Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je oude Snapchat account verwijderen, dat kan best wel gemakkelijk. In dit artikel bespreken we hoe je je Snapchat profiel kunt wissen zonder al te veel moeite te hoeven doen. Dit begint vanuit de app. Met een paar simpele handelingen kun je het profiel via de iPhone wissen. Ook laten we je zien hoe je de applicatie verwijdert.

Je Snapchat account verwijderen van je iPhone/ telefoon

Wil je met Snapchat stoppen of je account verwijderen en een ander account aanmaken? Dit kan rechtstreeks vanaf je iPhone/ telefoon. Toch is het nodig om daarna via de officiële website een aantal stappen te volgen. We beginnen met de applicatie op je smartphone.

  • Open de Snapchat app
  • Tik op het logo om naar je profiel te gaan
  • Tik op het tandwiel rechts bovenaan
  • Scroll binnen de instellingen omlaag naar ‘uitloggen’
  • Tik op uitloggen en nogmaals op uitloggen

Je bent nu officieel uitgelogd op je Snapchat account. Mocht iemand anders je telefoon in handen krijgen, dan kan deze in ieder geval niet meer in je account rondneuzen. Na het uitloggen is het noodzakelijk om je Snapchat account definitief te verwijderen. Dit doe je via deze Snapchat verwijderen link:

https://support.snapchat.com/delate-account

Volg de link op je smartphone of desktop pc. Hoe vreemd het ook klinkt, je moet nu weer inloggen bij Snapchat. Vul je gebruikersnaam of e-mail én je wachtwoord in en bevestig dat je je Snapchat profiel wilt verwijderen. Vervolgens worden alle gegevens definitief gewist.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Snapchat profiel verwijderen zonder wachtwoord

Voor het verwijderen van je Snapchat profiel heb je jouw wachtwoord nodig. Hiermee bevestig je dat je eigenaar bent van dit profiel. Is het mogelijk om je Snapchat profiel te verwijderen zonder wachtwoord? Eigenlijk niet: je moet daadwerkelijk laten zien dat je het recht hebt om het account te wissen.

Het kan zijn dat je het wachtwoord vergeten bent. In dit geval kun je heel eenvoudig je wachtwoord resetten. Dit gaat via het inlogscherm van Snapchat. Ga naar het inlogscherm en tik op ‘wachtwoord vergeten’. Selecteer of je het wachtwoord wilt resetten via e-mail of sms. Je ontvangt een verificatiecode of een URL. Volg de gebruiksaanwijzing en voer je nieuwe wachtwoord in.

Is het e-mailadres dat je gebruikt niet gekoppeld aan je account of weet je het gekoppelde e-mailadres of telefoonnummer niet meer? In dit geval kun je het wachtwoord niet resetten en dus ook niet je account verwijderen.

Deactiveren van je Snapchat account, is dat mogelijk?

Met deactiveren zet je een account tijdelijk stop. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij Facebook, waarbij je op een later moment altijd terug kunt komen. Alle gegevens binnen je account blijven bewaard. Is het deactiveren van je Snapchat account mogelijk? Helaas biedt Snapchat deze optie niet. Het is wel mogelijk om een geblokkeerd account terug te krijgen. Redenen voor een blokkade zijn:

  • Je voldoet niet aan de minimumleeftijd
  • Je hebt spam of ongewenste Snaps verstuurd
  • Je voegt te veel vrienden toe zonder verificatie van je e-mail of telefoonnummer
  • Je logt in via een plug-in of app van derden
  • Je account is mogelijk gehackt

Is Snapchat geblokkeerd, dat kan dit voor bepaalde tijd zijn. Bij een tijdelijke blokkade wacht je 24 uur en probeert opnieuw in te loggen. Deblokkeren van het account kan via deze link:

https://accounts.snapchat.com/accounts/login?continue=https%3A%2F%2Faccounts.snapchat.com%2Faccounts%2Funlock

Krijg je echt geen toegang meer tot je bestaande account, dan zit er niets anders op om een nieuw account aan te maken. In dit geval moet je ook de app van je iPhone verwijderen.

Snapchat app verwijderen van iPhone

Wil je definitief van Snapchat af of een nieuw account aanmaken, verwijder de app van je iPhone. Een app verwijderen op iPhone gaat heel eenvoudig. Houd de app licht ingedrukt totdat deze beweegt en er een kruisje in de linkerbovenhoek van de app verschijnt. Tik op het kruisje en selecteer verwijder/delete. Je kunt de app nu eventueel opnieuw downloaden en installeren.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer