Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

WhatsApp synchroniseert al je contacten. Soms is een contact niet zichtbaar. Vervelend, want zo kun je deze persoon geen WhatsApp bericht sturen. Wanneer je contacten niet zichtbaar zijn kan dit een aantal oorzaken hebben. We laten je zien hoe je contactpersonen kan toevoegen of hoe je eventueel de lijst vernieuwt.

WhatsApp contacten zichtbaar maken

Contacten niet zichtbaar in WhatsApp op je iPhone? Misschien heb je een nummer verkeerd opgeslagen of klopt het landnummer niet. Zorg er in ieder geval voor dat je de telefoonnummers hebt opgeslagen in het adresboek van je iPhone. Gebruik bij buitenlandse nummers de juiste internationale telefoonnummers. Voor Nederlandse telefoonnummers ziet dit er zo uit: +31 6 12345678. Het getal 31 is het Nederlandse landnummer. Vervang de beginnende 0 voor een plusje en het landnummer. Hiermee zijn jouw WhatsApp contacten zeker zichtbaar.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Verborgen contacten binnen WhatsApp

Soms staan niet alle contacten op zichtbaar terwijl het telefoonnummer wel klopt. Verborgen contacten in WhatsApp kun je via de iPhone zichtbaar maken. Ga naar algemene instellingen en selecteer WhatsApp. Zorg dat binnen het menu het onderdeel ‘contacten’ staat aangevinkt. Ga vervolgens naar WhatsApp zelf en vernieuw de contactenlijst. Als het goed is zie je nu weer alle contacten, ook diegene die verborgen waren.

Heb je een Android toestel, ga dan naar het menu contacten. Kies voor meer àweergave. Vink nu alle opties aan. Vernieuw de contactenlijst binnen WhatsApp.

WhatsApp lijst vernieuwen of contacten synchroniseren

Heb je de juiste nummers opgeslagen, dan wordt het tijd om je WhatsApp lijst te vernieuwen. Dit doe je binnen de applicatie van WhatsApp zelf. Open WhatsApp en tik rechtsonder op het icoontje voor een nieuw gesprek. Ga rechtsboven naar menu (3 puntjes onder elkaar). Tik in het pop-up menu op vernieuwen. WhatsApp synchroniseert alle contacten. De WhatsApp lijst vernieuwen duurt enkele seconden. Daarna zie je nieuw toegevoegde contacten . Tik op een contactpersoon om een gesprek te starten.

Nieuw contact toevoegen

Wil je een nieuw contact toevoegen in whatsApp? Dit hoeft niet perse vanuit je iPhone adressenboek. Dit doe je heel eenvoudig vanuit WhatsApp:

  • Open de applicatie en klik rechtsonder op nieuw gesprek
  • Je ziet nu een lijst met al jouw contactpersonen. Kies voor de optie ‘nieuw contact’
  • Voer een naam en telefoonnummer in. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de corresponderende landcode
  • Kies een locatie waar je het nieuw contact op wil slaan. Zorg in ieder geval altijd voor een back-up van je adressenlijst
  • Na het invoeren van alle gegevens selecteer je opslaan

Je nieuw contact is op zowel je telefoon als op WhatsApp toegevoegd. Herhaal deze stappen eventueel voor het toevoegen van meerdere contactpersonen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer