Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je het wachtwoord van je iCloud of Apple ID vergeten of kwijt? Dan is dit gelukkig vaak eenvoudig op te lossen en te herstellen. Volg de tips in dit artikel om je vergeten Apple ID wachtwoord opnieuw in te stellen.

Wachtwoord Apple ID opnieuw instellen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een Apple ID en iCloud account gelijk zijn aan elkaar. Voor je iCloud account wordt jouw eigen Apple ID gebruikt. Met dit gegeven hoe je dus alleen het wachtwoord van je Apple ID opnieuw in te stellen. Het kan zijn dat je voorheen de Apple ID hebt ingesteld mét of zónder twee-staps-verificatie.  

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple ID of iCloud account wachtwoord herstellen met twee-staps-verificatie

Als je voorheen je wachtwoord van jouw Apple ID hebt ingesteld met een twee-staps-verificatie dan is het opvragen van een nieuw wachtwoord zeer eenvoudig. Je hebt namelijk een zogenoemde ‘Herstelsleutel’ gekregen tijdens deze verificatie. Heb je deze herstelsleutel bij de hand doe dan het volgende: 

  1. Ga naar de iforgot-website van Apple;
  2. Vul jouw Apple ID in en druk op ‘Ga door’;
  3. Voeg hier nu de herstelcode in en ‘Ga door’;
  4. Vervolgens voer je de stappen uit om een nieuw Apple ID wachtwoord in te stellen 

Apple ID of iCloud wachtwoord herstellen zonder twee-staps-verificatie 

Mocht je jouw Apple apparaat en Apple ID niet hebben beveiligd door middel van een twee-staps-verificatie dan wordt het iets moeilijker om een nieuw wachtwoord in te stellen. De twee-staps-verificitatie is er juist om te zorgen dat derden moeilijker bij jouw gegevens en in jouw iCloud account kunnen komen. Wil je toch een nieuw Apple ID wachtwoord instellen volg dan onderstaande stappen:

  1. Ga naar de iforgot-website van Apple
  2. Vul hier je Apple ID in en druk op ‘Ga door’ 

Als je toevallig een tweede e-mailadres hebt opgegeven tijdens het instellen van je Apple ID dan kun je deze hier invoeren. Dit e-mailadres zal dan een link ontvangen waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen. Heb je dit niet gedaan dan kun je jouw Apple ID wachtwoord herstellen door middel van drie beveiligingsvragen. De antwoorden moeten exact overeenkomen met de destijds ingevulde antwoorden. De vragen kunnen uiteindelijk van ‘Wat was jouw eerste school?’ tot ‘Wat was de naam van jouw eerste huisdier?’. 

Lukt het met bovenstaande stappen allemaal niet om je Apple ID wachtwoord en iCloud wachtwoord opnieuw in te stellen? Neem dan contact op met Apple via hun support-pagina. Succes!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer