Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Werkt de Apple iPhone 8 traag, loopt de batterij snel leeg of ervaar je andere problemen? In dit geval is het beter om de iPhone 8 terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Dit wordt ook wel een hard reset genoemd. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Eerst een back-up maken

Bij het terugzetten naar fabrieksinstellingen worden alle gegevens en instellingen gewist. Maak daarom eerst een back-up oftewel reservekopie. Hiermee bewaar je alle apps, foto’s en contactpersonen. De reservekopie sla je bij iTunes op, waardoor je deze op een later moment heel gemakkelijk kunt terugzetten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone 8 terugzetten naar fabrieksinstellingen

Na het maken van een back-up kun je de iPhone 8 terugzetten naar fabrieksinstellingen. Dit doe je vanuit de instellingen app:

 • Kies vanaf het startscherm voor instellingen
 • Scrol naar beneden en kies algemeen
 • Scrol opnieuw naar beneden en kies stel opnieuw in
 • Tik op wis alle inhoud en instellingen
 • Tik op wis iPhone

De iPhone wordt uitgeschakeld en start automatisch op. Hierbij gaan alle data en persoonlijke instellingen verloren. Je krijgt dus een iPhone met fabrieksinstellingen: alsof hij rechtstreeks uit de fabriek komt.

IPhone resetten zonder wachtwoord

Tijdens de reset zal het toestel om het wachtwoord vragen. Kun je een iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen zonder wachtwoord? Dit kan, al is dit wel iets ingewikkelder. Hiervoor heb je namelijk Dr.Fone -iOS Volledige Data Wisser nodig. Dit is software, geschikt voor Windows of Mac computer. De software werkt voor alle iPhone toestellen, maar ook op iPad en iPod Touch. Je kunt deze software gratis downloaden (probeerversie). Dankzij deze software is het mogelijk om de iPhone 8 zonder wachtwoord terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

IPhone 8 terug naar fabrieksinstellingen lukt niet

Lukt het volgens bovenstaande methode niet om de iPhone te resetten? Bekijk eerst of de accu over voldoende capaciteit beschikt. Is dit niet het geval, sluit het toestel dan op de oplader aan. Probeer het vervolgens opnieuw.

Het kan dat je niet meer in het toestel komt, bijvoorbeeld omdat deze is vastgelopen. In dit geval kun je niet bij de instellingen van de iPhone 8. Voer een  reset middels de knoppen op het toestel uit. Hierbij start je de smartphone opnieuw op, waardoor deze weer naar behoren werkt. Een reset middels de knoppen werkt volgens onderstaande methode:

 • Druk op de bovenste volumeknop
 • Druk nu op de onderste volumeknop
 • Druk de zijknop (en powerknop) in en houdt dit vast totdat het Apple logo op het scherm verschijnt

Je zult zien dat de smartphone opnieuw is opgestart. Met een beetje geluk kun je nu bij de instellingen en de iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Resetten zonder code of Apple ID

Ben je de toegangscode van de iPhone 8 vergeten of is het apparaat geblokkeerd? Dan is deze vergrendeld en zijn alle gegevens gewist. Het is belangrijk om de toegangscode te verwijderen en het apparaat te herstellen. Heb je een reservekopie gemaakt, dan is dit de makkelijkste manier om de iPhone 8 opnieuw in te stellen:

 • Sluit de iPhone 8 aan op de pc en open iTunes
 • Druk kort op de volume omhoog knop, gevolgd door kort drukken op de volume omlaag knop
 • Houd de zijknop ingedrukt totdat er iets op het scherm verschijnt
 • Kies herstel

ITunes downloadt nu de software voor de iPhone 8. Na afloop kun je het apparaat opnieuw instellen. Bovenstaande methode werkt om de iPhone 8 te resetten zonder Apple ID.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer