Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wens je je LinkedIn account te verwijderen of te deactiveren? Dat kan! Lees dit artikel door om het LinkedIn account tijdelijk of geheel te sluiten (op te heffen). Het is gemakkelijker dan je denkt, hoewel veel websites er van alles aan doen om het sluiten van een account zo moeilijk mogelijk te maken. Dit doen ze om verloop te voorkomen. Wij weten echter hoe je je profiel kunt deactiveren of definitief verwijderen.

Je LinkedIn account verwijderen (via app/ mobiel/ iPhone)

Een account op LinkedIn verwijderen gaat heel eenvoudig via de app op je iPhone of Android toestel:

  1. Open de LinkedIn app
  2. Tik op je eigen profielfoto
  3. Selecteer rechtsboven instellingen à account àaccount sluiten
  4. Geef een reden om waarom jij je account wil sluiten en tik op ‘volgende’
  5. Voer je wachtwoord in en tik op ‘gereed’
  6. Je LinkedIn profiel is verwijderd

Het definitief verwijderen of sluiten van je profiel werkt op alle iPhone- en Androidtoestellen hetzelfde.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Je LinkedIn profiel verwijderen zonder inloggen (zonder wachtwoord), is dat mogelijk?

Je bent je LinkedIn wachtwoord vergeten maar wilt wel je account verwijderen. LinkedIn vraagt altijd naar een bevestiging, zodat alleen de eigenaar zelf het LinkedIn profiel kan verwijderen. Ben je het wachtwoord vergeten, volg dan de volgende stappen:

  1. Vraag je wachtwoord op via deze link.
  2. Geef het juiste e-mailadres of telefoonnummer op
  3. Controleer je inbox of de eventuele spambox en volg de aanwijzingen in de e-mail

Na het wijzigen van je wachtwoord heb je de mogelijkheid om het LinkedIn account te verwijderen. Dit kan alleen wanneer je ingelogd bent op LinkedIn. Heb je geen toegang meer tot je e-mailadres, probeer dan je account te zoeken: https://www.linkedin.com/uas/request-password-reset. Daarna kun je kiezen voor ‘identiteit verifiëren’. Aan de hand van een aantal gegevens kan LinkedIn vaststellen of jij echt de eigenaar van het account bent.

Informatie en uitleg om je account te deactiveren en niet permanent te sluiten

Behoefte aan een LinkedIn pauze? Kies dan voor het deactiveren van je account. Hiermee blijft je profiel op een later moment beschikbaar. Handig wanneer je toch twijfelt over het definitief verwijderen of sluiten van je account.

Deactiveren is helaas niet mogelijk. Wel biedt dit platform de mogelijkheid om de instellingen en zichtbaarheid van het openbaar profiel aan te passen. Dit doe je zo:

  1. Open LinkedIn en klik op je eigen profielfoto
  2. Ga naar instellingen en privacy en selecteer het tabblad privacy
  3. Hier kun je alles aanpassen zoals zichtbaarheid van het profiel in zoekmachines, wie het e-mailadres kan zien en de zichtbare activiteit op LinkedIn.

Dankzij bovenstaande privacy instellingen kan een profiel nagenoeg volledig onzichtbaar blijven. Dit komt sterk overeen met het deactiveren van het account.

Tips in geval van overlijden - hoe te handelen?

Bij het overlijden van een LinkedIn lid kunnen connecties of collega’s dit aangeven. Vul hiervoor dit formulier in. LinkedIn vraagt naar de naam van de overleden persoon en de url van het LinkedIn profiel. Vermeld verder jouw relatie met de overleden persoon en aanvullende informatie. LinkedIn bepaalt of en wanneer het profiel verwijderd wordt.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer