Back to Top

Gebruikte iPhone kopen (los toestel zonder abonnement, met garantie) - prijzen vergelijken voor een tweedehands iPhone

Op zoek naar een gebruikte iPhone (als los toestel), in plaats van een nieuwe iPhone? Bij onderstaande webwinkels kun je een losse, gebruikte / tweedehands iPhone kopen.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2500

Kleur

Wat kun je van een gebruikte iPhone verwachten?

Een gebruikte iPhone is een iPhone toestel dat al een of meerdere eigenaren heeft gehad. Een refurbished iPhone is in principe ook een gebruikte iPhone, met het verschil dat een refurbished iPhone (beter) op orde is gebracht. Onderdelen die niet of niet goed werken zijn daarbij vervangen. Bij een gebruikte iPhone kunnen (lichte) gebruikssporen zichtbaar zijn (ook op het display) en zijn er in principe geen onderdelen vervangen. De werking van een gebruikt iPhone toestel en een refurbished iPhone toestel is wel hetzelfde, de techniek is 100% op orde. In beide gevallen is dus sprake van een werkend iPhone toestel.

Een gebruikte iPhone wordt doorgaans gewoon geleverd met een oplader (en een datakabel), en op het toestel wordt ook gewoon garantie gegeven (lees daarover hieronder meer). Verder wordt een gebruikte iPhone uiteraard schoongemaakt voor hij te koop wordt aangeboden.

Welke iPhone modellen zijn als gebruikt verkrijgbaar?

Op dit moment zijn de iPhone 4 en 4S, de iPhone 5, 5C en 5S, de iPhone 6 en 6 Plus en de iPhone 6S bij verschillende webwinkels als gebruikt model verkrijgbaar. Deze iPhone toestellen zijn verder met verschillende geheugenhoeveelheden, en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De iPhone SE en de iPhone 7 en 7 Plus zijn op dit moment (nog) niet te krijgen als gebruikt model. Houd deze pagina en de resultaten in de toestelvergelijker echter in de gaten, want dit zal op termijn wel het geval zijn!

Prijzen van een gebruikte iPhone

De prijzen voor een gebruikte, tweedehands iPhone liggen vanzelfsprekend lager dan de prijzen van een gloednieuwe iPhone. Bovendien liggen de prijzen van tweedehands / gebruikte iPhones ook nog iets lager dan die van refurbished iPhones. Je hebt al een gebruikt iPhone toestel vanaf ongeveer 80 euro. Voor de nieuwe modellen die in een gebruikte staat verkeren betaal je op dit moment ongeveer 500 tot 600 euro. Te verwachten valt dat de prijzen voor gebruikte toestellen in de loop der tijd zullen dalen.

Gebruikte iPhone kopen met garantie

Bij het kopen van een gebruikte iPhone krijg je doorgaans gewoon garantie, ook al is het toestel dus niet nieuw. De garantietermijn is meestal (tot) 12 maanden, maar controleer dit uiteraard zelf even op de website van de betreffende aanbieder waar je het gebruikte iPhone toestel wilt kopen. De garantietermijn voor een gebruikte iPhone is daarmee (doorgaans) wel korter dan de garantietermijn die wordt gegeven op een nieuwe of refurbished iPhone (deze bedraagt doorgaans 24 maanden). Ergens is dit ook wel logisch; een gebruikt toestel is tenslotte al gebruikt, en onderdelen zijn hierbij niet vervangen.

De voor- en nadelen van een gebruikte iPhone

Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen en nadelen van een gebruikte iPhone voor je op een rij gezet.

De voordelen van een gebruikte iPhone:

- een gebruikte iPhone is (veel) goedkoper dan een nieuwe iPhone, en ook (iets) goedkoper dan een refurbished iPhone
- net als bij een nieuw iPhone toestel krijg je doorgaans gewoon garantie op je refurbished iPhone
- duurzaamheid; je geeft een eerder gebruikte iPhone een tweede leven:-)
- oudere modellen die niet meer als nieuw verkrijgbaar zijn, die kun je vaak nog wel als refurbished of gebruikt krijgen (denk op dit moment bijvoorbeeld aan de iPhone 4 en de iPhone 4S)

De nadelen van een gebruikte iPhone:

- het toestel is niet nieuw, maar heeft minstens één eerdere eigenaar gehad (je weet verder niet wie)
- een gebruikte iPhone is net als een refurbished iPhone meestal niet het nieuwste model dat er op de markt te krijgen is (niet alle modellen zijn ook als gebruikt en refurbished verkrijgbaar)
- er zijn uiteraard prijsverschillen tussen nieuwe iPhones en gebruikte iPhones, en tussen refurbished iPhones en gebruikte iPhones, maar deze verschillen zijn meestal ook weer niet zo enorm dat dit doorslaggevend (denk eerder aan een verschil tot 25% en niet aan 80%)

Terug naar gebruikte iPhone toestellen vergelijken