Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

WhatsApp voor iPhone is beschikbaar in 40 talen en voor Android zelfs in 60 talen. De taal wijzigen binnen whatsApp? Dit is nodig wanneer WhatsApp geen gebruik maakt van de taal van jouw smartphone. Of wanneer je een smartphone in het buitenland hebt aangeschaft. Ontdek hoe je de WhatsApp taal kan veranderen én hoe je het toetsenbord moet instellen.

WhatsApp in het Nederlands instellen

Bij het downloaden en installeren van WhatsApp gebeurt het vanzelf: de applicatie kiest de spreektaal van jouw smartphone. Wijzig je de telefoon naar een andere taal, dan wordt WhatsApp ook in deze taal weergegeven.

Heb je een iPhone in het buitenland gekocht, dan staat deze niet standaard op de Nederlandse taal. In dit geval kiest WhatsApp bij installatie voor de standaard taal van je smartphone. Gelukkig kun je de taal van de smartphone naar Nederlands wijzigen. Dit doe je zo:

  • Ga naar de instellingen van je iPhone
  • Selecteer algemeen --> taal en regio --> iPhone taal --> gereed

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Taal in WhatsApp zelf wijzigen

Heb je een smartphone met de Engelse taal, dan is het niet mogelijk om WhatsApp op Nederlands in te stellen. De applicatie kijkt alleen naar de taalinstellingen van de smartphone. Binnen het menu van WhatsApp vind je dan ook geen aparte taalinstellingen. Let hier daarom goed op bij de aanschaf van een iPhone vanuit het buitenland. Wees er zeker van dat deze in te stellen is op de Nederlandse taal. Vooral smartphones uit Aziatische landen zijn soms in een andere uitvoering uitgebracht. Goedkoop wordt op deze manier duurkoop.

Toetsenbord WhatsApp taal veranderen

De WhatsApp taal veranderen op iPhone is via een omweg dus wel mogelijk. In beginsel gebruikt WhatsApp de taal die je zelf hebt ingesteld. Het toetsenbord werkt hier onafhankelijk van. Wil je berichten in meerdere talen schrijven, dan kun je heel eenvoudig een toetsenbord toevoegen. Dit doe je volgens onderstaande stappen:

  • Ga naar iPhone instellingen
  • Selecteer algemeen --> toetsenbord --> toetsenborden
  • Voeg een toetsenbord toe

Wil je tijdens het WhatsApp gebruik van taal wisselen, tik dan links onderin op de wereldbol. Je ziet nu welke toetsenborden beschikbaar zijn. Selecteer het toetsenbord van je keuze. Je kunt nu heel eenvoudig in je favoriete taal berichten sturen. Voordeel hiervan is dat het toetsenbord woorden in de andere taal automatisch herkent. Ook speciale tekens zijn nu eenvoudiger zichtbaar. Door gebruik te maken van een toetsenbord in een andere taal, bespaar je een hoop tijd en ergernis.

WhatsApp Engels uitzetten

Soms staat je smartphonetaal op Nederlands, maar ben je hier niet tevreden over. Het is dan logisch om te kiezen voor de Engelse taal. In dit geval staat de autocorrectie van WhatsApp ook automatisch op Engels. Tijdens het typen zie je Engelse woordsuggesties. Tik je een Nederlands woord aan, dan wordt deze mogelijk vervangen door een Engelse suggestie.

WhatsApp Engels uitzetten kan door te kiezen voor een Nederlands toetsenbord. Hierboven hebben we uitgelegd hoe je een nieuw toetsenbord toevoegt. Volg bovenstaande stappen en maak gebruik van je Nederlandstalig toetsenbord. Let wel op: staat je iPhone op Engels, dan zal WhatsApp eventuele meldingen in het Engels weergeven.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer