Situaties waarbij je de iPhone blokkeert
Het is niet altijd nodig om je iPhone direct te blokkeren. Wanneer je deze per ongeluk op je werk laat liggen dan haal je hem gewoon de volgende dag op. Maar wanneer je het toestel echt kwijt bent en je weet niet waar hij is, dan kan hij in verkeerde handen komen.
Is de iPhone gestolen? Doe hier altijd aangifte van. Er is een kleine kans dat de iPhone toch terechtkomt, bovendien kun je dan aantonen dat jij de rechtmatige eigenaar bent. Aangifte doen is ook zeker aan te raden voor de verzekering. Heb je een diefstalverzekering, dan is deze aangifte een vereiste. Het kan ook dat diefstal onder je inboedelverzekering valt, maar alleen wanneer de iPhone vanuit de afgesloten woning gestolen is.
Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken
Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken
IPhone op afstand blokkeren
Wanneer je niet meer bij je iPhone kunt dan maak jij je natuurlijk zorgen over de gegevens die hierop staan. In het slechtste geval weet iemand de schermvergrendeling eraf te halen en al jouw WhatsApp berichten, foto’s, oproepen en andere zaken te bekijken. Maar het kan je ook duur komen te staan wanneer er een creditcard of betaalkaart aan de iPhone is gekoppeld.
Zorg dat al je informatie beschermd blijft. Blokkeer bij verlies of diefstal de iPhone op afstand. Wacht hier zeker niet te lang mee. Hoe je de iPhone op afstand blokkeert lees je hieronder.
Via zoek mijn apparaat
Heb je de functie zoek mijn apparaat ingeschakeld? Dan kun je via deze app je iPhone op afstand blokkeren. Log hiervoor bij https://icloud.com/find in. Klik vervolgens op “zoek iPhone”. Selecteer je toestel en bekijk de locatie: wanneer je snel genoeg bent kun je zien waar je iPhone zich bevindt.
Wil of kun je geen gebruik maken van iCloud? Gebruik dan de zoek-mijn app op een andere iPhone. Je hebt dus wel een tweede iPhone nodig om gebruik te maken van deze app.
Op afstand blokkeren (vergrendelen)
Het is heel belangrijk om de iPhone zo snel mogelijk te blokkeren. Wil je dit op afstand doen, gebruik dan de zoek-mijn app of doe dit via iCloud.com (zie link hierboven). Scrol nu omlaag naar het onderdeel “geef op als verloren”. Activeer dit onderdeel. Voer eventueel je telefoonnummer in, dit wordt dan weergegeven op het verloren toestel.
Het is aan te raden om een aangepast bericht in te voeren. Dit bericht wordt naar je iPhone verstuurd. Hiermee wordt de vinder (of dief) gevraagd om contact op te nemen. Wanneer je de iPhone als verloren opgeeft dan wordt deze op afstand geblokkeerd. Dit betekent dat degene die de iPhone in bezit heeft hier niets meer mee kan. Je gegevens zijn niet meer toegankelijk en gekoppelde betaalkaarten geblokkeerd. Hiermee blijven je gegevens veilig.
De hele iPhone wissen
Een iPhone op afstand blokkeren is vooral praktisch wanneer je verwacht dat het toestel binnenkort weer terugkomt. Maar wanneer de iPhone definitief weg is, dan kun je beter alle gegevens wissen. Ook dit doe je heel eenvoudig op afstand, alle gegevens inclusief betaalkaarten worden dan van de iPhone verwijderd. Mocht je het toestel later terugvinden, dan zul je ook alles opnieuw in moeten stellen. Bedenk van tevoren goed of je ook echt alles wil wissen.
Zo wis je definitief alle gegevens
Om definitief alle gegevens te verwijderen open je de zoek-mijn app. Selecteer de iPhone die je op afstand wilt wissen, deze vind je onder het tabblad “apparaten”. Scrol nu omlaag en selecteer “wis dit apparaat “. Selecteer nogmaals “wis dit [apparaat]”. Tussen haakjes staat je apparaatnaam.
Let op: nadat je alles definitief hebt gewist kun je de locatie van de iPhone niet meer volgen. Je bent dus definitief je toestel kwijt. Bovendien wordt ook het vergrendeld scherm uitgeschakeld. Dit geeft anderen de mogelijkheid om de iPhone in te schakelen en in gebruik te nemen. Met het definitief wissen van alle gegevens neem je ook definitief afscheid van de iPhone.