Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je iPhone verloren of gestolen? Blokkeer je iPhone via IMEI. Dit is een uniek nummer dat jouw toestel identificeert. Het nummer is belangrijk bij het laten blokkeren van de iPhone. Ook bij ontgrendeling heeft de provider dit nummer nodig.

IPhone terugvinden met zoek mijn apparaat

IPhones zijn niet goedkoop. Bij verlies of diefstal raak je niet alleen iets kostbaars kwijt, ook staan hier veel persoonlijke gegevens op. Ben je de iPhone verloren of heb je het vermoeden dat deze gestolen is? Probeer eerst de optie zoek mijn apparaat. Het is hierbij wel belangrijk dat dit op je toestel staat ingeschakeld. Zo vind je de iPhone via zoek mijn apparaat:

  • Log in of de website icloud.com/find
  • Open de zoek mijn app of bezoek icloud.com en klik op zoek iPhone
  • Selecteer het juiste apparaat: de meeste hebben slechts één toestel geregistreerd
  • Bekijk op de kaart waar het toestel zich bevindt
  • Is de iPhone in de buurt, laat dan een geluid afspelen

Kun je de iPhone niet vinden? Het is dan belangrijk om deze als verloren op te geven. Hiermee ontgrendel je de iPhone op afstand. Bovendien laat het toestel een bericht zien met jouw telefoonnummer. Ook wordt de locatie van de iPhone bijgehouden, zodat je precies ziet waar deze zich bevindt.

Je kunt er ook voor kiezen om de iPhone op afstand te wissen. Hiermee worden belangrijke gegevens met betrekking tot creditcard en prepaid gegevens van Apple Pay verwijderd. Nadeel is dat je het toestel dan niet meer kan volgen. Wis je de complete iPhone uit je account, dan is het activeringsslot niet langer zichtbaar. Degene die de iPhone op dat moment in bezit heeft kan de iPhone gewoon gebruiken, uiteraard zonder dat jouw gegevens hierin staan.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone blokkeren via IMEI

Elke smartphone krijgt een uniek IMEÏ-nummer. Het maakt hierbij niet uit of het om een iPhone of Android toestel gaat. Het IMEI-nummer staat altijd op de verpakking van het toestel. Daarnaast kun je het nummer ook gemakkelijk via de telefoon terugvinden. Het is belangrijk om dit nummer goed te noteren, voor het geval je de iPhone kwijtraakt of deze gestolen wordt.

Het IMEI of serienummer vind je achterop de accu of op de achterkant van het toestel. Je kunt ook *#06# intoetsen en vervolgens op bellen tikken. Je krijgt dan het IMEI-nummer te zien. Bewaar dit nummer goed!

Hoe werkt nu eigenlijk het blokkeren van de iPhone middels het IMEI-nummer? Hieronder vind je een duidelijk stappenplan.

Hulp bij het blokkeren van de iPhone (IMEI)

Hopelijk kun je het IMEI-nummer van je toestel terugvinden. Dit heb je echt nodig om de iPhone te laten blokkeren. Ga als volgt te werk:

  • Neem bij verlies of diefstal contact op met je eigen provider
  • Laat weten dat je het toestel wilt blokkeren
  • Verstrek de gegevens waar de provider om vraagt (naam, geboortedatum en mobiel telefoonnummer)
  • Geef het juiste IMEI-nummer van de iPhone door
  • De provider blokkeert het toestel op afstand

IPhone weer ontgrendelen

Heb je jouw toestel teruggevonden? Geweldig! Je kunt deze nu weer door de provider laten ontgrendelen. Dit gaat via dezelfde methode. Bel met de provider en vermeld dat het om een ontgrendeling van een eerder geblokkeerd toestel gaat. Geef ook nu weer het IMEI-nummer door. De provider zorgt voor ontgrendeling.

Ik kan het IMEI-nummer niet vinden

Het kan natuurlijk voorkomen dat je het IMEI-nummer niet kan vinden. Bijvoorbeeld omdat je dit niet genoteerd hebt. Zonder toestel kun je natuurlijk niet op de achterkant of op de accu naar het nummer zoeken. Er zijn nog een aantal nog andere methoden om de belangrijke nummer te achterhalen.

Zoek het originele doosje waarin de iPhone bij aankoop zat. Het IMEI-nummer vind je op een sticker die op het doosje geplakt is.

Kijk ook eens op de aankoopbon. Soms staat hier ook dit nummer op vermeld. Heb je de aankoopbon niet meer? Sommige winkels hebben een kopie van jouw aankoopbon in hun systeem staan. Van Media Markt is bekend dat ze aankoopbonnen een tijdje bewaren. Ook andere elektronicazaken doen dit. Gewoon even op de verkopende winkel afstappen en naar een kopie van jouw aankoopbon vragen. Je moet je wel identificeren: neem dus altijd je identiteitsbewijs mee.

Heb je de iPhone via een provider gekocht (eventueel in combinatie met een abonnement)? Dan is de kans groot dat de provider jouw IMEI-nummer weet. Je ziet: er zijn genoeg methoden om het IMEI-nummer van je iPhone te achterhalen. Hierna kun je het toestel laten blokkeren of weer ontgrendelen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer