Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 11 Pro en Pro Max zijn vanaf september 2019 verkrijgbaar. Mogelijk krijgt dit toestel een andere benaming: iPhone 11 en iPhone 11 Plus. Hoe dan ook, dit is het nieuwste vlaggenschip van Apple en dat merk je direct! Bekijk de belangrijkste specificaties.

Releasedatum iPhone 11 (Pro/ Max)

Elk najaar presenteert Apple twee tot drie nieuwe smartphones (iPhones). Deze zijn vervolgens vanaf het najaar verkrijgbaar. Op 10 september is het zover: de onthulling van de nieuwste vlaggenschepen. Deze gaan de iPhone XS, XS Max en XR opvolgen.

Naar verluidt krijgen deze nieuwe toestellen de benaming iPhone 11 en 11 Plus óf iPhone Pro en Pro Max.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Specificaties nieuwste iPhone

De Apple iPhone Xs Max is de grootste van de drie toestellen uit 2018. Deze heeft een 6,5 inch scherm. Alle geruchten wijzen erop dat de iPhone 11 Pro ook een 6,5 inch scherm heeft. Misschien is dit de kleinste van de twee nieuwe toestellen en zal de Pro Max een 6,7 inch scherm hebben. Hoe dan ook, het gaat in ieder geval om een oled scherm, wat een zeer goede kleurweergave betekent.

Natuurlijk is er ook iets onder de motorkap veranderd. Van Apple A12 Bionic chip naar Apple A13 chip: deze processor is een stuk sneller. Het ziet ernaar uit dat de iPhone 11 Pro/ Max ook is voorzien van taptic engine. Mocht je niet weten wat taptic engine is: dit is de motor die voor realistische trillingen zorgt. Deze technologie is veel geavanceerder dan de oude trilmotoren.

Camera met 3 lenzen

Het is ronduit vreemd te noemen dat Apple in 2018 zijn iPhones van 2 cameralenzen voorzag. In dat jaar kwamen andere merken met smartphone camera's voorzien van drie tot vijf lenzen. Apple wil blijkbaar niet achterblijven want voorziet de iPhone 11 Pro van een hoofdcamera met drie lenzen. Dit is in ieder geval een verbetering. Maakt het verschil of een camera 2 of 3 lenzen heeft? Jazeker, met meerdere lenzen kan een camera beter diepte meten. Je kunt naast gewone foto’s ook 3D foto’s maken. Bovendien ontstaat er een goed contrast tussen schaduw en fel licht én komen de kleuren beter tot hun recht.

Overige specificaties

Natuurlijk besteedt Apple ook aandacht aan zaken als de accu, connectiviteit en de opslagruimte. Tot nu toe biedt geen enkele iPhone de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden. Vervelend, omdat dit bij Android toestellen wel mogelijk is. Om dit te compenseren zorgt Apple voor voldoende opslagruimte. De iPhone Xs Max is verkrijgbaar met een opslagruimte tot 512 GB. Leuk, maar het is nog altijd minder dan Samsung toestellen uit hetzelfde jaar. Krijgen de Apple iPhone 11 Pro en Pro Max meer opslagruimte? Dat moet wel. In ieder geval op zijn minst 256 GB, oplopend tot misschien wel 1 TB.

Het ziet er niet naar uit dat er dit keer een kaartslot aanwezig is. Dit is typisch Apple: niet meegaan met wat anderen doen. Gewoon je eigen weg inslaan, dat maakt je onderscheidend.

Prijs iPhone 11 Pro (Max)

Apple wist in het vierde kwartaal van 2018 een record omzet te boeken. Dit kwam echter niet door de iPhone: de toestellen uit dat jaar hadden namelijk een zeer hoge verkoopprijs. De introductieprijs lag ergens tussen de €900 en €1200. Nu wordt er natuurlijk heel wat gespeculeerd over de iPhone 11 Pro prijs. Volgens een aantal kenners komt de prijs uit op €1159 tot €1259. Dit is ongeveer net zo duur als de toestellen uit 2018

Het hoge prijskaartje levert Apple veel kritiek op. Omdat Apple alles tot het laatste moment geheim houdt, kan het ook best dat de verkoopprijs lager ligt. Zo zou de iPhone 11 Pro ook rond de €1000 of misschien wel minder kunnen gaan kosten. Het is echter de vraag of Apple dan ook een hoge kwaliteit met de nieuwste technologische ontwikkelingen kan leveren.

Update 11 september 2019: De nieuwe iPhone 11 is officieel gepresenteerd!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer