Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je de taal graag veranderen op je iPhone? Bijvoorbeeld omdat de standaard taal niet je moedertaal is? Het kan ook dat iemand anders gebruik maakt van je iPhone en liever een andere taal ziet. De taal wijzigen is niet zo moeilijk, je moet alleen weten waar die instelling zich bevindt. Bekijk de beste tips omtrent het wijzigen van je iPhone-taal.

De taal die er standaard opzit

In veel gevallen zal de standaardtaal Engels zijn. Afhankelijk van waar je het toestel koopt kan dit ook ingesteld zijn op Nederlands. Koop je een iPhone in het buitenland, dan kun je er zeker van zijn dat je een vreemde taal voor ogen krijgt.

Bij aankoop van het toestel moet je deze eerst nog instellen. Je selecteert tijdens de configuratie gelijk de juiste taal. Het kan echter voorkomen dat je op een later moment de taal wil wijzigen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo verander je de taal op je iPhone

De taal wijzigen op een iPhone werkt hetzelfde als via een iPad of iPod Touch. Hieronder vind je de handleiding ‘taal wijzigen op een iPhone’.

  • Open de instellingen app
  • Tik op Algemeen
  • Tik opnieuw op Algemeen
  • Tik op Taal en regio
  • Tik op (apparaat)taal
  • Selecteer de juiste taal

Je moet deze keuze bevestigen, hierna heb je de taal gewijzigd. Zo eenvoudig is dat. Normaal gesproken zal je iPhone nu automatisch de geselecteerde taal tonen. Is dit niet het geval? Start het toestel opnieuw op, je ziet nu de nieuwe taal.

Vreemde taal op je iPhone

Het kan dat je een vreemde taal op je iPhone zie staan. Bijvoorbeeld wanneer je het toestel in het buitenland of tweedehands hebt aangekocht. Het probleem is dat je niet altijd kunt lezen wat er staat. Hierdoor is het ook lastig om de taal aan te passen. Daarom zie je hieronder hoe je dit doet.

Open de instellingenapp op het toestel. Dit herken je aan een icoontje met een tandwiel, dit staat altijd voor instellingen. Ga vervolgens naar het onderdeel Algemeen. Dit herken je ook weer aan een tandwiel. De optie Algemeen staat helemaal bovenaan.

Je moet nu de instellingen voor Taal en regio openen. Hoe herken je dit wanneer je de huidige taal niet kunt lezen? Je gaat naar het vierde blok. Vervolgens neem je de een na laatste optie.

Nu ga je de taal instellen. Bovenaan in het scherm kun je de juiste taal selecteren. Zoek in het lijstje met talen naar Nederlands. Je kunt eventueel ook voor Engels kiezen, indien je dit prettiger vind. Maak een keuze en tik vervolgens rechtsboven op het blauwe gedeelte. Dit staat voor de optie Wijzig. Je krijgt nu een pop-up venster te zien waarin je wordt gevraagd om je keuze te bevestigen. Tik op de eerste optie, de tweede optie is namelijk een ontkenning.

IPhone toetsenbord taal veranderen

Naast de standaardtaal kun je ook van het iPhone toetsenbord de taal veranderen. Zo kun je makkelijker in een andere taal. De taal van het toetsenbord veranderen doe je zo:

  • Open instellingen
  • Ga naar Algemeen
  • Tik op Toetsenbord
  • Ga naar Toetsenborden

Bevestig je keuze en je toetsenbord werkt nu in een andere taal. Handig want in bepaalde talen maken ze gebruik van speciale tekens. Die hoef je nu niet meer apart in te voeren maar verschijnen vanzelf. Wil je de taal van het toetsenbord weer naar het Nederlands terugzetten? Dit doe je ook weer via bovenstaande stappenplan, alleen kies je dit keer voor de taal Nederlands.

App Store taal veranderen

Kun je de taal in de App Store veranderen? De taal in deze app zal zich automatisch aanpassen naar de taal die je op je iPhone hebt ingesteld. Je hoeft dit dus niet apart te veranderen.

De taal van applicaties aanpassen

Sommige applicaties op je iPhone zijn in een vreemde taal. Dit is standaard of kan plots veranderen. Ten eerste ligt dit aan de voorkeurstaal die je zelf hebt ingesteld. Wanneer je voorkeurstaal Chinees is dan is de kans groot dat applicaties ook in het Chinees worden weergegeven.

Je kunt een voorkeurstaal instellen en zelfs toevoegen. Ga je voor naar de instellingen app en het onderdeel Algemeen. Vervolgens ga je naar Taal en regio. Je kunt nu een nieuwe taal toevoegen. Je moet je voorkeurstaal niet zomaar wijzigen, laat deze op Nederlands staan. Heb je veel last van Chinese apps? Verwijder deze voorkeurstaal dan. In dit geval zal de app voor een andere voorkeurstaal kiezen. Indien de app niet in het Nederlands beschikbaar is dan zal hij bijvoorbeeld voor Engels kiezen (indien je dit ook hebt ingesteld).

Je iPhone resetten

Soms moet je een iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen, dit wordt ook wel een reset genoemd. Hierbij heb je keuze uit een soft reset (via de instellingenapp) of een hard reset. Waar je ook voor kiest, na het resetten moet je iPhone opnieuw instellen. Dit betekent ook dat je weer voor een taal moet kiezen.

 Verkoop je de iPhone aan iemand die een andere taal spreekt? Dan is het praktisch om gelijk voor de juiste taal te kiezen. Overigens kan de koper dit ook zelf, maar je kunt deze service ook extra verlenen. Hoe dan ook, de gewijzigde taal is zichtbaar op het toestel. Het is later altijd mogelijk om dit weer opnieuw te veranderen.

Taal veranderen in WhatsApp

Als iPhone-gebruiker heb je ongetwijfeld WhatsApp geïnstalleerd: steeds meer Nederlanders communiceren via deze app. Hoe verander ik betaal in WhatsApp? Feitelijk doe je dit weer via de instellingen app. Je moet namelijk aangeven wat de standaardtaal maar ook je voorkeurstaal is. Op deze manier wijzig je de taal op WhatsApp.

Het is dus niet mogelijk om via WhatsApp zelf de taal te wijzigen. Die blijft hetzelfde, het toetsenbord op WhatsApp past zich automatisch aan naar de gewijzigde taal.

Vertalen op WhatsApp

Je bent Nederlands maar communiceert met iemand die een andere taal spreekt. Kun je vertalen op WhatsApp? Dat hangt een beetje van je instellingen en geïnstalleerde apps af. Soms is het mogelijk om een zin of tekst direct te vertalen naar de gewenste taal. Dit werkt middels Google Translate, beschikbaar voor Android en iOS toestellen. Deze functie werkt samen met WhatsApp, LinkedIn en een aantal andere applicaties.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer