Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je op zoek naar het beste mobiele telefoonabonnement, met toestel, of juist zonder? Of zoek je juist een internetabonnement voor thuis of voor je werkplek? Er zijn nogal wat internet- en mobiele providers. Sommige bieden uitsluitend internetabonnementen aan, andere juist uitsluitend mobiele abonnementen, en een deel van deze providers bied je de mogelijkheid om al deze soorten abonnementen af te sluiten. In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg, en laten we je zien bij welke providers je terecht kunt voor welk type abonnement.

Deze providers kunnen je aan een abonnement met smartphone helpen

In Nederland heb je de keuze uit maar liefst 7 providers, die je aan een mobiel abonnement met smartphone kunnen helpen. Je kun je smartphone abonnement afsluiten bij KPN, Vodafone, Hollandsnieuwe, Ben, Tele2, T-Mobile en Simyo. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om een goede provider uit te kiezen als je naast je mobiele abonnement ook gelijk een nieuwe smartphone wilt hebben. De grootste providers, T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 hebben daarbij de meeste keuze aan smartphones. Over het algemeen kun je de nieuwste smartphones van de bekendere telefoonmerken als Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo en OnePlus heel goed scoren bij je mobiele telefoonabonnement krijgen bij deze providers. De smartphone die je bij je abonnement neemt is daarmee natuurlijk niet gratis, maar het is wel mogelijk om je smartphone in 12 of 24 af te betalen, binnen de toestelbundel van je abonnement. Dit is een van de belangrijkste redenen dat mensen kiezen voor dit type telefoonabonnement, omdat je bij aanvang niet direct je hele smartphone hoeft te betalen.

Welke mogelijkheden heb je voor een Sim Only abonnement?

Ga je voor een Sim Only abonnement, dan heb je niet de keuze uit 7 maar uit 11 telecomproviders. Naast de in de vorige alinea al genoemde T-Mobile, Vodafone, Ben, Tele2, KPN, Simyo en Hollandsnieuwe, kun je voor dit type mobiele abonnement ook terecht bij Youfone, Lebara, Simpel en Budget Mobiel. Deze laatste 4 zijn de zogeheten ‘Sim Only providers’, om die reden dat ze dus alleen maar abonnementen zonder toestel aanbieden. Vaak zijn deze providers goedkoper dan de grotere providers als KPN, T-Mobile en Vodafone, en dat is mede gelegen in het feit dat ze Sim Only’s aanbieden met kleinere bundels. Valt de keuze voor jou op een Sim Only abonnement, bijvoorbeeld omdat je geen nieuwe smartphone wilt of kunt kopen, dan raden we je zeker aan om deze providers even onder de loep te nemen, en te kijken wat ze op dit moment te bieden hebben aan abonnementen en bundels. Een provider vergelijken was nog nooit zo makkelijk als nu!

Het juiste internetabonnement kiezen

Wellicht heb je hier nog niet bij stilgestaan, maar je kunt tegenwoordig niet alleen online mobiele abonnementen vergelijken, maar internetproviders vergelijken wordt ook steeds meer gedaan, en juist…, ook dat doet men natuurlijk online via handige vergelijkers die hiervoor zijn gemaakt! Zo kun je eenvoudig zien welke providers het goedkoopste is voor het door jouw gewenste soort internetabonnement. Het is overigens mogelijk om bij sommige providers te kiezen voor een internet-only abonnement, maar de trend is wel dat mensen steeds vaker kiezen voor een ‘alles-in-1-pakket’. Dat is een pakket waarbij de provider je internet, telefonie en eventueel bellen levert op jouw adres. Door te kiezen voor dit type abonnement, en meerdere diensten tegelijk af te nemen bij een bepaalde provider kun je vaak een leuk totaalvoordeel scoren, omdat providers je namelijk belonen voor het afnemen van meerdere diensten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer