Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met WhatsApp emoji’s maak je een bericht veel persoonlijker. Wist je dat er jaarlijks een aantal nieuwe emoticons bijkomen? Mis ze dus niet! In dit artikel de 5 beste tips nieuwe emoticons of downloaden van jouw favoriete emoji.

Tip 1: betekenis van een Emoji

Je gebruikt dagelijks heel wat emoji’s (ook wel emoticons genoemd). Ken je de ware betekenis van al deze figuurtjes? Zo hebben vaak van oorsprong een andere betekenis dan waar we ze voor gebruiken. Denk maar eens aan de See No Evil Monkey: zo was deze oorspronkelijk ook bedoeld. WhatsApp gebruikers versturen deze om aan te geven: i fucked up. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen, maar wat maakt het uit? We weten vaak heel goed wat de ander bedoelt. Tip: gebruik de smiley die een kushartje verstuurt om een sarcastische opmerking te verzwakken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Tip 2: WhatsApp emoji’s gratis gebruiken

Emoticons op WhatsApp zijn altijd gratis. Het maakt hierbij niet uit of je een Android toestel, iPhone of Google pixel smartphone hebt. De WhatsApp applicatie wordt standaard met een pakket WhatsApp emoticons geleverd. Wil je er extra emoji’s of smileys bij? Deze download je als extra pakket. Vaak ook gratis. Let wel even op dat je alleen via de officiële Google Play Store of op iTunes download. Hiermee voorkom je een hoop ellende.

3: emoticons download

Wat is eigenlijk de beste WhatsApp emoticons download? EmojiDom is de meest populaire app met meer dan 2000 emoji’s. Het leuke is dat je niet alleen emoticons via WhatsApp verstuurt, maar ook via Facebook. Hiermee heb je gelijk een alles-in-een pakket. De tweede meest populaire emoticon download is EmojiFree. Deze biedt een mix van verschillende smileys maar ook stijliconen en Emoji words. Hier kun je een hele tijd mee vooruit!

Tip 4: nieuwe emoticons

Wanneer komen er nieuwe emoticons/ emoji’s uit? Dit is wisselend, maar je kunt erop rekenen dat er jaarlijks wel een aantal bijkomen. In 2018 kwamen er 157 nieuwe emoji’s naar WhatsApp. Voor 2019 zijn dit er maar liefst 230. Nieuw zijn in ieder geval de rolstoel, gehoortoestellen en mechanische arm. Zo hoort iedereen erbij! Verdwijnen er ook een paar? De meesten zullen altijd blijven bestaan. Kijk maar eens goed binnen WhatsApp, daar vind je nog lekker ouderwetse emoticons terug (floppydisk, cassettebandje).

Tip 5: emoji’s zichtbaar maken

Soms zijn WhatsApp emoticons niet zichtbaar. Dit komt omdat deze voor iPhone niet zijn ingebouwd in WhatsApp. Hiervoor moet je de emoji ondersteuning inschakelen. Dit doe je zo:

  • Open de instellingen op de iPhone
  • Ga naar algemeen > toetsenbord > toetsenborden
  • Selecteer voeg toetsenbord toe en kies voor emoji

Binnen een whatsapp-bericht kun je op het wereldbol symbool tikken. Nu verschijnt het emoji keyboard en kun je gebruik maken van alle beschikbare smileys.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer