Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Thuiswerken is, wellicht door noodzaak, helemaal hip geworden. Mede door COVID-19 werkt een groot deel van het land thuis. Waar het voor veel werknemers aanpassen is, zorgt dit er ook voor dat er veel (nieuwe) tools zijn die het thuiswerken een stuk gemakkelijker maken. In dit artikel gaan we dan ook kijken naar tools die jouw werk als thuiswerker weer plezierig maken!

Blijf in beweging

Het thuiswerken kan ervoor zorgen dat je veel minder beweegt dan dat je normaal zou doen. Veel werknemers maken namelijk langere dagen, doordat de reistijd is verdwenen, de laptop toch aan staat of er simpelweg meer gevraagd wordt. Toch is het wel belangrijk om in beweging te blijven. Daarom zijn er een aantal handige tools die jou daarbij kunnen helpen.

Zo kun je kiezen voor een deskbike, die je eenvoudig onder je bureau kunt plaatsen. Zo kun je tijdens een meeting ook direct een stuk fietsen. Eenzelfde kan bewerkstelligd worden door middel van een walkdesk. Aangezien de walkdesk een dure aankoop is, zouden we adviseren om de deskbike aan te schaffen.

Een laatste variant is de goedkoopste van allemaal, namelijk een wiebelkussen. Deze kun je op vrijwel elke stoel plaatsen, maar zorgt wel voor een betere houding. Spieren in de rug, benen en schouders worden op verschillende manieren geactiveerd, waardoor je stijfheid of klachten kunt voorkomen.

Digitale tools

Qua digitale tools zijn er veel verschillende mogelijkheden. Waar je normaal in een vergaderkamer volop het whiteboard gebruikt, is dit nu vaak niet meer het geval. Toch kan een belangrijke tool vormen voor het hebben van een brainstormsessie me collega’s. Hiervoor zijn verschillende apps uitgebracht, waaronder ook Mural. Via deze digitale tool kan iedereen op een digitale manier bijdragen aan een effectieve brainstormsessie.

Ook is het gebruik van een VPN-applicatie zeker aan te raden. Dit biedt namelijk een aantal voordelen. Allereerst wordt de data die je verzendt en ontvangt, versleuteld. Hierdoor is het voor hackers niet mogelijk om deze data te onderscheppen. Persoonlijke data én data van jouw bedrijf is dan ook niet toegankelijk. Daarnaast zorgt deze tool ervoor dat je veilig op afstand kunt werken. Kijk hier voor een overzicht van beste VPN aanbieders.

Heb je ook weleens een geweldig idee terwijl je al in bed ligt of onderweg bent? Met de app Braintoss heb je hier een oplossing voor. Hiermee kun je namelijk een gesproken bericht, tekst of afbeeldingen vastleggen. Deze worden vervolgens doorgestuurd naar een vooraf vastgesteld e-mailadres. Open je vervolgens je laptop weer, dan zie je mooi welke taken je op een eerder moment hebt ingesproken!

Natuurlijk is Teams van Microsoft ook een veelgebruikte tool, zeker in de zakelijke wereld. Voor veel thuiswerkers is het een belangrijke manier om te communiceren met collega’s, zakelijke meetings te houden of zelfs een vrijdagmiddagborrel te organiseren. Maak je zelf of jouw bedrijf nog geen gebruik van Microsoft Teams, dan is dit zeker een aanrader!

Daarnaast kun je een app downloaden die jouw telefoon tijdelijk blokkeert. Thuiswerken geeft namelijk veel ruimte om zelf jouw tijd in te vullen, maar toch kan het verleidelijk zijn om veel tijd op telefoon te zitten zonder dat je je kunt focussen. Toch zijn er verscheidene apps beschikbaar die ervoor zorgen dat jij jouw telefoon een tijd niet kunt gebruiken. Daarnaast kun je bij veel apps ook een schermtijd instellen, waardoor je bepaalde apps maar een bepaalde tijd per dag mag gebruiken.

Tot slot kan RSI-software een belangrijke oplossing bieden, zeker als je normaal vele uren achtereen achter je bureau werkt. De RSI-software zorgt er namelijk voor dat jouw computer na verloop van tijd automatisch wordt gepauzeerd, waardoor je als het ware gedwongen wordt om even in beweging te komen. Hierdoor voorkom je dat je lange tijd achtereen op een bureaustoel zit, waardoor je uiteindelijk lichamelijke klachten kunt voorkomen.

Heb jij zelf nog andere (digitale) tools die je gebruikt om jouw thuiswerksituatie te verbeteren of jouw efficiency ter verhogen? Laat het ons dan weten in de reacties!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer