Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Is je iPhone batterij aan vervanging toe? Dit kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om zelf de batterij te vervangen. Via de Apple Store betaal je misschien iets meer, maar ben je wel verzekerd van een juiste vervanging. Bovendien is je toestel voorzien van een originele Apple batterij. Benieuwd naar de kosten? Daar kom je via dit artikel achter.

Wanneer iPhone batterij vervangen?

Het is niet altijd duidelijk wanneer de iPhone batterij vervangen moet worden. Na verloop van tijd gaat de accu altijd minder goed presteren. Via de instellingen van iOS kun je de batterij gezondheid controleren. Hiervoor ga je naar instellingen à batterij. Is de batterij aan vervanging toe, dan zie je de boodschap ‘je batterij heeft mogelijk onderhoud nodig’. Bij het verschijnen van deze melding is het beter om op korte termijn de batterij te vervangen. Hiermee voorkom je dat je iPhone steeds minder lang stand-by blijft.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat kost het vervangen van een iPhone batterij?

De kosten voor het vervangen zijn afhankelijk van het feit of je dit zelf doet of laat doen. Voor het zelf vervangen zijn complete pakketten verkrijgbaar. Het verwisselen duurt ongeveer 15 minuten. Nu moeten we eerlijk bekennen dat het hier ook wel eens mis kan gaan. Denk maar eens aan beschadiging van iPhone onderdelen. Mogelijk werkt je smartphone hierna niet meer goed. Het is dus de vraag of je dit risico wilt nemen.

Wil je het toch zelf proberen? Koop dan alleen originele Apple batterijen. Let op: sommige webshops verkopen zogenaamde originele onderdelen, terwijl het in werkelijkheid om namaakproducten gaat. Dit komt de kwaliteit uiteraard niet ten goede.

Via een Apple Store laat je de iPhone batterij op een professionele manier vervangen. Hier zit ook nog eens garantie op. Het laten vervangen is dan ook een goede investering. Laat je de batterij binnen de garantieperiode vervangen of heb je Applecare+: in dit geval is vervanging van de iPhone batterij volledig gratis. In alle andere gevallen brengt de Apple Store de volgende kosten in rekening:

  • IPhone SE, 6- serie, 7-serie 8-serie en X: €29
  • IPhone XS, XS Max en Xr: €69
  • Alle andere (aankomende) modellen: €89

Extra kosten bij vervangen van de batterij

Let op met een kapot scherm of andere defect. Heeft de iPhone schade waardoor het vervangen van de batterij bemoeilijkt wordt, dan moet eerst het onderliggende probleem worden opgelost. De Apple Store kan voor deze reparatie extra kosten in rekening brengen. Heb je een barst in je scherm of vermoed je dat het vervangen van de batterij niet soepel verloopt, vraag dan eerst naar de voorwaarden en kosten. Anders kan het je achteraf duur komen te staan.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer