Back to Top

Refurbished iPhone 5C kopen – los toestel zonder abonnement

Wil je een losse refurbished iPhone 5C kopen, dus een refurbished iPhone 5C (los toestel zonder abonnement)? Dan zit je hier goed! Hier vind je losse iPhone 5C toestellen (refurbished) die je op prijs vergelijken kunt, bij alle webwinkels die hem hebben. Vergelijk nu de goedkoopste deals!

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

Refurbished iPhone 5C – wat kun je verwachten?

Een refurbished iPhone 5C, maar ook een nieuwe variant van dit toestel, was in het verleden te krijgen in 5 kleuren; wit, groen, geel, roze en blauw, en bij sommige aanbieders misschien ook nog wel in andere kleuren (zoals zwart), voor de refurbished variant. Inmiddels (2018) is het iPhone 5C aanbod nog steeds te krijgen in de vijf hiervoor al genoemde kleuren. Daarmee heb je dus een ruime keuze qua kleuren als je overweegt om voor dit refurbished toestel te gaan.

Qua opslagcapaciteit is de iPhone 5C (refurbished en nieuw) te krijgen met 8GB, 16GB en 32GB, maar niet meer 64GB, dit terwijl een iPhone 5 bijvoorbeeld wel te krijgen is/was met 64GB aan opslagmogelijkheid.

Refurbished iPhone 5C - 8GB variant

De refurbished iPhone 5C 8GB is de goedkoopste variant van deze smartphone, ongeacht de kleur. Dit is ook logisch want het apparaat heeft maar een beperkte opslagmogelijkheid, die in de jaren 2010-2013 voor veel mensen nog wel voldoende was, maar anno 2018 voor velen echt niet meer toereikend is, vanwege alsmaar groeiende foto- en videocollecties die men op smartphones opslaat.

Aanbieders noteren in het voorjaar van 2018 prijzen zo tussen de 120 euro en de 170 euro, waardoor je dus echt zéér goedkoop aan een iPhone kunt komen, die weliswaar niet zo nieuw meer is, maar wel compleet is opgeknapt aan de binnenkant en gewoon werkt zoals een nieuwe smartphone.

Refurbished iPhone 5C - 16GB variant

Dit is de ‘midden variant’ qua opslagmogelijkheid. Nog steeds is 16GB voor veel mensen nu te weinig. De prijzen voor deze toestelvariant liggen in het voorjaar van 2018 tussen de 130 en de 200 euro.

Refurbished iPhone 5C - 32GB variant

Voor de refurbished iPhone 5C 32GB versie betaal je in het tweede kwartaal van 2018 een bedrag zo tussen de 145 en de 220 euro. Als je dit vergelijkt met de prijs voor de 8GB en de 16GB versie kun je je afvragen waarom je de 32GB variant niet zou kopen, aangezien het prijsverschil wel erg klein is (geworden). Met een opslagmogelijkheid van 32GB kunnen veel mensen ook in deze tijd nog wel uit de voeten, terwijl je je met 8 of 16GB weinig kunt veroorloven en niet te veel op je telefoon moet opslaan. Kies je voor de iPhone 5C, dan is dit de variant die het meest is aan te raden, en dan in de kleur van jouw keuze.

De prijzen voor de 5C toestellen in refurbished staat, staan sowieso in schril contrast met de prijzen van nieuwere iPhones als de iPhone 8 en de iPhone X. Hiervoor worden op het moment dat we deze tekst schrijven immers prijzen gerekend die wel 4-8 keer zo hoog zijn! Een ook een refurbished iPhone 8 en een refurbished iPhone X, die weliswaar een stuk goedkoper zijn dan dezelfde toestellen in nieuwe staat, zijn nog steeds een stuk prijziger. Voor een refurbished iPhone 8 betaalde je in april 2018 bijvoorbeeld 699 euro, bij de aanbieder Swoop.

Aanbieders van Apple iPhone 5C toestellen (refurbished en nieuw)

We zien op dit moment iPhone 5C aanbiedingen in onze vergelijkers van webwinkels als Swoop, Partly, Ritel, Telefoondiscounter en Forza Refurbished. Met name Partly lijkt zich sterk te profileren als het gaat om de Apple iPhone 5C in gereviseerde staat, zowel qua aantal aanbiedingen als qua lage prijzen, en het aantal kleuren waarin je deze toestellen bij hun kunt krijgen.

De prijs vergelijken voor losse gereviseerde iPhone 5C toestellen

De vergelijker (hierboven) op deze pagina geeft je alle prijzen en aanbiedingen die er voor losse 5C toestellen in refurbished conditie zijn, bij aanbieders die dit toestel nog te koop hebben. De laagste prijzen staan daarbij standaard bovenaan. Bedenk je wel dat de prijs afhankelijk is van het aantal refurbished sterren. Je hebt toestellen met 3, 4 en 5 sterren, toestellen die respectievelijk ‘sterk gebruikt’, ‘licht gebruikt’ en ‘als nieuw’ zijn. Op de website van de aanbieder zie je om wat voor soort toestel het gaat, hoewel de prijs in de vergelijker ook al veel verklapt. Immers, een toestel dat zo goed als nieuw is heeft natuurlijk een hogere prijs dan een sterk gebruikt toestel.

De manier waarop de verschillende aanbieders hun toestellen labelen kan uiteraard wel afwijken, wat een aanbieder onder 3, 4 en 5 sterren verstaat kan namelijk (enigszins tot sterk) verschillen, alsook de garantietermijn en het geboden servicelevel. Het is goed om de aanbieders hier na het vergelijken van de prijzen ook nog op te vergelijken, zodat je een goede afweging kunt maken, en niet voor verrassingen komt te staan.

Liever een nieuw iPhone 5C toestel kopen of een ander nieuw toestel, en geen refurbished smartphone?

Een nieuwe iPhone 5C kopen is nu – begin 2018 – ook nog steeds mogelijk. Hiervoor leg je dan wel een bedrag neer van zo’n 210 tot 330 euro, afhankelijk van de gekozen variant, maar dan heb je wel een compleet nieuw toestel… Spreek dit je meer aan? Koop dan een nieuw iPhone 5C toestel, zonder abonnement, en vergelijk de aanbieders daarvoor eerst op prijs.

Uiteraard kun je ook andere iPhone modellen (in nieuwe staat) op prijs vergelijken.