Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Berichten van: Mannes

Apple Care voor je iPhone: nuttig of overbodig?

Als je een nieuwe iPhone koopt, krijg je van Apple de mogelijkheid om binnen 60 dagen vanaf de aankoopdatum AppleCare+ voor je iPhone aan te schaffen. Of dat echt nodig is, daar zijn de meningen over verdeeld. AppleCare+ is de verlengde garantie van Apple die je op veel producten van de fabrikant af kunt sluiten. Het is een aanvullende garantie, maar op papier een verzekering. Zo kun je nog eens twee jaar dekking krijgen op schadegevallen, ook als het je eigen schuld is. Sommige mensen vinden dat een inboedelverzekering al genoeg dekking biedt. Is deze aanvullende garantie nuttig, of juist overbodig?

  • donderdag 27 juni 2024 15:24

Zo verhelp je een Ghost Touch probleem op je iPhone

Heb je met je iPhone een Ghost Touch probleem? Verhelpen en oplossen is mogelijk als je de juiste dingen doet! Wij leggen het je uit in dit artikel.

Heb je een nieuwere iPhone en merk je dat je scherm van je toestel soms dingen doet, zonder dat je het scherm hebt aangeraakt? Of dat je iPhone iets anders opent dan waar je op getikt hebt? De kans is groot dat je toestel dan last heeft van zogenaamde ‘ghost touch’. Het is een probleem dat door Apple is erkend en het speelde vooral bij de iPhone X. Maar ook nieuwere toestellen vanaf de iPhone 11 lijken er sporadisch last van te hebben. Als je last hebt van ghost touch, is het belangrijk om de oorzaak ervan te vinden. Zo kun je weer volop van je toestel genieten.

  • woensdag 12 juni 2024 11:21

Zo kijk je live voetbal op je iPhone

Ben je een groot voetbalfanaat en wil je geen moment van de spannendste wedstrijden en krakers meer missen? Dan kun je ervoor kiezen om voetbal te kijken op je iPhone. Handig als je even niet thuis bent, maar wel graag de wedstrijd wil zien. Er zijn een aantal aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om voetbal te kijken op je iPhone. Zo kun je onder meer kiezen voor Viaplay, Ziggo Sport of ESPN.

  • donderdag 30 mei 2024 17:19

Geld verdienen aan je oude iPhone

Veel mensen weten niet dat hun oude telefoon nog geld waard is. Wanneer mensen een nieuwe telefoon kopen verdwijnt gebruikelijk hun oude telefoon in een kast of een lade, waarna deze veelal niet meer wordt gebruikt. Wat veel mensen niet weten is dat deze oude apparaten vaak nog geld waard zijn. Heb je nog een oude device, smartwatch of iPhone thuisliggen? Dan is dit zeker interessant voor jou.

  • dinsdag 28 mei 2024 14:29

Apple Watch bandje bestellen? Dit zijn de mogelijkheden

Als je een Apple Watch hebt gekocht, krijg je daarbij standaard een bandje geleverd. Maar de bandjes op je Apple Watch zijn uitwisselbaar. Daardoor kun je een hele collectie van verschillende bandjes aanleggen. Als je zelf bandjes gaat kopen, doe je er goed aan rekening te houden met de verschillende materialen, kleuren en maten. Zo zijn er onder meer maten die overeenkomen met de kastgrootte van het horloge. Maar er zijn ook producenten – waaronder Apple zelf – die gebruikmaken van polsgroottes zoals S, M of L. Welk bandje moet je hebben?

  • donderdag 16 mei 2024 09:36

Slaap je echt beter door Night Shift? Antwoorden en zo kun je het zelf proberen

Beter slapen door Night Shift? Probeer het zelf!

Apple kondigde in iOS 9 een functie aan die gebruikers van de iPhone, iPad en Mac beter moest laten slapen: Night Shift. Met deze functie is het mogelijk om het blauwe licht van je Apple apparaten te laten vervangen met een warmere tint rood. Op die manier zou je beter moeten slapen en eerder in slaap vallen. De gedachte is dat het blauwe licht een nadelige invloed heeft op je bioritme. Het hormoon dat mensen moe maakt heet melatonine en wordt afgebroken door fel blauw licht. Apple heeft daarom Night Shift ontwikkeld. Daarmee krijgt het scherm een warmere tint rood en zou je beter slapen. Maar werkt het echt en hoe kun je het zelf proberen?

  • maandag 29 april 2024 10:36

Je AirPods klinken raar, zacht, dof, schel, hol: dit is er aan de hand

Klinken je AirPods zacht, schel, dof, hol, of gewoon raar? Wat is er aan de hand? Wij helpen je in dit artikel met goede tips! 

Heb je net nieuwe AirPods gehaald of heb je ze al een tijdje, maar klinken ze niet zoals je verwacht had? Bijvoorbeeld omdat het geluid regelmatig stottert tijdens het afspelen van muziek, ze haperen tijdens het bellen of gewoon niet lekker klinken? Dit kan verschillende oorzaken hebben, van hardware defecten tot problemen met de software. Bovendien kun je vaak ruimtelijke audio aan- en uitzetten of zelf het geluid aanpassen via de equalizer op de iPhone.

  • vrijdag 12 april 2024 10:46

Je mentale gezondheid bijhouden via de iPhone gezondheid app

De iPhone gezondheid app maakt het mogelijk om je mentale gezondheid bij te houden!

Voel je je regelmatig neerslachtig en verdrietig, of ben je de laatste tijd juist erg vrolijk en positief? Wat je gemoedstoestand ook is, sinds iOS 17 kun je dit gemakkelijk bijhouden. Apple vindt het namelijk belangrijk dat je kunt vastleggen hoe je je voelt of hoe je denkt. Deze gegevens kun je later weer delen met je psycholoog of behandelend arts. Uiteraard is het aan de specialist zelf of hij wat met je gegevens wil doen, maar het kan wel een goede inkijk bieden van wat je dagelijks meemaakt. Apple heeft daarom zelfs vragenlijsten aan de app toegevoegd. Op die manier kan de psycholoog precies analyseren wat je denkt en hoe je je voelt. Zo weet je ook meteen of je een risico loopt op paniekaanvallen of een depressie.

  • woensdag 3 april 2024 15:31

Betaversie iOS downgraden, zo doe je dat

Hoe werkt het downgraden van de iOS betaversie? Heb je uit nieuwsgierigheid een nieuwe testversie van iOS op je iPhone gezet, maar vind je dat er te veel fouten inzitten en wil je liever weer een stabiele versie van iOS installeren? Dan kun je betaversies op je iPhone uitzetten en de laatste stabiele release installeren. Dit noemen we downgraden. Maar het downgraden van een betaversie naar een stabiele versie van iOS heeft best wat voeten in de aarde. Bovendien zijn er spelregels. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar van iOS 17 downgraden naar iOS 16 van vorig jaar. Sinds iOS 3 signeert Apple namelijk updates voor het besturingssysteem. Je kunt dan alleen downgraden naar de versie die Apple wel ondersteunt. Maar hoe doe je dat?

  • vrijdag 22 maart 2024 08:58

Handoff tussen iPhone en Mac werkt niet goed, wat kun je doen?

Tussen de Mac en de iPhone werkt de Handoff niet, welke oplossingen zijn er? Wij leggen je uit wat je kunt doen om dit probleem te verhelpen.

We kunnen al meer dan tien jaar gebruikmaken van een van de handigste functies die Apple te bieden heeft als je gebruikmaakt van meerdere apparaten in het Apple-ecosysteem: Handoff. Als je bijvoorbeeld een iPhone en een MacBook bezit, kun je ‘verder gaan’ op de MacBook met de taak waar je op je iPhone of iPad mee begonnen bent. Zo kun je bijvoorbeeld tekst selecteren op je iPhone en kun je deze plakken op je Mac of iPad. Handig, want het scheelt een hoop overbodige klusjes zoals het naar jezelf e-mailen van een stuk tekst. Je kunt zelfs beginnen met het opstellen van een mail op je iPhone en deze op je Mac verzenden. Maar dan moet de functie wel goed werken.

  • donderdag 14 maart 2024 10:15

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek mannes, gesorteerd op datum. In deze rubriek bevinden zich in totaal 147 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.


Beste iPhone deals:
Bekijk alle abonnementen met toestel Bekijk alle abonnementen zonder toestel Bekijk alle losse toestellen