Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 11 loopt vast en je weet niet wat je hiermee moet. Dit heeft namelijk verschillende oorzaken. Zo kan de iPhone 11 vastlopen bij het opstarten, na een update maar ook vastlopen op het Apple logo. Bekijk wat je nu wanneer de iPhone 11 vastloopt (of het scherm).

IPhone 11 loopt vast door een softwareprobleem

In veel gevallen loopt de iPhone 11 vast door een probleem met de software. Het is dan het beste om de iPhone te herstarten. Controleer vervolgens of je de laatste versie van iOS op je toestel hebt staan. In veel gevallen is een (kleine) update voldoende om het probleem op te lossen. Kijk ook eens op de website van Apple zelf, vaak geven ze aan wanneer er een bug in de software is gevonden en wanneer ze dit hebben opgelost.

Mocht het probleem zich blijven voordoen ga dan voor een complete reset. Maar let op, met een reset raak je ook je gegevens kwijt. Maak daarom vooraf een back-up van al je bestanden en gegevens. Zo reset je de iPhone:

  • Open de instellingen app
  • Ga naar algemeen
  • Selecteer stel opnieuw in
  • Kies voor herstel alle instellingen

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een kapot scherm

Het scherm van je iPhone kan vastlopen, grijze strepen vertonen, volledig zwart zijn of gewoon blijven hangen. Is dit niet op te lossen middels het opnieuw opstarten of een reset? Waarschijnlijk is het scherm dan defect. Het kan hierom een fabrieksfout gaan maar het scherm kan ook door onzorgvuldig gebruik kapotgaan.

Beoordeel zelf waarom het scherm kapot is. Een fabrieksfout valt onder de fabrieksgarantie. Onzorgvuldig gebruik is soms extra verzekerd, bijvoorbeeld via Apple Care.

Een probleem met een of meerdere apps

Vaak loopt de iPhone 11 vast op een of meerdere apps. Check welke apps je als laatste geïnstalleerd hebt. Verwijder een voor een deze apps. Controleer na elke verwijdering of het probleem is opgelost. Niet? Verwijder dan de volgende. Standaard apps die al op de iPhone 11 geïnstalleerd stonden hoef je niet te verwijderen of uit te schakelen.

Let op met het downloaden van onbekende applicaties. Haal alleen apps uit de officiële Apple app store.

IPhone 11 loopt vast bij update

Soms loopt de iPhone 11 vast bij een update. De installatie kan dan niet worden voltooid. Zo los je dit op:

  • Druk de volume omhoog knop kort in (laat weer los)
  • Doe hetzelfde met de volume omlaag knop
  • Houd de zijknop ingedrukt en wacht tot het scherm uitgaat
  • Houd de zijknop nog steeds ingedrukt totdat je het Apple logo ziet verschijnen

Hiermee herstart je de iPhone 11. In veel gevallen herstart je hiermee ook weer de update en het installatieproces. Mocht dit niet werken probeer het dan gewoon opnieuw. Is het probleem nog steeds niet opgelost? Dan moet je de iPhone aan je Mac of PC koppelen en via iTunes herstellen.

IPhone 11 loopt vaak vast

De iPhone 11 is in september 2019 uitgebracht. Een mooi en groot toestel met een scherm van 6,1 inch. Er zijn weinig klachten over deze smartphone maar sommige gebruikers ervaren dat de iPhone 11 vaak vastloopt.

Controleer eerst bovenstaande punten. Kom je er niet uit ga dan langs de verkopende partij of een officiële Apple store. Het kan ook zomaar om een fabrieksfout gaan. In dit geval heb je recht op (gratis) reparatie of vervanging van het toestel. Doe dit echter wel binnen de garantieperiode. Wanneer de iPhone 11 buiten de garantieperiode vastloopt heeft dit vaak toch een andere oorzaak. De kosten voor reparatie of vervanging zijn dan voor eigen rekening.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer