Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Tegenwoordig speelt ons online leven het meest af op onze mobiele telefoon. Jouw smartphone staat vol met persoonlijke gegevens zoals foto’s, wachtwoorden, pincodes, mail en social media accounts. Belangrijk dus dat je deze persoonlijke gegevens goed beschermt zodat deze niet onderschept worden door belanghebbende. Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Hieronder een paar tips om te zorgen dat jij veilig je telefoon kan gebruiken.

Maak gebruik van een VPN

Een Virtual Private Network, afgekort VPN, is een manier om de privé gegevens op je telefoon te beschermen. Een VPN verbinding zorgt ervoor dat alle data die jij verstuurt en ontvangt via een versleutelde verbinding gaat. Zo kunnen cyber criminelen of andere belanghebbenden niet bij jouw persoonlijke gegevens. Door verschillende VPN te vergelijken kan je er achter komen welke de beste VPN voor jou is.

Pas op voor de openbare wifi

De openbare wifi is de plek voor hackers om achter jouw privé gegevens te komen. Op de openbare wifi hotspots zitten meestal heel veel mensen tegelijk. Denk aan restaurant, winkelcentra, cafés en bibliotheken. Hierdoor is het dus heel gemakkelijk om jouw gegevens te onderscheppen. Om dit te voorkomen kan je wederom het beste een VPN op je telefoon installeren.

Update je telefoon regelmatig

Het is slim om altijd de meest recente besturingssysteem en apps te downloaden op je smartphone. Hierdoor maken jouw telefoon en apps gebruik van de laatste technologieën en functionaliteiten. Bij vele besturingssystemen kan je ook automatisch updates laten uitvoeren. Download ook alleen apps via de officiële app store van jouw besturingssysteem. Hiermee voorkom je dat er onbetrouwbare apps op je telefoon staan die ervoor zorgen dat jij gehackt wordt of virussen krijgt.

Gebruik moeilijke wachtwoorden en toegangscodes

Om je gegevens zo goed mogelijk te beschermen, wordt er aangeraden om voor elk account unieke wachtwoorden te gebruiken. Als bijvoorbeeld iemand achter jouw Facebook wachtwoord gekomen is, dan zijn jouw andere accounts vaak ook niet veilig.

Telefoon wissen op afstand

Een handige tip is om de optie “telefoon wissen op afstand” in te schakelen. Hiermee voorkom je dat je telefoon gehackt kan worden door iemand die je telefoon vindt. Vaak kan je ook met deze optie je telefoon gemakkelijker terugvinden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer