Hoe is de emoji eigenlijk ontstaan?
Richard Ball was in 1963 de eerste die een smiley ontwierp voor een reclamecampagne. Deze smiley moest een glimlach voorstellen. In 1982 was Scott Fahlman de eerste onderzoek die een smiley typte. We kennen hem wel, :-). Men zegt dat dit de geboorte is van de eerste computersmiley. Daarna is het snel gegaan en heeft de emoji veel ontwikkelingen door gemaakt.
Iedereen heeft wel een lievelingsemoji. Een emoji waarvan je denkt dat die in elke zin past, omdat jij er een betekenis aan hebt gegeven. Maar klopt deze betekenis wel echt?
Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken
Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken
Kusje?
Deze emoji is best wel liefdevol. Hij is namelijk klaar om iemand een onwijze klapzoen te geven. Gebruikte jij de emoji als fluiten dan heb je deze dus altijd verkeerd gebruikt.
De lachende drol
De lachende drol ziet er super vrolijk uit en heeft niet de betekenis van poep. Het is van originele een Japans gelukssymbool. Een super mooie betekenis, maar wij gebruiken de lachende drol vaak om een grappige draai aan het verhaal te geven.
Self high five
Deze emoji geeft zichzelf geen high five. Ook deze emoji is Japans en de twee handen tegen elkaar zijn een groet van dankbaarheid. Misschien bij sommigen ook wel bekend door verschillende sporten.
OK
Deze emoji is eigenlijk best onduidelijk. Doet het poppetje nou ‘hoedje voor de koning’? Of is het een of andere gekke dans. Het is eigenlijk heel simpel. De emoji betekent OK. Wie had dat gedacht?
Smile
Deze gebruiken we vaak als we super blij zijn, maar eigenlijk hoor je deze emoji te gebruiken als je je in een ongemakkelijke situatie bevindt. De emoji staat dus symbool voor ongemakkelijk lachen als je je geen houding weet te geven.