Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een nieuwe iPhone gekocht? Doe het oude toestel nog niet weg, hier staan al je gegevens nog op. Van foto’s tot contactpersonenlijst, hoe krijg je deze data vanaf je oude toestel naar je nieuwe iPhone? Dit gaat heel eenvoudig via iCloud, iTunes of door de twee apparaten aan elkaar te koppelen.

Synchroniseren met behulp van iCloud

iCloud is de online opslagdienst van Apple. Gebruikers kunnen hier hun contacten, agenda’s en documenten op de server opslaan. Deze bestanden kunnen gesynchroniseerd worden met alle iPhones, iPads en overige Apple apparaten. Wie gebruikt maakt van de iCloud ondervindt weinig problemen met de nieuwe iPhone. Het is een kwestie van synchroniseren en alle gegevens staan op het nieuwe toestel.

Maak op de oude smartphone eerst een iCloud reservekopie. Dit gaat via instellingen > iCloud > reservekopie. Zorg dat je met wifi verbonden blijft. Plaats vervolgens de simkaart in de nieuwe iPhone. Schakel het toestel in en maak verbinding met het wifi-netwerk. Log in bij iCloud en selecteer de gemaakte reservekopie.

Tip: iPhone kopen (los toestel) vergelijk alle prijzen

Gegevens overbrengen met iTunes

iTunes is de digitale mediaspeler van Apple. Hiermee speel je muziek en videobestanden af. Wil je deze bestanden ook op het nieuwe toestel terugzien, maar dan eerst een reservekopie van iTunes op het vorige toestel. Sluit hiervoor de iPhone op een computer aan. Plaats in de nieuwe iPhone een simkaart en schakel het toestel in. Ga naar apps > gegevens en selecteer ‘zet iTunes reservekopie terug’. Sluit het toestel aan op de computer en kies voor de reservekopie.

Beide iPhones met elkaar laten communiceren

Apple heeft nog een mooie manier bedacht om gegevens tussen twee iPhones over te brengen. Het is hierbij belangrijk dat beide toestellen beschikbaar zijn. Schakel het nieuwe toestel in en leg deze dicht in de buurt van de oude iPhone. Er zal worden gevraagd naar je Apple ID. Voltooi alle stappen om het nieuwe toestel te configureren. Het nieuwe toestel biedt gebruikers de keuze om instellingen, apps en gegevens te herstellen vanaf de laatste iCloud reservekopie. Daarnaast worden wachtwoorden en overige gegevens overgezet.

Via bovenstaande drie methodes is het heel eenvoudig om alle data en gegevens van het oude toestel te bewaren. Zo configureer je in een handomdraai je nieuwste iPhone.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer