Back to Top

Refurbished iPhone 6S Plus kopen – los toestel zonder abonnement

Een losse refurbished iPhone 6S Plus kopen, dus een gereviseerde / refurbished iPhone 6S Plus, als los toestel zonder abonnement? Dan ben je hier goed! Hieronder vind je namelijk losse iPhone 6S Plus toestellen (refurbished conditie) waarvoor je prijzen kunt vergelijken bij alle webwinkels die deze smartphone aanbieden!

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

Vergelijk nu de goedkoopste aanbiedingen met onze geweldige toestellen vergelijker voor deze smartphone, die je altijd de beste en laagste prijzen geeft, die bovendien doorlopend worden geüpdatet!

Refurbished iPhone 6S Plus (los toestel) – wat deze smartphone je kan bieden

Twijfel je nog tussen een refurbished iPhone 6S Plus en een gewone iPhone 6S refurbished? Dan is het goed om eerst de verschillen in kaart te brengen. Op de informatiepagina van de iPhone 6s en de iPhone 6S Plus worden alle eigenschappen uitgelegd, en worden voor jou ook de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee toestellen inzichtelijk. Het zal je echter waarschijnlijk nu al duidelijk zijn dat de 6S Plus iPhone de betere van de twee is, en dat klopt, want dit is het grotere broertje van de gewone 6S. De verschillen zitten onder andere in een grotere beelddiagonaal, meer schermpixels en betere camera eigenschappen, waar de iPhone 6S Plus op kan bogen (en de gewone 6S dus niet).

Als je eenmaal overtuigd bent van de refurbished iPhone 6S Plus boven de iPhone 6S in dezelfde conditie, dan is het goed om alle zaken eens op een rijtje te zetten rondom dit toestel. Wat kun je bijvoorbeeld verwachten qua kleuren en qua opslagcapaciteit?

Voor wat betreft de opslagmogelijkheid kan worden gesteld dat er op dat vlak geen enkel verschil is ten opzichte van de gewone iPhone 6S. De iPhone 6S is er met 128GB opslagmogelijkheid, maar ook met 64GB, 32GB en 16GB. Voor een 256GB refurbished iPhone ben je alleen niet juist bij deze versie van de iPhone, maar zou je je moet richten tot de refurbished iPhone 7 of 7 Plus, de refurbished iPhone 8 of 8 Plus of de iPhone X refurbished. In de tijd dat de iPhone 6S op de markt kwam werden iPhones nog niet voorzien van 256GB aan ingebouwde opslagcapaciteit. Dat de iPhones van 2017 en 2018 dit wel hebben komt doordat de ontwikkelingen natuurlijk niet stil staan en er steeds meer vraag komt vanuit de markt naar smartphones met meer opslagcapaciteit. Anders dan bijvoorbeeld Samsung los Apple dit niet op met ‘uitbreidbaar geheugen’, maar met een grotere opslagcapaciteit op het toestel zelf (intrinsiek).

Wanneer is het aantrekkelijk om een losse iPhone 6S Plus in refurbished staat te kopen?

Hiervoor kunnen we verschillende redenen aangeven, die afzonderlijk of in samenhang met elkaar kunnen gelden, in jouw geval, of in zijn algemeenheid. Het toestel in deze staat, in plaats van in nieuwe staat, was bijvoorbeeld ongeveer 200 euro goedkoper (peildatum in april 2018). Dit kwam op dat moment overeen met een prijsverschil van maar liefst 36%. Dit is relatief veel en maakt het kopen van een refurbished iPhone 6S Plus (los toestel) des te aantrekkelijker ten opzichte van een gloednieuw (en dus veel duurder) los toestel. Dit verschil is gebaseerd op de goedkoopste variant van de iPhone 6S Plus, te weten de 16GB variant.

Ook is deze smartphone nog altijd een stuk goedkoper dan de iPhone 7 Plus in refurbished staat. In dat geval heb je het over een prijsvoordeel van bijna 40%, waarbij we voor onze beschouwing opnieuw zijn uitgegaan van de toestelvariant met de minste GB’s (16GB in het geval van een iPhone 6S Plus en 32GB in het geval van een iPhone 7 Plus). Uiteraard is deze ‘compare’ niet helemaal eerlijk, want de iPhone 7 Plus heeft tenslotte 16GB meer opslagcapaciteit.

Als je het zou samenvatten is een losse iPhone 6S Plus in refurbished staat een aantrekkelijke optie als je geen nieuwe losse iPhone 6S Plus hoeft te hebben, maar wel een beter toestel wil hebben dan de ‘gewone iPhone 6S’, en je daarnaast bereid bent om te volstaan met een iPhone model dat al enige jaren op de markt is en minder nieuw is dan bijvoorbeeld de plus variant van de iPhone 7 of een los iPhone 8 toestel.

Refurbished iPhone 6S Plus - 16GB variant

De refurbished iPhone 6S Plus 16GB kon je in april 2018 al kopen voor een bedrag van 344 euro. Andere aanbieders noteerden op dat moment prijzen daarboven, die soms wel opliepen tot boven de 400 euro, of zelfs boven de 500 euro. Zoals je al vermoed is dit (de 16GB variant) de goedkoopste variant van de losse iPhone 6S in refurbished staat, omdat de prijs van iPhones (maar ook die van Android smartphones) nou eenmaal sterk wordt bepaald door de opslagcapaciteit. Het aanbod van deze variant is op het moment redelijk, en beter dan het aanbod van 32GB en 128GB varianten van dit iPhone toestel.

Refurbished iPhone 6S Plus, de 32GB variant

Wil je een los iPhone 6S Plus 32GB – refurbished toestel bestellen, dan heb je maar weinig keuze. Buiten Swoop om waren er weinig webwinkels die deze losse toestelvariant te koop aanboden, iets wat in de toekomst waarschijnlijk niet veel beter zal worden. Gezien het beperkte aanbod ligt de vanaf prijs ook een stuk hoger dan de vanaf prijs voor een 16GB exemplaar.

Refurbished iPhone 6S Plus, de 64GB variant

Een refurbished iPhone 6S Plus 64GB (los toestel) is ruim voorradig, en zelfs nog iets beter te krijgen dan een los iPhone 6S Plus 16GB toestel in dezelfde conditie. De instapprijs lag op dat moment rond de 419 euro, waardoor je voor 75 euro meer, dus 48GB aan extra opslagcapaciteit koopt. Dit is het overwegen waard, als je nog twijfelt tussen de 16GB en de 64GB versie van de iPhone 6S Plus in refurbished staat.

Refurbished iPhone 6S Plus 128GB variant

Een refurbished iPhone 6S Plus 128GB kopen als los toestel kon in het voorjaar van 2018 al voor iets minder dan 500 euro (bij Refurbished-iPhone.shop; een aanbieder van ‘premium refurbished iPhones’). Daarmee is de 128GB versie de minste goedkope onder de refurbished iPhones van het type 6S Plus.

Al met al blijft het een afweging tussen prijs en opslagcapaciteit, hoewel het beschikbare aanbod, alsmede de beschikbare kleuren ook sterk kunnen meespelen in je overwegingen. De meeste mensen kopen immers geen iPhone in een kleur die hen niet aanstaat. In dat geval kiezen zij liever een andere iPhone variant uit, in een kleur die hen wel aanstaat.

Hoe lang zal deze smartphone nog te koop blijven?

Net als de gewone iPhone 6S zal de iPhone 6S Plus in 2018 nog wel te koop blijven. Ook voor 2019 blijven de vooruitzichten goed voor deze refurbished smartphone. De verwachting is wel dat de 6S Plus eerder van de markt gaat dan de gewone 6S, omdat de vraag naar de gewone versie van een bepaald iPhone model standaard hoger ligt dan de vraag naar de plus versie van hetzelfde iPhone model. Dit geldt in algemene zin, dus niet alleen voor de iPhone 6S en de 6S Plus.

Waar moet je op letten als je voor de aanschaf van een iPhone 6S Plus staat (ongeacht de conditie; nieuw of refurbished)

Let in het bijzonder op het volgende als je voor de aanschaf van een refurbished smartphone staat:

  • De prijs is niet zaligmakend. Uiteraard is het een belangrijk onderdeel binnen de overweging om wel of niet tot aankoop over te gaan, maar dit zou niet het enige moeten zijn waar je naar kijkt;
  • Of een aanbieder originele Apple onderdelen gebruikt tijdens het revisieproces (het proces waarbij de iPhone wordt opgeknapt, waarbij niet werkende onderdelen worden vervangen). Gebruik van originele onderdelen is doorgaans (veel) beter, en verlaagt de kans op defecten en mankementen na je aankoop;
  • De geboden garantietermijnen. Sommige aanbieder hanteren alleen de wettelijke garantietermijnen, terwijl andere aanbieders er nog extra garantie bovenop geven, op het toestel, maar soms ook op de batterij. Extra garantie is niet gratis;
  • Het servicelevel dat wordt verleend bij storingen en defecten. Bij sommige aanbieders zit dit in de prijs, en webwinkels als Refurbished-iPhone.shop maken het zelfs mogelijk om een monteur aan huis te leveren, die je klachten doorgaans binnen 30 minuten verhelpt. Ook dit is direct of indirect gezien niet gratis, en zie je in de prijs terug van een toestel. Maar eerlijk is eerlijk, zo’n service kan natuurlijk wel heel fijn zijn!

Prijs vergelijken voor losse iPhone 6S Plus toestellen (refurbished)

De vergelijker voor losse iPhone 6S Plus toestellen in refurbished conditie (zonder abonnement), hierboven op deze pagina, geeft je een prijsvergelijking voor alle toestellen en deals, van alle aanbieders, zo lang deze losse toestellen worden aangeboden althans (vermoedelijk dus nog wel even, zoals hierboven betoogd).

In de vergelijker hierboven staat de refurbished iPhone 6S Plus met de laagste prijs altijd bovenaan (maar dit hoeft dus niet altijd de beste aanbieding te zijn). De prijzen in onze losse toestel vergelijkers worden (minstens) elke 20 minuten geüpdatet.

Vergelijk ook: iPhone 6S Plus toestellen met abonnement