Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Is je iPhone gestolen, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Doe aangifte bij de politie en ontdek hoe je het toestel kunt blokkeren. We geven je tips met betrekking tot het wissen of resetten van je smartphone of hoe je deze kunt traceren via IMEI.

IPhone gestolen: aangifte bij de politie

De kans dat de politie je iPhone terugvindt is vrij klein.Toch is het bij diefstal belangrijk om hier aangifte van te doen. Normaal gesproken doe je online aangifte met behulp van je DigiD. Bij een gestolen telefoon is dit niet direct mogelijk, omdat DigiD een sms naar het toestel verstuurt. Vraag in dit geval de provider om een nieuwe simkaart en plaats deze in een ander toestel. Het is ook mogelijk om je telefoonnummer bij DigiD te veranderen. Je kunt nu online aangifte doen via www.politie.nl.

Is je iPhone verzekerd tegen diefstal, doe dan zeker aangifte. Hiermee heb je bewijs van diefstal in handen, iets waar de verzekeraar om vraagt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hulp bij iPhone blokkeren op afstand

Houd je data bij verlies of diefstal van de iPhone veilig. Hiermee voorkom je dat belangrijke gegevens in verkeerde handen vallen. Je kunt je iPhone op afstand wissen. Dit wordt ook wel een Remote Wipe genoemd. Dit doe je via iCloud:

  • Log in op www.icloud.com
  • Gebruik eventueel de app zoek mijn iPhone
  • Je ziet de locatie waar de iPhone zich bevindt
  • Verzend een alarmsignaal naar de iPhone

Is je iPhone nog steeds niet terecht, kies dan voor het op afstand blokkeren van het toestel. Geef vanuit iCloud of vanuit de zoek mijn iPhone app opdracht om alle gegevens op je smartphone te wissen

Let op: blokkeren op afstand via iCloud werkt alleen wanneer het toestel verbonden is met het internet. Heeft de crimineel de simkaart eruit gehaald, dan werkt blokkeren op afstand niet.

Een gestolen iPhone traceren via IMEI

IMEI staat voor International Mobile Equipment Intensity. Iedere smartphone is voorzien van een uniek 15-cijferig nummer en is hiermee het herkenningspunt van het toestel. Een gestolen iPhone traceren via IMEI? Dit gaat niet zomaar en is alleen weggelegd voor de politie. Er bestaat geen app of software waarmee je een telefoon aan de hand van het IMEI nummer kunt terugvinden. Toch is het belangrijk om dit cijfer goed te bewaren. Mocht jouw gestolen toestel ooit tweedehands worden aangeboden, dan kun je in ieder geval bewijzen dat dit jouw iPhone betreft.

Tips ter voorkoming van diefstal iPhone

Voorkomen is beter dan genezen, zeker bij een dure iPhone. Bescherm je smartphone tegen diefstal en stel een toegangscode in. Wijzig gelijk de standaard pincode op je simkaart. Is je iPhone toch gestolen, zorg dan dat deze waardeloos wordt voor criminelen. Wis alle gegevens en blokkeer je toestel op afstand. Blokkeer ook je simkaart via de provider. Zo kunnen anderen niet op jouw kosten bellen en internetten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer