Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je een iPhone volgen, eventueel ongemerkt, zonder dat iemand dit weet? Dat is zeker mogelijk! In dit artikel leggen we je uit hoe je gemakkelijk een iPhone volgt. Maar ook tegen welke mogelijke problemen je daarbij aanloopt.

Voordelen van een iPhone volgen

Waarom zou je een iPhone volgen? Vooral praktisch wanneer je het toestel kwijt bent. Of wanneer deze gestolen is. Je kunt ook iemand anders zijn iPhone volgen. Met toestemming maar ook zonder dat diegene het weet.

De iPhone volgen heeft dus een aantal voordelen. Je weet waar het toestel en de gebruiker zich bevindt. Zo kun je snel in actie komen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Nadelen van het volgen van een smartphone

Het volgen van een iPhone is redelijk betrouwbaar. Toch kan het ook wat nadelen met zich meebrengen. Zo komt het vaker voor dat je niet de exacte locatie doorkrijgt. Je ziet wel een straat maar geen huisnummer. Vervelend want je kunt niet bij iedereen gaan aanbellen. Is je toestel gestolen, dan kan de ander het volgen uitschakelen. Je moet dus direct na het verlies in actie komen, anders ben je te laat.

Zo kun je de eigen iPhone volgen

Je iPhone is zoek geraakt. Je weet niet meer waar je hem hebt gelaten of je vermoedt dat deze gestolen is. Gelukkig is er een manier om je iPhone te volgen of te zoeken. Hierbij is het wel belangrijk dat Zoek mijn apparaat staat ingeschakeld. Dit is een app die je van tevoren geactiveerd moet hebben. Is dit het geval, dan kun je volgens onderstaand stappenplan je eigen iPhone volgen.

  • Log in op de website van iCloud.com/find
  • Gebruik eventueel de Zoek mijn applicatie op een ander Apple toestel
  • Selecteer ‘Zoek iPhone’
  • Selecteer het juiste apparaat
  • Bekijk de locatie op de kaart

Je kunt eventueel een geluid op de iPhone af laten spelen. Handig wanneer er iemand in de buurt is en deze melding hoort.

Volg een iPhone met mSpy

Als u op zoek bent naar een krachtige app voor het volgen van locaties, download dan mSpy. Hiermee kunt u achterhalen waar uw gestolen iPhone zich op dit moment bevindt. Zodra je mSpy op je apparaat hebt geïnstalleerd, heb je je eigen configuratiescherm om de huidige locatie van de telefoon en de vorige locaties te zien.

Deze krachtige monitoring-app wordt vaak gebruikt als ouderlijk toezicht om de locatie van uw kinderen te weten wanneer ze buiten zijn. mSpy is ontworpen voor ouders die hun kinderen wat vrijheid willen geven om door de buurt te zwerven, maar toch willen weten dat hun kinderen verantwoordelijk en veilig zijn. Het is een gebruiksvriendelijke en waanzinnig krachtige app.

De iPhone als verloren opgeven

Ben je bang dat de iPhone niet meer terugkomt? Via iCloud.com/find of de speciale app kun je de iPhone op afstand vergrendelen. Hier heb je een toegangscode voor nodig. Ook kun je een bericht op het scherm weer laten geven. Plaats in dit bericht een telefoonnummer waarnaar de vinder kan bellen.

Voordeel van het op afstand blokkeren is dat de ander geen gebruik meer kan maken van privacygevoelige gegevens. Denk maar aan een creditcard of prepaidkaart. Is je iPhone gestolen, doe dan ook altijd aangifte bij de politie. Geef hierbij het serienummer van het toestel door. Dit maakt het een stuk makkelijker om de iPhone eventueel terug te vinden. Desgewenst kun je de iPhone op afstand geheel wissen. Alles wordt dan verwijderd. Nadeel hiervan is dat je hiermee ook de toegangscode verwijdert en de vinder je iPhone gewoon kan gebruiken. Maar niet met jouw gegevens erop.

IPhone volgen, ongemerkt, dus zonder dat iemand het weet

Wil je de gestolen of verloren iPhone volgen zonder dat de ander het weet? Dat doe je via bovenstaande methodes. Misschien wil je juist een iPhone volgen van iemand die je kent. Is dit mogelijk? De iPhone traceren van iemand anders is mogelijk maar ingewikkeld. Hiervoor heb je namelijk speciale software nodig. Die software staat geïnstalleerd op de iPhone van de bewuste persoon.

Sommige bedrijven verkopen iPhones met vooraf geïnstalleerde spy-software. Je moet die iPhone dan aan iemand cadeau doen. Op deze manier kan je de persoon overal volgen. Een andere optie is het installeren van een app bij iemand op het toestel. Je moet deze smartphone dan wel eerst in handen krijgen. Nadeel van deze methode is dat de bezitter de app gewoon ziet staan en kan verwijderen. Dit kan met spy- software niet want dat is goed verborgen.

Je vrienden zoeken

Niet iemands iPhone volgen maar je vrienden zoeken. Dit kan met de Zoek mijn vrienden functie. Vanaf iOS 13 heet dit Zoek mijn- app. In veel gevallen is deze functie al geïnstalleerd. Wanneer je gebruik wil maken van deze functie moet je eerst een vriend toevoegen. Open de app en tik op Voeg toe. Voer het e-mailadres van die vriend in. Dat is nodig omdat die vriend toestemming moet geven om de locatie met jou te delen.

Zodra die vriend toestemming heeft gegeven kun je hem of haar via de app volgen. Je kunt overigens je eigen locatie verbergen of niet langer delen met vrienden. Open hiervoor de app en ga naar het onderdeel ‘ik’. Schakel het delen van je locatie uit. Onderaan moet je dan altijd zien staan dat je locatie niet gedeeld wordt.

Ook via iCloud kun je het delen van je locatie uitschakelen maar de locatie van vrienden nog steeds zien.

Een gestolen iPhone gebruiken

Je hebt een iPhone gevonden of misschien wel gekocht. Achteraf blijkt het om een gestolen toestel te gaan. Kun je een gestolen iPhone gebruiken? Wel wanneer je hem volledig wist. Bedenk echter dat de oorspronkelijke eigenaar misschien al heeft achterhaald waar de iPhone zich bevindt. Het is dus nooit slim om een gestolen iPhone te gebruiken. Beter geef je hem aan de rechtmatige eigenaar terug. Weet je niet wie dit is, brengt de iPhone dan naar de politie.

Een nieuwe iPhone kopen

Je iPhone volgen werkt niet, je bent hem nog steeds kwijt. Het is dan belangrijk dat je het apparaat volledig wist. Zo weet je in ieder geval dat niemand bij je gegevens kan. Ondertussen ben je op zoek naar een nieuwe iPhone. Was je hiervoor verzekerd, bijvoorbeeld via AppleCare+ of een andere verzekeraar, dan krijg je mogelijk een gedeelte vergoed. In sommige gevallen krijg je zelfs de dagwaarde terug.

Van dat geld kun je mooi een nieuwe iPhone kopen. Ga dan gelijk voor een mooie en nieuwer toestel, dit is altijd beter. Vergeet niet om op je nieuwe iPhone alle functionaliteiten met betrekking tot het volgen aan te zetten. Zo weet je zeker dat je iPhone weer goed beschermd is, al geeft dit natuurlijk nooit voor 100% zekerheid.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer