Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Maak je gebruik van de Facebook app? Soms is het nodig om het wachtwoord van je Facebook account te veranderen. Het wachtwoord van Facebook wijzigen kan heel eenvoudig via je iPhone of iPad. Lees hoe je dit binnen enkele stappen wijzigt en hoe je voor een veilig wachtwoord kiest.

Hoe verander ik mijn Facebook wachtwoord zonder inloggen

Standaard blijf je via de app bij Facebook aangemeld. Heb je toch uitgelogd en weet je het wachtwoord niet meer, dan kom je niet meer in je account. Het is dan belangrijk om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Probeer eerst op de oude manier in te loggen. Lukt het niet, tik dan op wachtwoord vergeten. Je ontvangt een 6-cijferige code op je e-mail adres. Deze code moet je invoeren. Vervolgens is het mogelijk om je wachtwoord te veranderen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Aangemeld bij Facebook en wachtwoord wijzigen

Hoe Facebook wachtwoord veranderen wanneer je al bent ingelogd? Selecteer instellingen à beveiliging en aanmelding à wachtwoord wijzigen à bewerken. Je kunt nu een ander wachtwoord invullen. Weet je het wachtwoord niet meer, tik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Volg de stappen om een nieuw wachtwoord in te stellen. Je moet dan wel toegang hebben tot je e-mail adres.

Kun je het wachtwoord wijzigen via iPhone of iPad app?

Bovenstaande methode werkt zowel op desktop pc, Mac, iPhone of iPad. Dit kan dus ook via de Facebook app. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een apparaat.

Heb je geen toegang meer tot je e-mailadres? Tik dan op account herstellen. Tik vervolgens op ‘heb je hier geen toegang meer toe’ en bevestig dit. Facebook vraagt om een nieuw e-mail adres. Op dit e-mailadres ontvang je een bericht over het herstellen van je account. Vul daarom altijd een werkend e-mailadres in.

Facebook wachtwoord achterhalen zonder te veranderen

Je wilt je Facebook wachtwoord achterhalen zonder te veranderen. Is dit mogelijk? Nee, Facebook kan geen e-mail met wachtwoord toesturen. Dit zou het voor kwaadwillenden wel erg makkelijk maken om op jouw account in te loggen. Je moet altijd zelf je wachtwoord wijzigen. Dit doe je volgens bovenstaande methode.

Facebook wachtwoord veranderen lukt niet

Wil je het wachtwoord laten toezenden per e-mail? Houd er rekening mee dat dit niet zomaar kan. Met een speciale code kun je het wachtwoord zelf aanpassen. Facebook wachtwoord veranderen lukt niet en je krijgt echt geen toegang tot je Facebook account?

Heb je vertrouwde contacten ingesteld, dan is dit je redding. Meld je in dit geval via een computer op facebook.com aan en klik op account vergeten. Zoek je account op en bekijk de e-mailadressen die bij je account horen. Heb je hier geen toegang meer toe, geef dit dan aan. Voer een werkend e-mail adres of telefoonnummer in. Klik op ‘mijn vertrouwde contacten weergeven’ en vul de volledige naam van een van deze personen in. Je krijgt nu een link met herstelcode en instructies te zien. Stuur deze link naar je contactpersoon en vraag of hij de stappen wilt volgen. Zo krijg je opnieuw contact tot je Facebook account.

Een veilig wachtwoord kiezen

We hebben nog een tip met betrekking tot een veilig wachtwoord kiezen Wist je dat 16% van de mensen de voornaam in een wachtwoord gebruikt en dat ruim 60% een wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt? Dit is helemaal niet veilig. Kies een wachtwoord van minimaal 8 tekens en gebruik letters, cijfers en symbolen door elkaar. Gebruik bij voorkeur een hele zin. Dit is makkelijker te onthouden en zorgt voor een sterk Facebook wachtwoord.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer