Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone heeft een enorm mooie lens waarmee prachtige foto’s te maken zijn. We hebben een aantal tips voor je waarmee je je foto’s nog mooier kan maken.

Maak foto's altijd horizontaal

In de meeste situaties is het maken van een horizontale foto beter dan het maken van een verticale foto. Wij raden je als eerste tip dan ook aan om de iPhone altijd op de zijkant te houden bij het fotograferen

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

HDR

De iPhone kan foto’s maken middels HDR, wat staat voor ‘High Dynamic Range’. De HDR functie kan gemakkelijk op de iPhone aangezet worden wanneer een foto gemaakt wordt. Zie het knopje ‘HDR’ aan de bovenzijde van het scherm.

Middels HDR wordt er in plaats van één foto een reeks foto’s met verschillende belichtingen gemaakt die vervolgens samengevoegd worden tot een perfecte foto waarin zowel lichte als donkere delen goed te zien zijn.

HDR aanzetten op de iPhone

Gebruik het raster

Het raster kan aangezet worden in de instellingen van de iPhone bij ‘Foto’s en Camera’. Deze optie spreekt voor zich, er worden een drietal horizontale en verticale lijnen geplaatst zodat onderdelen op een afbeelding beter uit te lijnen zijn. Dankzij het raster kun je makkelijker rechtere foto’s maken.

Gebruik de knop aan de zijkant

Wist je dat je de volumeknop aan de zijkant kan gebruiken om foto’s te maken met de iPhone? De normale fotoknop op het scherm zorgt er meestal voor dat het toestel trilt, daarom raden we je aan om altijd de volumeknop te gebruiken.

iPhone foto maken met volumeknoppen

Let op tegenlicht

Probeer om geen tegenlicht te hebben bij het maken van een foto. Tegenlicht houdt in dat het zonlicht in de lens van de camera schijnt waardoor de personen, het landschap of iets anders op de foto niet goed weergegeven kan worden. Maak dus altijd foto’s met de zon mee.

Gebruik een lenzenset

Om extra bijzondere foto’s te maken kun je bijvoorbeeld een extra lens op de iPhone plaatsen. Zo zijn er fisheye of macrolenzen ontworpen die je direct middels een magneetje op de lens vna je smartphone kunt doen. Daarnaast zijn deze lenzen onwijs goedkoop. Bestel een iPhone lenzenset.

iPhone lenzenset

Gebruik apps

Er zijn veel apps met opties om je foto’s nog net iets beter te maken. Zo kun je met Instagram bijvoorbeeld een gaaf filter toevoegen of kun je met een app als Snapseed de foto uitgebreid bewerken.

Zorg dat de lens schoon is

Omdat je de iPhone regelmatig uit je broekzak of tas haalt wordt de lens al snel viezig of vet. Maak de lens af en toe voorzichtig schoon met een microvezel doekje om de mooiste foto’s te kunnen blijven maken.

We hopen dat je iets aan deze tips hebt. Heb je nog toevoegingen? Laat het ons weten!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer