losse iPhone 5C toestellen. Voor een van de nieuwere refurbished iPhones, bijvoorbeeld een iPhone 8 of 8 Plus in refurbished staat, betaal je op dit moment (in 2018, 1e helft) relatief veel geld, omdat het iPhones zijn van de nieuwste generaties. Je betaalt dan ook zo’n 700 tot 900 euro voor dergelijke losse toestellen. De verwachting is echter wel dat deze prijzen vrij snel omlaag gaan als er meer aanbieders komen die deze losse toestellen ook in deze staat gaan aanbieden. Uiteindelijk is het voor een gedeelte toch een strijd om de laagste prijs die bepaalt voor hoeveel euro een dergelijke toestel te koop is.

De vergelijker hierboven op deze pagina maakt alle prijzen inzichtelijk, voor alle soorten refurbished iPhones die je nu kunt kopen (los toestel, zonder abonnement). Selecteer zelf je iPhone model, de gewenste kleur(en), de gewenste opslaghoeveelheid, en kom snel tot de juiste vergelijking van de prijzen die de verschillende aanbieders hanteren voor het door jou gewenste losse iPhone toestel in refurbished staat.

Altijd met garantie

Bij het kopen van een toestel in deze onditie krijg je gewoon garantie (dit is wettelijk nu eenmaal zo bepaald), ook al is het toestel dus niet nieuw. De garantietermijn is meestal 24 maanden, zoals bij een nieuw los iPhone toestel. Controleer dit uiteraard wel op de website van de betreffende aanbieder. Concluderende; dit hoeft dus geen reden te zijn om niet te kiezen voor een refurbished iPhone.

De voor- en nadelen van refurbished iPhones

Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen en nadelen van refurbished iPhones voor je op een rijtje gezet. Dit kan je helpen bij het maken van een keuze, als je twijfelt tussen het kopen van een nieuw los iPhone toestel en een refurbished iPhone toestel.

De voordelen van refurbished iPhones:

  • een refurbished smartphone is goedkoper dan een nieuwe smartphone; het prijsvoordeel bedraagt in zijn algemeenheid zo’n 10-40%. Hoeveel het voordeel exact is, dat hangt onder andere af van het soort iPhone model, de gekozen kleuren, de hoeveelheid qua aanbod (aantal aanbieders dat met elkaar concurreert), de gekozen opslaghoeveelheid, en de tijd die is verstreken sinds het betreffende iPhone model op de markt is;
  • je refurbished iPhone is weliswaar niet nieuw, maar wél zo goed als nieuw doordat deze is nagekeken, niet (goed) werkende onderdelen zijn daarbij vervangen;
  • net als bij een nieuw iPhone toestel krijg je gewoon wettelijke garantie op je iPhone in refurbished conditie (vaak 24 maanden, maar deze termijn kan verschillen per aanbieder);
  • duurzaamheid; je geeft een ‘oude iPhone’ een nieuw leven. Dit is ook de betere keuze voor het milieu;
  • oudere modellen die niet meer als nieuw verkrijgbaar zijn, die kun je vaak nog wel als refurbished of gebruikt model krijgen (denk op dit moment bijvoorbeeld aan de iPhone 4S en de iPhone 5).

De nadelen van refurbished iPhones:

  • het toestel is niet nieuw, maar heeft minstens één eerdere eigenaar gehad (je weet verder niet wie);
  • een refurbished iPhone is meestal niet het nieuwste model dat er op de markt te krijgen is (niet alle modellen zijn ook als refurbished verkrijgbaar). Dit gold begin 2018 bijvoorbeeld voor de iPhone X, en eind 2017 voor de iPhone 8 en 8 Plus; 
  • er zijn uiteraard prijsverschillen tussen nieuwe iPhones en refurbished iPhones, maar deze zijn vaak ook weer niet zodanig groot dat je daarom een refurbished iPhone zou moeten kopen.

 

Terug naar refurbished iPhone toestellen vergelijken