Back to Top

Bestel de iPhone 12 en ontvang € 100 korting op je AirPods

Wil jij als één van de eersten pronken met de nieuwe iPhone 12? Bestel deze dan nu met abonnement bij KPN!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je wilt de nieuwste iPhone aanschaffen en je oude verkopen. Het is dan handig om je iPhone leeg te maken voor de nieuwe gebruiker. Dit kan via iTunes, maar ook zonder iCloud. We geven je vijf handige tips om je iPhone verkoopklaar te maken. Dit kan zelfs wanneer je het toestel niet meer in bezit hebt.

Tip 1: Apple Watch loskoppelen

Maak je gebruik van Apple Watch, dan is het belangrijk om deze los te koppelen van de iPhone. Open de WhatsApp locatie op de smartphone en selecteer ‘mijn watch’. Ontkoppel de Apple Watch en verwijder het abonnement.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Tip 2: reservekopie van iPhone maken

Wil je de iPhone leegmaken voor een nieuwe gebruiker, maak dan zeker een reservekopie. Zo blijven alle gegevens zoals telefoonnummers, instellingen en applicaties behouden. Verbind het toestel met een betrouwbaar wifi-netwerk. Ga naar instellingen en selecteer icloud.com. Maak vervolgens een reservekopie terwijl je verbonden blijft met het internet.

Tip 3: iPhone leegmaken via iTunes

Zorg dat je uitgelogd bent op alle privacygevoelige applicaties. Log ook uit bij iCloud en de iTunes Store. Ga hiervoor naar instellingen en selecteer (i-cloud) log uit. Doe hetzelfde voor iTunes via instellingen à iTunes en App Store à Apple ID à log uit. Ga vervolgens terug naar instellingen à algemeen à stel opnieuw in à wis alle inhoud en instellingen. Voer eventueel het gevraagde wachtwoord of toegangscode en selecteer ‘wis apparaat’. Je iPhone wordt leeggemaakt.

Tip 4: iPhone leegmaken via iTunes

Met iTunes bewaar je een reservekopie op een Mac of desktop pc. Dit betreft nagenoeg alle gegevens en instellingen van de smartphone. Met ‘mijn iPhone leegmaken’ via iTunes verwijder je deze gegevens en instellingen. Ga op de Mac of pc naar iTunes en selecteer ‘voorkeuren’. Klik op apparaten en selecteer de reservekopie die je wilt verwijderen. Bevestig je keuze.

Tip 5: iPhone leegmaken zonder iCloud of Apple ID

Ben je de inloggegevens van je Apple ID kwijt, dan kun je toch de iPhone via een omweg leegmaken. Hiervoor heb je een computer en usb kabel nodig. Start iTunes op de computer. Verbind de iPhone via de usb kabel met de pc. Schakel je iPhone uit en houd de homeknop 3 seconden ingedrukt. Houd vervolgens de power- en homeknop tegelijkertijd 10 seconden ingedrukt. Laat de powerknop los wanneer het Apple logo verdwijnt. Laat de homeknop los wanneer de iPhone in herstelmodus staat. Volg vervolgens de stappen via iTunes op.

IPhone klaarmaken voor verkoop

Is het toestel voorzien van een reset, dan wordt het tijd om je iPhone klaar te maken voor verkoop of een nieuwe gebruiker. Haal een eventuele screenprotector van het scherm af. Maak de microfoon, speaker en andere openingen stofvrij met behulp van spuitlucht. Gebruik een speciaal doekje voor het reinigen van het scherm en de achterkant. Bied de iPhone in de originele verpakking aan. Zorg dat de originele oplader en eventueel ongebruikte oordopjes erbij zitten. Dit verhoogt de verkoopwaarde van het toestel.

Verkoop de iPhone via Marktplaats of een andere website. Je kunt het toestel ook inruilen tegen een nieuwere iPhone. Neem hiervoor contact op met het dichtstbijzijnde verkooppunt of een iPhone webshop.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer