Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone 8 - prijzen, informatie en review over de Apple iPhone 8 64GB en 256GB

iPhone 8

Welkom op de Apple iPhone 8 informatie pagina, met een uitgebreide review over deze veel gewaardeerde en populaire smartphone! Apple heeft tijdens de Keynote in september 2017 als opvolger van de toestellen uit 7-series de iPhone 8 en 8 Plus gepresenteerd. De gewone 8 heeft een aangepast design met intern een aantal spectaculaire en handige nieuwe functies!

Losse iPhone 8 toestellen vergelijken op prijs

iPhone 8 abonnementen vergelijken

Lees deze review hieronder verder voor uitgebreide details en informatie over deze smartphone, en kom alles te weten wat je moet weten over deze geweldige 2017 smartphone...

iPhone 8 officieel gepresenteerd

Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe modellen gepresenteerd: de iPhone 8, 8 Plus en X. De standaard 8 is dit jaar het instapmodel van Apple en is daarmee ook het aantrekkelijkst geprijst ten opzichte de andere modellen. Het scherm van deze smartphone is 4.7-inch groot en beschikt over een LCD-scherm met True Tone-techniek. Dit betekent dat het scherm meekleurt met het licht in de omgeving.

De informatie over deze smartphone gaat verder onder de vergelijker.

iPhone 8 64GB

iPhone 8 256GB

iPhone 8; zilver, spacegrijs en goud... in 3 kleuren verkrijgbaar!

De Apple iPhone 8 is beschikbaar in de kleuren; zilver, spacegrijs en goud. Ook de iPhone 8 Plus is overigens in de kleuren zilver, spacegrijs en goud verkrijgbaar... De iPhone X daarentegen, die mist de goude kleur, maar dit nieuwe model is sinds 27 oktober 2017 wel te bestellen in de kleuren zilver en spacegrijs. Van deze drie kleuren zijn die de twee meeste populaire. Rosegoud ontbreekt dit jaar echter bij de uitgifte van de nieuwe Apple toestellen. Verder moet nog worden opgemerkt dat er binnen de 8-series ook geen rode smartphone is geproduceerd (RED-edition), zoals eerder wel het geval was voor de toestellen uit de 7-series.

Update 12 april 2018:

Inmiddels zijn de 8 en de 8 Plus iPhones ook in het rood verkrijgbaar. De kleur staat symbool voor de bestrijding van Aids en HIV. Van de opbrengst gaat een bepaald deel van de opbrengst (onduidelijk alleen hoeveel) naar de organisatie 'Product RED', die onderzoek doet naar Aids en het bestrijden daarvan.

De rode iPhones uit de 8 serie met 64GB opslagcapaciteit kostte rond de €810,- bij introductie, en de 256GB variant had een startprijs van maar liefst €980,-. Voor de plus varianten van de rode iPhones uit de 8 Plus serie betaal je echter nog meer; voor 64GB en 256GB resp. € 920,- en € 1090,-.

Het design van deze smartphone

Qua uiterlijk is deze Apple smartphone net even anders dan de modellen van vorig jaar. Ze beschikken beide over een glazen behuizing wat refereert naar de oudere Apple smartphones uit de 4-serie. Verder is het design van de iPhone 8 hetzelfde als dat van de smartphones van de 7-serie. Dit is te zien aan de bekende homeknop, de Touch-ID-sensor en de ronde/ovaal-vormige camera op de achterzijde.

iPhone 8 waterbestendig

Draadloos opladen is nu een feit

Een van de functies waar wij het langst op hebben gewacht is toch wel het draadloos opladen. Smartphones van andere merken (zoals diverse Samsung smartphones) konden dit eerder al. Maar eindelijk is het dan zover! De Apple iPhone 8 kan inductief draadloos worden opgeladen door middel van de glazen behuizing. Iedere magnetische oplader kan tegen de achterkant van het toestel worden gehouden om te zorgen dat de iPhone wordt geladen. Het Apple toestel kan dus ook worden opgeladen met laders van andere bedrijven. Aangezien ook het X-model van 2017 werd uitgerust met draadloos opladen zou je kunnen verwachten dat dit de nieuwe standaard is die Apple neer heeft willen zetten voor haar smartphones. De SE 2, die eind maart 2018 verschijnt zou dus ook wel eens uitgerust kunnen zijn met deze applicatie, hoewel dit natuurlijk wel meer een budget smartphone is, en niet een high-end smartphone.

Draadloos opladen iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 - de specificaties

De Apple iPhone 8 beschikt over diverse nieuwe specificaties:

 

 • A11 Bionic Chip, sneller dan de iPhone 7

Deze smartphone heeft intern de gloednieuwe A11 Bionic chip waarmee een werkgeheugen gemoeid is van 2GB RAM en 3GB RAM-geheugen voor de 8 Plus.  

 

 • Glass-sandwich behuizing

De iPhone 8 heeft een glazen behuizing, bekend van de 4 en 4S toestellen. Daarmee wijkt het design van deze nieuwe smartphone af van de huidige iPhone apparaten. Dit heeft vooral als doel om deze telefoon een nieuwe uitstraling te geven én het verbeterd de kwaliteit van het draadloos opladen.

 

 • Verbeterde camera

Deze smartphone beschikt over een 12 megapixel-camera waarmee, volgens Apple, ruim 80 procent meer licht wordt opgevangen. Met deze camera kan deze smartphone 4K beelden opnemen met 60 beelden per seconde.

  

 • Drukgevoelige Touch ID

De drukgevoelige Touch ID is, net als bij de toestellen uit de 7-series, ook op de 8 en 8 Plus aanwezig.

Bekijk hier alle eigenschappen en specificaties van de iPhone 8.

De opslagcapaciteit

De iPhone 8 kan gekozen worden uit twee verschillende hoeveelheden op het gebied van opslag/geheugencapaciteit: 64GB en 256GB. Het lijkt erop dat Apple hiermee voorgoed afscheid heeft genomen van de 16GB en 32GB toestellen. De 128GB variant, die het 7-model van 2016 wel heeft, heeft het 8-model evenmin. Kennelijk vindt Apple een 64GB en 256GB variant genoeg voor deze tijd. Opvallend is dat ook ook het X-model exact deze geheugencapaciteiten heeft, waarmee nog eens wordt benadrukt dat deze groottes kennelijk prima voldoen in deze tijd.

iPhone 8 - bestellen kan vandaag nog, informatie over de verkrijgbaarheid!

De Apple iPhone 8 is in Nederland en België verkrijgbaar sinds vrijdag 15 september 2017. Sindsdien heb je de mogelijkheid om deze smartphone te bestellen. De nieuwe toestellen lagen vanaf vrijdag 22 september 2017 echt in de (web)winkels. Wil je de Apple iPhone 8 kopen, zodat ook jij in het bezit komt van dit geweldige toestel? Dat kan, en zowel met abonnement als zonder abonnement:

Bekijk en vergelijk abonnementen met iPhone 8.

Bekijk en vergelijk losse iPhone 8 toestellen.

Wij verwachten dat deze smartphone de komende jaren nog volop te krijgen is, in nieuwe staat. Sinds het begin van 2018 kun je hem bij verschillende aanbieders echter ook al aanschaffen in refurbished conditie.

iPhone 8 spacegrijs zilver goud

De belangrijkste eigenschappen

Kort samengevat zijn de belangrijkste features van deze geweldige smartphone:

 • Supersnelle A11 chip
 • Gezichtsherkenning om de smartphone te ontgrendelen
 • iOS 11, de nieuwste software van Apple
 • Hoogwaardig LCD-scherm, grootte 4,7 inch
 • Glazen behuizing
 • Draadloos oplaadbaar
 • Drukgevoelige Touch ID
 • Helder speakergeluid

iPhone 8 - prijs

De introductieprijs van de Apple iPhone 8 in Nederland in september 2017:

 • iPhone 8 64GB: 809 euro
 • iPhone 8 256GB: 979 euro

Daarmee is dit toestel duidelijk goedkoper dan de 8 Plus, die 109 euro duurder is dan de gewone 8, voor elk van de varianten. Hieronder kun je via de vergelijker zien wat de actuele iPhone 8 prijzen zijn bij verschillende webwinkels.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2500

Kleur

Dit zijn uiteraard de allerbeste deals, voor alle aanbiedingen klik je hierboven op de meer resultaten button. Je krijgt dan ook alle andere webwinkels te zien die deze Apple smartphone aanbieden (als los toestel), tegen uiteenlopende prijzen.

Refurbished iPhone 8 - prijzen van losse toestellen

Een alternatief voor een los iPhone 8 toestel in nieuwe staat is een los refurbished iPhone 8 toestel. Over het algemeen zijn refurbished iPhones een stuk vriendelijke geprijsd (en dus goedkoper) dan nieuwe iPhones. Je besparing kan oplopen van een kleine 10% tot wel 40%, in vergelijking met een nieuw toestel. In het voorjaar van 2018 lagen de prijzen voor refurbished iPhone 8 toestellen nog niet zoveel lager dan de prijzen van nieuwe iPhone 8 toestellen (het verschil in prijs bedroeg toen nog maar 50 euro oftewel circa 7%). Dit hield echter sterk verband met het nog vrij beperkte aanbod van refurbished toestellen voor deze smartphone variant. Wij verwachten dat er na de zomer meer aanbieders zullen zijn die deze refurbished smartphone van Apple aanbieden, met als gevolg dat het aantrekkelijker wordt om deze smartphone niet nieuw te kopen, maar juist als refurbished model.