Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone XS Max – prijzen en smartphone informatie overzicht

Op 12 september 2018 tijdens het Apple Event is bekend geworden dat de Apple iPhone XS en iPhone Xs Max (het grotere broertje van de gewone XS) de nieuwste iPhones zijn van 2018, en dat deze modellen de opvolgers zijn van de X uit 2017. Uiteraard kun je deze nieuwe Apple smartphones via deze website kopen. In oktober komt de iPhone XR dan nog uit, een budget smartphone model, die je zou kunnen zien als de opvolger van de 8-iPhone.

Hieronder op deze pagina geven we nu allerlei informatie over de iPhone Xs Max, de specificaties daarvan, de prijzen die voor de verschillende geheugen-varianten gelden, de kleuren, en informatie over de verkoop van dit toestel.

Opmerking: de tekst over de nieuwste Xs Max smartphone gaat verder onder de abonnementen vergelijker

Prijs van de iPhone XS Max

Wil je de nieuwe iPhone XS Max kopen? Dit kan al sinds 14 september 2018. Op dat moment begon namelijk de pre-order fase in Nederland voor de twee nieuwste iPhones van 2018; de Xs en de Xs Max. Sommige aanbieders / webwinkels hadden de toestellen zelfs al vanaf de avond van de aankondiging (12 september 2018) in hun webshop te koop.

De introductie prijs van de iPhone XS Max lag hoger dan die van de iPhones van vorig jaar, maar daar krijg je wel een uitstekende iPhone voor. Dit zijn de iPhone XS Max prijzen.

  • De introductieprijs van de 64GB variant: 1.259 euro
  • De introductieprijs van de 256GB variant: 1.429 euro
  • De introductieprijs van de 512GB variant: 1.659 euro

Dit zijn uiteraard de startprijzen, waarmee de goedkoopste webwinkels beginnen voor de Xs Max telefoon, maar al snel gaan deze aanbieders omlaag met hun prijzen, in de strijd om de goedkoopste aanbieder te zijn en zo de meeste kopers aan te trekken.

Opvallend aan de iPhone prijzen van dit jaar is natuurlijk dat deze een stuk hoger liggen dan die van vorig jaar, zelfs in vergelijking met de al wat meer prijzige iPhone X van vorig jaar. De prijzen waren toen 1.159 en 1.329 euro voor de 64 en 256GB versie van deze smartphone. De nieuwe XS start ook op de prijs die de gewone X aan het begin had, maar de 512GB variant en de Xs Max toestellen zijn nog weer een stuk duurder. De Xs Max modellen zijn verder ongeveer 100 euro duurder dan de gewone Xs modellen, dit is een prijsverschil dat te doen is (althans volgens ons…), zeker als je kijkt naar het relatieve prijsverschil (minder dan 10%).

iPhone Xs Max; geheugencapaciteit

De Xs Max is net als de Xs beschikbaar in 3 soorten voor wat betreft de geheugencapaciteit. Verkrijgbaar zijn modellen met 64GB, 256GB en 512GB. Op dit vlak heeft Apple dus een stap voorwaarts gezet. Vorig jaar kwamen de iPhone 8, 8 Plus en X modellen nog met 64GB en 256GB. 512GB varianten waren toen nog niet op de markt, en ook waren er voor wat betreft de geheugencapaciteit geen drie keuzemogelijkheden, maar slechts twee. Apple pakt met deze opslagcapaciteiten een voorsprong in de markt, aangezien andere aanbieders nog niet met een 512GB model op de markt zijn gekomen. De geheugenvarianten voor deze smartphone komen verder overeen met die van de gewone XS.

De kleuren van de iPhone Xs Max

De kleuren van de 2018-iPhones Xs Max en Xs komen overeen met die van de iPhones uit de X en 8 series (de modellen van 2017): spacegrijs, zilver en goud. Sommige aanbieders duiden het spacegrijze model overigens als zwart. Waarom is niet helemaal duidelijk. In ieder geval doen de drie genoemde kleuren het kennelijk goed, aangezien ze de iPhones uit de SE, 6S, 7 en 8 series ook al in deze kleuren beschikbaar waren.

Liever een Xr-iPhone…?

De iPhone Xr wordt de derde Apple smartphone van 2018. De Xr zou een goed alternatief kunnen zijn als je een nieuwe iPhone wil kopen in een andere kleuren, of voor een veel lagere prijs. De XR komt in oktober 2018 beschikbaar, eerst via een pre-order fase en dan via de echte verkoop. Dit model kun je dan krijgen in de kleuren, geel, zwart, roze, blauw, rood en wit. Totaal heeft Apple dus negen keuzemogelijkheden qua kleuren, over drie modellen (Xs, Xs Max, en Xr), dus het moet toch mogelijk zijn om een voor jou passende kleurstelling te vinden binnen de nieuwe 2018-iPhones!

Een Xr zou verder een goede keuze kunnen zijn als je het geld niet (over) hebt voor een Xs Max of Xs. De Xr is straks vermoedelijk te krijgen vanaf zo’n 850 euro (voor het instapmodel met 64GB), en kun je dus kopen voor honderden euro’s minder dan de Max en Xs. Uiteraard kun je bij deze smartphone wel mindere specificaties verwachten, die niet zo goed zijn als bij de Max en de gewone Xs. Ergens moet het prijsverschil natuurlijk in terug te zien zijn.

iPhone XR met abonnement (zodra beschikbaar)

Alle andere specificaties en eigenschappen van deze smartphone

Hieronder kun je informatie lezen over alle andere specificaties van de Xs - Max smartphone.

Schermgrootte:

De XS Max is uitgerust met een 6,5 inch scherm. Dit is het grootste scherm ooit waarmee een Apple telefoon is uitgerust. Net als bij de gewone iPhone X van vorig jaar heeft Apple ook nu weer gekozen voor een randloos design voor zowel de Xs als de Max versie daarvan. De voorkanten van deze smartphones hebben dus geen randen, maar alleen een kleine inkeping aan de bovenkant voor de ingebouwde camera. Randloze designs zijn waarschijnlijk de nieuwste standaard, Samsung rust haar telefoons ook al een tijdje uit met dit type voorkant. Het resultaat is immers een uitstekende beeldbeleving, zowel bij het kijken van video’s als foto’s.

Soort scherm:

Zowel de iPhone Xs als de Xs Max hebben een OLED-scherm gekregen, dit staat garant voor diepe zwarttinten, uitstekende en optimaal realistische kleurweergaves. Dit komt ook met HDR.

Gebruikte materialen voor de iPhone Xs Max:

De banden van deze iPhone zijn van roestvrij chirurgisch staal gemaakt. Dit geldt overigens ook voor de gewone Xs. In deze iPhone Xs kun je het sterkste beeldscherm ooit verwachten, ook in vergelijking met alle andere smartphones (meetpunt september 2018). Dit wil zeggen dat het glas nog minder snel kapot gaat. Je Xs beschermen middels een hoesje is wel nog steeds aanbevolen.

PVD-kleurproces:

Voor de gouden en spacegrijze iPhones XS Max wordt gebruikgemaakt van ‘physical vapor deposition’ (PVD). Dit zorgt voor kleuren en een reflectiegraad die perfect passen bij het glas van het beeldscherm.

De camera’s aan voor- en achterkant:

Deze 2018 smartphone maakt gebruikt van een baanbrekend dual camera systeem, oftewel deze smartphone heeft 2 camera’s aan de achterkant voor, met 12 Megapixels. Door gebruik van secundaire frames, de ingebouwde (krachtige) A12 chip en een snellere sensor krijgen de foto’s die je met deze telefoon maakt betere details bij zowel schaduw als licht. De foto’s die je kunt maken zijn dankzij de verbeterde sensor ook levendiger en natuurgetrouwer, en je hebt minder ruis bij weinig licht door de verbeterde pixel technologie die in de Xs Max is toegepast. Ook de foto’s die je maakt in de bekende portret modus zijn mooier, doordat de achtergrond subtieler kan worden gemaakt. De diepteregeling verbeteren bij gemaakte foto’s? Dit kun je nu zelfs na het maken van foto’s nog aanpassen!

Draadloos opladen:

De nieuwe iPhones van dit jaar zijn – net als de iPhones van vorig jaar -  uitgerust met draadloos opladen, iets dat mogelijk is door de glazen achterkant van deze smartphones. Opladen met een kabel kan ook nog steeds, maar dit is geen noodzaak meer. Draadloos opladen lijkt de nieuwe standaard te zijn (geworden) voor de wat meer geprijsde smartphone modellen. Het opladen van de Max gaat ook weer iets sneller dan bij de voorgaande iPhones, zoals de iPhone 8 Plus.

Water- en stofbestendigheid:

Net als de gewone XS is deze smartphone volledig stofdicht, maar ook waterdicht, althans voor minstend 30 minuten op 2 meter diepte onder water. In de praktijk betekent dit dat de iPhone XS Max veel kan hebben, en douchwater of enig regenwater meestal geen probleem is.

A12 Bionic chip ingebouwd in de iPhone Xs Max:

Ook de interne chip van de 2018 modellen is weer verbeterd. De iPhones van dit jaar hebben de A12 Bionic chip ingebouwd gekregen, waarmee processen op deze smartphones (met meerdere tegelijk) nog sneller kunnen worden afgedraaid. De batterij van de XS (Max) heeft hierdoor ook een langere gebruiksduur.

Geavanceerde Face ID gezichtsherkenning:

Face ID vervangt het eerdere Touch-Id (ontgrendelen via je vingerafdruk). Je kunt nu eenvoudig inloggen op je Xs en Xs Max smartphone door je telefoon voor je gezicht te houden, op enig afstand.

Het nieuwe besturingssysteem:

De iOS versie is bij alle drie de nieuwe iPhones van 2018 iOS 12. Dit is het nieuwste besturingssysteem van Apple voor Apple devices, ook actief op de Max.

Verloop pre-order fase en verkoopfase iPhone XS Max

Benieuwd wanneer je de XS Max echt kunt kopen, of vanaf welke datum je al kunt pre-orderen? Hieronder vind je een overzicht met datums.

Eind augustus 2018:

De eerste serieuze geruchten over de iPhones Xs en Xs Max deden de ronde. Hoewel er al een klein jaar geruchten gaan over allerlei nieuwe soorten iPhones lijken deze geruchten serieuzer dan ooit. Tot de presentatie van de nieuwe smartphones bij het Apple Event is het nooit voor 100% zeker of de geruchten ook kloppen… Veel geruchten blijken achteraf totaal niet te kloppen. Zo zou er een iPhone 9, en XC komen, maar dit bleek allerminst waar. Ook de Xs Plus is niet verschenen, het plus model van de gewone XS heeft Apple dus 'Max' genoemd.

Woensdagavond 12 september 2018, 19:00hr Nederlandse tijd:

Het Apple Event vindt plaats, en de nieuwe 2018 iPhones XR, XS en XS Max worden aangekondigd. De XS Max is hierbij het topmodel met de beste specificaties, en tevens de hoogste prijs.

Ook via onze website kondigden wij de nieuwe iPhones ook meteen aan, alsmede de (officieuze) start van de pre-order fase. Zie het volgende artikel: Start van de iPhone Xs (Max) pre-order fase.

Donderdag 13 september 2018:

De eerste online aanbieders van de nieuwe Xs en Xs Max smartphones hebben deze al in hun webwinkel opgenomen, ondanks dat de pre-order fase formeel nog niet is begonnen.

Vrijdag 14 september 2018:

De officiële start van de pre-order fase was op 14 september om 9:00hr (Nederlandse tijd). Sindsdien zijn de iPhone XS Max en de gewone XS te koop bij online partijen die iPhones aanbieden. Beide modellen zijn zowel als iPhone met abonnement als zonder abonnement te krijgen. Op de Xr-iPhone moet nog even gewacht worden. Apple heeft deze tijdens het Event van 12 september wel al aangekondigd, maar pas in oktober van dit jaar start de verkoop, vooraf gegaan door een pre-order fase van (waarschijnlijk) 1 week.

Wil je de Xs Max nu alvast pre-orderen? Dat kan, de levering is dan vanaf 21 september 2018. Zodra aanbieders je Max toestel binnenkrijgen, dan wordt deze meteen toegezonden.

Pre-order, vergelijk losse toestel prijzen: iPhone XS Max los toestel

Pre-order, vergelijk abonnementen en providers op prijs: iPhone XS Max met abonnement

Vrijdag 21 september 2018:

De officiële verkoop start om 9:00hr (Nederlandse tijd). Bestellen is nu mogelijk met directe uitlevering (mits de aanbieder de Xs Max op voorraad heeft). Tijdens de pre-order fase moest je nog wachten op uitlevering van je XS, maar tijdens de echte verkoop kun je je nieuwe iPhone toestel al binnen 1 of 2 werkdagen in huis hebben! Uiteraard hangt dit wel af van de hoeveelheden nieuwe Xs en Max toestellen die Apple heeft kunnen leveren aan webwinkels die deze verkopen. Vorig jaar had Apple leveringsproblemen met de X. Hoe dat dit jaar zit met de nieuwe Xs-iPhones moeten we afwachten…

De iPhone XS Max echt kopen (los of met abonnement):

Losse iPhone XS Max toestellen op prijs vergelijken

Abonnementen met iPhone XS Max vergelijken

Kwartaal 4 van 2018, 2019 en verder:

In oktober 2018 volgt de pre-order fase van de dus (veel) goedkopere XR smartphone. Voor sommige mensen zal het de moeite zijn om te wachten op deze telefoon, en juist niet te kiezen voor de Xs Max / Xs iPhone. Vermoedelijk is de Xr tussen 12 oktober en 28 oktober daadwerkelijk verkrijgbaar en op voorraad bij de diverse internetaanbieders van smartphones.

De Xs Max, Xs en Xr zullen waarschijnlijk tot en met 2021/2022 te krijgen zijn in nieuwe staat, in één, twee of drie jaar langer in refurbished staat.

Een refurbished iPhone XS Max in plaats van een gloednieuw toestel?

Vanaf zes tot negen maanden nadat nieuwe iPhones op de markt komen kun je deze meestal ook in refurbished staat aanschaffen. Dit zal vermoedelijk ook voor de Xs Max gelden. Als je interesse uitgaat naar een refurbished Xs Max kun je beter kijken naar andere iPhones die op dit moment wel al te krijgen zijn in deze staat, zoals de SE, 6S, 7, 8 en inmiddels ook de gewone X.

Bekijk ook: refurbished iPhones vergelijken

iPhone xs max - bestellen