Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je Facebook account is gehackt. Dit merk je doordat je e-mail of wachtwoord is veranderd. Ben jij je inloggegevens kwijt? We helpen je met het melden van dit probleem en het terughalen van je inloggegevens. Ook ontvang je meer informatie over een hoax en hoe je hiermee voorkomt dat je account wordt gehackt.

Hoe weet ik of mijn Facebook gehackt is?

Facebook gehackt? Dit is vaak eenvoudig te herkennen. Vanuit jouw account ontvangen vrienden  vreemde berichten of worden foto’s geplaatst met een tag naar al jouw vrienden. Onderneem direct actie:

 • Open Facebook en selecteer rechtsboven in de menubalk via het pijltje ‘instellingen’
 • Ga in het linkermenu naar ‘beveiliging en aanmelding’
 • Bekijk waar je bent aangemeld
 • Meld je af bij verdachte sessies door te kiezen voor ‘activiteit beëindigen’
 • Verander je wachtwoord. Ga naar instellingen à algemeen en selecteer ‘wachtwoord bewerken’
 • Facebook vraagt om alle actieve sessies te beëindigen. Bevestigen dit, ook wanneer dit betekent dat jij je overal opnieuw moeten aanmelden
 • Verwijder alle berichten die de spammer heeft geplaatst of verzonden via Messenger. Gebruik als hulpmiddel het activiteitenlogboek

Is je account gehackt en kun je niet meer inloggen, dan is het ook niet mogelijk om actieve sessies te bekijken. In dit geval moet je andere stappen ondernemen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wachtwoord gestolen: inloggegevens terughalen

Soms heeft iemand je wachtwoord gestolen maar is het e-mailadres niet veranderd. In dit geval kun je het Facebook wachtwoord wijzigen. dit doe je als volgt:

 • Probeer je aan te melden met je oude wachtwoord
 • Facebook laat zien dat het ingevoerde wachtwoord onjuist is
 • Hieronder staat een link naar de optie wachtwoord vergeten
 • Je ontvangt op je e-mailadres een code van zes cijfers. Voer de code in en klik op doorgaan

Je krijgt nu de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen. Kies altijd een veilig wachtwoord, bestaande uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens.

Facebook account gehackt inclusief e-mail

In sommige gevallen verandert de hacker jouw e-mail adres. Hierdoor ontvang je geen code. Doorloop bovenstaande stappen voor het aanvragen van een herstelcode. Klik vervolgens op ‘Heb je hier geen toegang meer toe’. Geef een nieuw e-mailadres op en bevestigt dit. Op dit adres ontvang je informatie over het herstellen van je account.

Melden van een gehackt Facebook account

Is je account op Facebook gehackt en wil je dit melden? Rapporteer een gekraakt account via de volgende link: https://nl–nl.facebook.com/hacked. Klik op de button ‘mijn account is gekraakt’. Vul je huidige of oud wachtwoord in. Facebook helpt je met het terughalen van je inloggegevens.

Hoax: vals bericht over gehackt Facebook account

Een hoax wordt ook wel een nepbericht genoemd. Er circuleert een hoax over gehackte Facebook accounts rond. Het bericht meldt dat je profielfoto en naam worden gebruikt voor het aanmaken van een nieuw Facebook profiel. Via dit nieuw account voegt de spammer je vrienden toe.

Dit bericht wordt al jarenlang via Facebook, Instagram en Twitter verspreid. Het bericht is bangmakerij en heeft de duidelijke kenmerken van een hoax. Het is dan ook belangrijk om dit bericht niet langer te delen.

Voorkomen dat je account gehackt wordt

Een account hack is niet altijd te voorkomen, toch kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Geef malafide apps of websites geen toegang tot jouw Facebook
 • Haal alle apps waarover je twijfelt, weg uit het overzicht. Dit doe je via de volgende link: https://www.facebook.com/settings?tab=applications
 • Maak gebruik van extra beveiligingsmaatregelen zoals aanmeld goedkeuring en meldingen over aanmeldingen. Met de codegenerator log je in op andere apparaten.
 • Reageer niet op verzoeken zoals het installeren van een app om een filmpje te bekijken of in te loggen om de uitslag van een quiz te delen.
 • Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is dit het ook. Geef nooit je inloggegevens aan anderen, ook niet wanneer hier een belofte tegenover staat.

Met een beetje gezond verstand voorkom je dat jouw Facebook account gehackt wordt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer