Back to Top

Refurbished iPhone 6 Plus kopen – los toestel zonder abonnement

Wil je een losse refurbished iPhone 6 Plus kopen, dus de refurbished iPhone 6 Plus (een los toestel zonder abonnement)? Dan ben je hier op de juiste plek! Hieronder kun je losse iPhone 6 Plus toestellen (refurbished) op prijs vergelijken bij alle webwinkels die deze smartphone aanbieden. Vergelijk nu de beste deals!

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 1800

Kleur

Refurbished iPhone 6 Plus (los toestel), wat heeft deze smartphone je te bieden…?

De iPhone 6 Plus is het grote broertje van de gewone iPhone 6, en heeft diverse extra’s ten opzichte van die gewone iPhone 6. Wil je weten welke verschillen er zijn tussen de (refurbished) iPhone 6 Plus en de gewone iPhone 6, kijk dan even op de informatiepagina van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. De iPhone 6 Plus heeft onder andere betere camera’s (voor- en achterkant) en een groter beeldscherm.

De iPhone 6 Plus in refurbished staat is net als de gewone iPhone 6 (refurbished) te krijgen in de kleuren zilver, goud en spacegrijs. Sommige aanbieders (zoals Forza Refurbished) bieden de 6 Plus ook in het wit en in het zwart aan, om zo een breder publiek te bedienen.

Je kunt een refurbished (losse) iPhone 6 Plus met 16GB, 64GB of 128GB opslagcapaciteit kopen. Een refurbished iPhone 6 Plus 32GB is niet (meer) te krijgen. Erg lijkt ons dit niet, omdat de 64GB versie van de iPhone 6 Plus in principe ook heel goed volstaat, en waarschijnlijk zelfs de betere optie is van de twee.

Het lijkt erop dat de iPhone 6 Plus in refurbished staat in heel 2018 nog te koop zal zijn, en mogelijk zelfs ook in 2019 nog, voor een groot gedeelte van de tijd. Dit hangt echter ook weer af van de komst van nieuwere refurbished iPhones, die ervoor zorgen dat oudere refurbished iPhones langzaamaan uit gefaseerd worden. Ook de voorraden van webwinkels spelen een rol bij het aanbod. Om die redenen is het nog niet exact te zeggen hoe lang de iPhone 6 Plus – refurbished nog te koop zal blijven.

Refurbished iPhone 6 Plus - 16GB variant

De refurbished iPhone 6 Plus 16GB is de goedkoopste versie van de iPhone 6 Plus in refurbished conditie. De toestelprijzen voor deze variant en staat van de iPhone 6 Plus liggen zo tussen de 290 en de 390 euro (peildatum in april 2018). Dit terwijl de prijzen van de gewone iPhone 6 16GB in refurbished conditie op dat moment tussen de 230 en de 270 euro lagen. Dat wil zeggen dat met name voor de goedkoopste 3 (en 4) refurbished varianten, het verschil in prijs tussen de iPhone 6 Plus 16GB en de iPhone 6 16GB heel erg beperkt is.

iPhone 6 Plus - de refurbished 32GB variant

Aldus, deze variant is op dit moment niet te krijgen. Wil je per se deze variant kopen van de refurbished iPhone 6 Plus, dan zou een gewoon los iPhone 6 (refurbished) toestel een prima optie kunnen zijn, maar uiteraard ook de 64GB versie en de 16GB versie van de iPhone 6 Plus.

Refurbished iPhone 6 Plus - 64GB variant

Deze variant is nog wel goed te krijgen, althans begin 2018. De vanaf prijs voor een refurbished iPhone 6 Plus 64GB (los toestel) deed in april 2018 zo rond de 330 euro. Sommige aanbieders hanteren echter een veel hogere prijs, maar dit hangt meestal samen met de extra garanties, het hogere servicelevel bij defecten en problemen, en het werken met originele Apple onderdelen tijdens het revisieproces. Een lage prijs wordt meestal toch ergens door verklaard, en dat geldt voor een hoge(re) prijs net zo.

Refurbished iPhone 6 Plus - 128GB variant

Dit is de ‘topvariant’ onder de refurbished iPhone 6 Plus toestellen. Je kunt een refurbished iPhone 6 Plus 128GB variant los kopen vanaf ongeveer 470 euro (april 2018). De topvariant van de iPhone 6 Plus in refurbished staat is echter matig verkrijgbaar. Kennelijk zien de meeste aanbieders meer heil in het verkopen van de 64GB variant, waar in de markt ook veel meer vraag naar is, mede gezien de (veel) lagere prijs.

Een eenduidig advies valt niet te geven over welke variant het beste is, dit hangt maar net af van de wensen die je hebt, je budget en de opslagcapaciteit die je minimaal nodig hebt. Gezien het feit dat de 32GB versie niet te krijgen is, de 16GB versie voor veel mensen te weinig opslagmogelijkheid beidt, en de 128GB versie stevig aan de prijs is, lijkt het erop dat de 64GB variant voor veel mensen een goede keuze is.

Meeste aanbieders die de gewone iPhone 6 aanbieden, bieden ook de iPhone 6 Plus aan in refurbished conditie

Er is grote overlap qua aanbieders als je het hebt over de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in refurbished staat. In de vergelijker hierboven kun je zien dat grote namen als Mobiel.nl, Belsimpel. (bekend van diverse tv reclames) en Forza Refurbished ook bij de aanbiedingen van de iPhone 6 Plus – refurbished, weer naar voren komen.

Verschil tussen de aanbiedingen bij iPhones als refurbished toestel

Niet alle aanbieders verstaan hetzelfde onder 3, 4 en 5 sterren refurbished iPhone toestellen, die de conditie van het toestel aangeven. Het is verstandig om dit op de website van de desbetreffende webwinkel(s) na te kijken. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen toestellen met duidelijke gebruikerssporen (3 sterren), toestellen met minimale gebruikerssporen (4 sterren), en met zeer minimale gebruikerssporen (5 sterren), maar wat men onder 3, 4 en 5 sterren schaart is niet overal hetzelfde. Voorkom verrassingen en zoek dit dus goed uit. Het zal je duidelijk zijn dat het prijsniveau van een iPhone 6 Plus in de conditie refurbished hier ook sterk mee samenhangt.

Daarnaast verschilt ook het geboden servicelevel, en is de garantietermijn niet bij alle aanbieders hetzelfde. Sommige aanbieder hanteren alleen de wettelijke garantietermijn, maar je hebt ook webwinkels die daar nog een extra termijn een vastplakken (in jouw voordeel), maar dat kost natuurlijk wel iets extra. Alleen de zon gaat voor niets op. Ook kan het van aanbieder tot aanbieder verschillen of er met originele Apple onderdelen wordt gewerkt bij het revisieproces (waarbij de iPhones worden opgeknapt). Het gebruiken van originele Apple onderdelen is uiteraard duurder, maar levert wel weer een betere smartphone op. De prijs van een iPhone in refurbished conditie komt dus tot stand op basis van vele aspecten, en het is goed om daar rekening mee te houden, en niet enkel te kijken naar de laagste prijs, en naar de goedkoopste aanbiedingen. Dit geldt voor de gereviseerde iPhone 6 Plus, maar net zo goed voor alle andere soorten iPhones in deze conditie, en uiteraard ook voor Android gebaseerde refurbished toestellen.

Tip: Alle refurbished iPhones op prijs vergelijken

Een los Apple iPhone 6 Plus toestel kopen in nieuwe staat?

Een nieuw los iPhone 6 Plus toestel kopen is nu – begin 2018 – nog mogelijk bij een beperkt aantal webwinkels, zoals Mobiel en Belsimpel, maar het lijkt er op dat je een iPhone 6 Plus rond of na de zomer van 2018 niet meer in nieuwe staat kunt kopen, zodat je of een iPhone 6 Plus moet overwegen, of een nieuwe toestel van een jongere Apple iPhone generatie (zoals de iPhone 7 of 7 Plus).

Vergelijk zelf op prijs: nieuwe iPhone 7 toestellennieuwe iPhone 7 Plus toestellen

Het aanbod in nieuwe staat, voor deze smartphone, bestaat voor namelijk uit 16GB modellen, waarbij de kleuren in hoofdzaak beperkt blijven tot zilver en spacegrijs (is zwart / black bij sommige aanbieders).