Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je iPhone verliezen is nooit een pretje, want waar ben je tegenwoordig zonder telefoon? En wat nou als je telefoon gestolen is, hoe kun je dan je gegevens beschermen? Niemand hoeft natuurlijk die foto’s van dat feestje te zien of de zwoele berichten naar je partner. In dit artikel leg ik uit hoe je jouw iPhone kunt blokkeren. 

Om in geval van nood je iPhone te kunnen blokkeren, is het belangrijk om nu alvast de functie actief te maken. Dit kan op de volgende manier: Ga naar instellingen - iCloud en klik op zoek mijn iPhone. Zorg ervoor dat beide opties geactiveerd zijn, namelijk: zoek mijn iPhone en stuur laatste locatie. Vanaf iOS 10.3 is ditzelfde mogelijk, maar dan via een andere weg. Die weg gaat als volgt: Ga linksaf naar instellingen, rechtsaf naar je account/Apple ID en klik vervolgens op iCloud. Mocht het ondenkbare toch werkelijkheid worden, dan is het mogelijk om via iCloud.com de verloren-modus te activeren.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het blokkeren van je iPhone gaat via iCloud.com. Open de pagina in je browser en log in met je Apple ID. Extreem belangrijke sidenote: Zorg ervoor dat je jouw inloggegevens bij de hand hebt, want zonder je telefoon kun je niet je wachtwoord opnieuw instellen. Eenmaal in de iCloud, zijn dit de stappen die je moet nemen:

  • Klik op zoek iPhone

  • Ga naar alle apparaten

  • Kies voor het apparaat dat je wil blokkeren

  • En selecteer vervolgens de verloren-modus

  • Wanneer je iPhone nog geen codeslot heeft, kun je die nu toevoegen.

  • Het telefoonnummer-scherm komt nu in beeld. Hier vul je een tijdelijk nummer in waarop je te bereiken bent. De eventueel eerlijke vinder kan dan naar dit nummer bellen.

  • Klik op volgende en je komt in een venster waar je een boodschap kunt invoeren die de vinder te zien krijgt. Wanneer je vermoedt dat je gloednieuwe iPhone 7 gestolen is, heb je hier de mogelijkheid je hart te luchten of een emotioneel betoog te houden, maar houdt het wel netjes. De eerlijke vinder of oneerlijke dief moet immers nog wel durven contact met je op te nemen.

  • De laatste stap: Tik op gereed.

Vanaf het moment dat je op gereed hebt getikt, wordt de verloren-modus geactiveerd en je iPhone geblokkeerd. Op het toegangsscherm worden nu je boodschap en de bel-optie getoond. Via je mail wordt je op de hoogte gehouden van de status van je telefoon. Zo kun je zien of de locatie veranderd.

Bang dat iemand toch je iPhone weet te kraken? Dan is er ook nog de optie wis iDevice. Deze optie kun je vinden via iCloud.com. Je kunt met deze optie je iPhone volledig op afstand wissen.

Hoezee! De eerlijkheid wint! De eerlijke vinder neemt contact met je op en overhandigt je iPhone. Wat nu? Na een vreugde dansje, wil je toch wel snel weer online zijn, Instagram bijwerken en je moeder bellen. Hoe deblokkeer je jouw iPhone dan? Dit is heel simpel en bedraagt slechts één stap: voer het codeslot in.

Lees ook: Personen en telefoonnummers blokkeren op je iPhone toestel

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer